Samanaikainen seuranta hintavertailupalveluille

Tavallista seurantaa käytettäessä mainoksen klikkaaminen vie käyttäjän ensin seurantapalvelimelle, joka taas ohjaa käyttäjän laskeutumissivulle (mahdollisesti joidenkin muiden seurantaohjelmien kautta). Tällaiset seurannan uudelleenohjaukset saattavat hidastaa latautumista, mikä heikentää käyttökokemusta ja konversioprosenttia.

Asiakkaiden klikkausseurantaa voidaan toteuttaa myös samanaikaisella seurannalla. Samanaikaisessa seurannassa käytetään sendBeacon-selaustoimintoa, jonka ansiosta seuraaminen tapahtuu taustalla ja käyttäjä siirtyy nopeammin lopulliseen kohteeseen. Tämä auttaa vähentämään tapauksia, joissa käyttäjä klikkaa mainosta mutta ehtii siirtyä muualle ennen päätymistä laskeutumissivulle seuranta-URL-osoitteesta.

Kaikki selaimet eivät vielä tue samanaikaista seurantaa. Jos käyttäjä katsoo mainostasi selaimella, joka ei vielä tue samanaikaista seurantaa, Google käyttää peräkkäistä seurantaa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Euroopassa Shopping-mainoksilla kauppiaiden puolesta tuotteita esittävät hintavertailupalvelut (CSS) voivat käyttää samanaikaista seurantaa.

Näin samanaikainen seuranta toimii

Kun samanaikainen seuranta on käytössä, mainostasi klikkaavat asiakkaat siirtyvät suoraan lopulliseen URL-osoitteeseesi (eivätkä seuranta-URL-osoitteeseesi) ja klikkausten mittaaminen tapahtuu taustalla.

Samanaikainen seuranta toimii näin:

1. Asiakas klikkaa mainostasi.
  2. Asiakas näkee kauppiaan laskeutumissivun.

Samaan aikaan taustalla tapahtuu seuraavaa:

1. Google Adsin klikkausseuranta latautuu.
  2. Seuranta-URL-osoite latautuu.
  3. Jos käytössäsi on useita klikkausseurantoja, muitakin uudelleenohjauksia voidaan ladata.

A visualization of parallel tracking

Jos samanaikainen seuranta ei ole käytössä, asiakkaat siirtyvät mainoksesi klikkaamisen jälkeen laskeutumissivullesi vähintään yhden uudelleenohjauksen kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaiden pääseminen laskeutumissivullesi kestää pidempään.

Seuranta toimii näin, jos samanaikainen seuranta ei ole käytössä:

1. Asiakas klikkaa mainostasi.
  2. Google Adsin klikkausseuranta latautuu.
  3. Seuranta-URL-osoite latautuu.
  4. Mahdolliset muut seuranta-URL-osoitteet ladataan.
  5. Asiakas näkee kauppiaan laskeutumissivun.

A visualization of not using parallel tracking

Samanaikaisen seurannan ottaminen käyttöön

Samanaikaisen seurannan ottaminen käyttöön voi edellyttää tuotetietojen, seurantamääritysten ja mahdollisesti myös mainostamasi kauppiaan verkkosivuston muokkaamista.

Tuotetiedot

Muokkaa tuotetietojesi seuraavia URL-määritteitä:

Linkki [link]: Tämä URL-osoite ohjaa kauppiaan verkkotunnuksen lopulliselle laskeutumissivulle. Sitä käytetään Googlen indeksointiin ja muihin tarkastuksiin. Älä sisällytä siihen seurantaparametreja, jotka ovat relevantteja raportoinnin tai laskutuksen kannalta.

Ads-uudelleenohjaus [ads_redirect]: Tähän URL-osoitteeseen asiakas ohjataan suoraan mainoksen klikkaamisen jälkeen. Sen pitää ohjata samaan verkkotunnukseen kuin linkki [link] ‑määritteen. Lisää tähän seurantaparametrit, jotka haluat lähettää kauppiaan verkkosivustolle. Vältä ylimääräisiä seurantaparametreja, joita kauppias ei välttämättä odota käytettävän, koska ne saattavat johtaa ongelmiin kauppiaan sivua ladattaessa.

Seurantamalli

Määritä seurantamallin avulla, mihin taustalla tapahtuvan seurannan tulee ohjautua. Voit jakaa tietoa seurantapalvelimelle lisäämällä ValueTrack-parametreja. Shopping-mainoksissa voidaan käyttää myös parametreja, kuten kauppiastunnusta ja tuotetunnusta.

Seurantapalvelin

Samanaikainen seuranta tukee vain palvelintason uudelleenohjausta. Lisäksi jokaisen seurannan uudelleenohjausketjun URL-osoitteen pitää tukea HTTPS:ää. Seurantajakso päättyy edelliseen URL-osoitteeseen kohdattaessa HTTP:n tai sivun sisäisiä uudelleenohjauksia, kuten JavaScriptin tai HTML:n. Tämä ei vaikuta käyttökokemukseen, koska seuranta tapahtuu taustalla. Mutta seurannat, joita ei kutsuta, jäävät ilman klikkausseurantatietoja.

Näin voit varmistaa, että samanaikainen seuranta toimii oikein:

1. Varmista, että seurantapalvelin käyttää HTTPS-protokollaa ja että kaikki asettamasi sisäiset uudelleenohjaukset käyttävät HTTPS:ää.
  2. Vältä uudelleenohjausjärjestelmiä, jotka käyttävät sivun sisäisiä menetelmiä, kuten JavaScript-uudelleenohjausta, sillä ne eivät toimi. Jos käytät tällaisia uudelleenohjausjärjestelmiä seurannan uudelleenohjausketjussa, niitä pitää muokata.

Automaattinen HTTPS:n käyttö

Google Ads käyttää aina HTTPS:ää ensimmäisessä seurantakutsussa, vaikka sitä ei olisi erikseen määritetty. Emme kuitenkaan voi vaikuttaa myöhempiin uudelleenohjauksiin. Lopullinen URL-osoite voi käyttää joko HTTP:tä tai HTTPS:ää. Varmista kuitenkin, että palvelin pystyy käsittelemään pyynnön, jos minkä tahansa Google Adsiin ilmoitetun URL-osoitteen protokolla vaihdetaan HTTPS:ään.

Jos seuranta-URL-osoitteesi on esimerkiksi tracker.example.com, sen tulee vastata sekä osoitteeseen http://tracker.example.com että https://tracker.example.com.

Klikkauskohtaiset tunnukset

Jotkin seurantapalvelimet käyttävät klikkauskohtaista tunnusta uudelleenohjauksessa laskeutumissivulle niin, että verkkosivusto voi lukea (ja tallentaa) parametrin ja yhdistellä eri mittaustapoja. Tämä ei onnistu samanaikaista seurantaa käytettäessä, koska kutsu seurantapalvelimeen ei ohjaa edelleen verkkosivustolle.

Voit kiertää ongelman ottamalla automaattisen taggauksen käyttöön asiakastilillä. Kun automaattinen taggaus on käytössä, Googlen klikkaustunniste (GCLID) ‑parametri lisätään laskeutumissivun URL-osoitteen ja seurantamallin URL-osoitteen loppuun palveluaikana. Tämän seurauksena sekä sivun sisäiset tagit (esim. Google Analytics) että seurantapalvelimet voivat käsitellä sitä. Tätä parametria voidaan käyttää yleisenä avaimena, jolla yhdistellään liikenteeseen liittyviä tietoja.

Automaattisen taggauksen lisäksi olemme lanseeranneet uuden ValueTrack-parametrin {gclid}. Jos käytät tällä hetkellä parametria yksilöllisen tunnisteen lisäämiseen, voit käyttää arvona {gclid}-parametria, minkä seurauksena verkkosivustoosi ei välttämättä tarvitse tehdä niin paljon muutoksia. Jos Google Adsin lopullinen URL-osoite tai seurantamalli sisältää esimerkiksi parametrin partner_Id=[Dynamically-generated click ID], voit nyt päivittää sen tilalle parametrin partner_id={gclid}.

URL-osoitteen uudelleenjärjestely

Palveluaikana seurantamallin kentän ValueTrack-parametriin {lpurl} liitetyt parametrit ja sen versiot jäsennetään koodaussääntöjen mukaan ja liitetään laskeutumissivun kutsuun. Kun samanaikainen seuranta on käytössä, seurantakutsun {lpurl}-parametri korvataan URL-osoitteella https://google.com/asnc/dGVzdA tai vastaavalla korvaavalla URL-osoitteella (tarkka URL-osoite vaihtelee).

Korvaamalla {lpurl}-parametrin Googlen korvaavalla URL-osoitteella voit varmistaa, ettei verkkosivuasi pingata kahdesti (kerran asiakkaan klikattua mainosta ja uudestaan samanaikaisen seurannan uudelleenohjauksen vuoksi). Seurannan pitäisi uudelleenohjata korvaavaan URL-osoitteeseen samaan tapaan, kuin se tavallisesti käsittelisi ValueTrack-parametria {lpurl}. Googlen korvaava URL-osoite palauttaa HTTP-tilakoodin 204 uudelleenohjauksessa.

Jos seuranta valitsee uudelleenohjausosoitteen välitettävän tunnuksen perusteella, varmista, että uudelleenohjaus vie samalle sivulle kuin ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] ‑URL-osoite, tai muokkaa seurannan käyttäytymistä niin, että se uudelleenohjautuukin {lpurl}-parametrin välittämään URL-osoitteeseen.

Kauppiaan verkkosivusto

Jos muokkaat kauppiaan verkkosivustolle lähetettyjä parametreja, varmista yhdessä kauppiaan kanssa, että ne käsitellään oikein ja etteivät ne aiheuta ongelmia kauppiaan laskeutumissivua ladattaessa.

Katso esimerkki:

Kauppiaskeskus-tili
Kauppiastunnus 99887766
Tuotetiedot
Tunnus [id] p123v789_b
Linkki [link] https://www.merchant.com/product123?variant_id=789
Ads-uudelleenohjaus [ads_redirect] https://www.merchant.com/product123?variant_id=789&ref=mycss
Google Ads -asetukset
Seurantamalli https://redirect.com?url={lpurl}&merchant={merchant_id}&product={product_id}
Kutsut, kun samanaikaista seurantaa tuetaan
Navigointi https://www.merchant.com/product123?variant_id=789&ref=mycss
Samanaikaisen seurannan kutsu https://redirect.com?url=https%3A%2F%2Fgoogle.com%2Fasnc%2FdGVzdA%26
variant_id%3D789%26ref%3Dmycss&merchant=99887766&product=p123v789_b
&gb=1
Kutsut, kun samanaikaista seurantaa ei tueta
Selaimen kutsu https://redirect.com?url=https%3A%2F%2Fwww.merchant.com%2Fproduct123%
3Fvariant_id%3D789%26ref%3Dmycss&merchant=99887766&product=p123v789
_b
Peräkkäinen hyppy https://www.merchant.com/product123?variant_id=789&ref=mycss

Huomaa, että Google lisää parametrin "gb=1" samanaikaisen seurannan kutsuun, jotta seurantasi tunnistaa ne.

Samanaikaisen seurannan määrityksen testaaminen

Voit testata määrityksiä seuraavasti:

1. Päätä, missä haluat testata määrityksiä. Testauksen voi suorittaa tietyssä kampanjassa, mainosryhmässä tai tuoteryhmässä. Voit myös luoda kokonaan uuden kampanjan testausta varten.
  2. Lisää "{_beacon}=true" seurantamalliin. Käytä kampanja-asetuksia, kun lisäät sen kampanjaan. Kun käytät mainosryhmää tai tuoteryhmää, lisää seurantamalli lisäämällä seurantamallin määritesarake.
  3. Tarkista lokisi nähdäksesi, vastaanottaako seurantamalli ping-kutsuja. Jos seurannalla on parametri "gb=1", seuranta on suoritettu taustalla ja toimii oikein.