Registrer deg som tjeneste for prissammenligning

Tjenester for prissammenligning kan plassere Shopping-annonser og gratis produktoppføringer på Google på vegne av selgere i følgende land: Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Italia, Nederland, Norge, Polen, Portugal, Romania, Slovakia, Spania, Sverige, Sveits, Storbritannia, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Østerrike.

Minstekrav

Nedenfor kan du se kravene du som tjeneste for prissammenligning må innfri for å kunne vise annonser for produktene til selgerne du representerer.

• Du må drive et nettsted for prissammenligning som innfrir følgende krav:
    • Alle tilbudene du sender inn til Google, må vises på nettstedet, og brukerne skal kunne søke etter og sammenligne forskjellige produkter og forskjellige tilbud på det samme produktet fra ulike selgere.
    • Nettstedet viser tilbud fra 50 ulike selgerdomener for hvert land de målretter Shopping-annonser mot. Dette må være selgere som leverer produkter til det aktuelle landet, noe som betyr at forbrukere i dette landet kan handle hos dem.
    • Hvis brukerne klikker på produkttilbudene på nettstedet, skal de viderekobles til en side der de kan kjøpe det aktuelle produktet.
    • Nettstedet skal inneholde et søkefelt, og søkefunksjonaliteten skal hovedsakelig være en dynamisk og automatisk prosess som ikke i vesentlig grad er basert på søketeknologi som er lisensiert eller syndikert av Google.
    • Produktsøkeresultatene på nettstedet for prissammenligning kan sorteres eller filtreres etter pris og minst én annen dimensjon som er relevant for forbrukerne (for eksempel merke, selger eller frakttid).

• Nettstedet skal være tilgjengelig for alle uten registrering.
  • Bedriften din må være registrert i minst ett land der programmet for prissammenligning er tilgjengelig, og nettstedet må vise en bedriftsadresse som samsvarer med denne registreringen.
  • Annonser og gratis oppføringer må overholde alle retningslinjene for Shopping-annonser samt spesifikasjonene for produktinformasjon.
  • Tilbudslinker som vises i Shopping-annonser, må føre brukerne direkte til en side der de kan kjøpe produktet det annonseres for, med mindre noe annet er uttrykkelig oppgitt for et bestemt annonseformat. Finn ut mer om kravene til landingssider
  • Du må sende inn produktinformasjon for hver selger du representerer, via en egen underkonto i en konto for flere klienter (én underkonto for hvert unike selgerdomene). Alternativt kan du bruke en separat, frittstående konto for hver selger og be brukerstøtteteamet hos Google om å knytte den til tjenesten din for prissammenligning.
  • Hvis du vil representere en markedsplass, må du be om en egen markedsplasskonto for flere klienter for tilbud fra den aktuelle markedsplassen. Send inn produktinformasjon for hver enkelt selger på markedsplassen via en egen underkonto for markedsplasskontoen for flere klienter. Hvis du tillater transaksjoner på ditt eget domene, må du be om en egen markedsplasskonto for flere klienter for disse tilbudene. Du må også sende inn produktinformasjon for hver selger via en egen underkonto for markedsplasskontoen for flere klienter.
  • Hvis bedriften din hovedsakelig er en markedsplass der det er tillatt med transaksjoner på ditt eget domene, kan du ikke delta som en tjeneste for prissammenligning. Du kan imidlertid delta som en markedsplass via én eller flere sammenligningstjenester du selv velger.
  • Du må opprette en ny Google Ads-konto og knytte den utelukkende til kontoene dine for flere klienter for sammenligningstjenesten og de tilhørende underkontoene (hvis dette er aktuelt).
  • Du garanterer at du innehar de nødvendige rettighetene til å gi Google tillatelse til å se, indeksere, bufre eller gjennomsøke nettadressene for landingssidene på selgerens nettsted og innholdet som er tilgjengelig via disse nettadressene, og til å vise informasjonen som er knyttet til produktannonsene du sender inn. I tjenestene du leverer til tredjeparter, skal det klart og tydelig fremgå at innholdet til disse tredjepartene videreformidles til Google og kan bli gjort offentlig tilgjengelig.

Hvis du ikke innfrir disse kravene, avviser vi produktene dine eller suspenderer kontoene dine. Du får beskjed om dette på Diagnostikk-siden av Merchant Center-kontoene dine.

Anbefalte fremgangsmåter

Dette er anbefalinger for oppsettet av og funksjonene på nettstedet ditt for prissammenligning som vi tror kommer til å hjelpe deg med å gi brukerne en god opplevelse og konkurrere mot andre tjenester for prissammenligning.

Filtrering og sortering

Du kan la brukere filtrere og sortere produkttilbud på nettstedet ditt etter relevante kriterier (for eksempel pris, selger eller merke). Det kan være lurt å tilby forskjellige alternativer for filtrering og sortering avhengig av produkttype (for eksempel farge og stil for klær eller tekniske spesifikasjoner for elektronikk).

Sammenligning av tilbud for samme produkt

Hvis flere selgere selger det samme produktet gjennom nettstedet ditt, kan du gi brukerne tilgang til en oversikt som sammenligner tilbud på det samme produktet fra forskjellige selgere. Det kan være lurt å oppgi detaljer for hvert tilbud, for eksempel pris, fraktkostnad, leveringstid, betalingsmåter, anmeldelser og vurderinger osv. Dette gjør at brukerne kan velge en selger basert på sine egne behov.

Språk og valuta

Hjelp brukerne dine med å finne tilbud på deres eget språk og i deres egen valuta. Når en bruker går fra en Shopping-annonse til nettstedet ditt for prissammenligning, må språket og valutaen i tilbudene som vises på nettstedet, samsvare med språket og valutaen i tilbudet i annonsen.

Tilstedeværelse i flere land

Hvis tjenesten din for prissammenligning er aktiv i flere land, anbefaler vi at du sørger for at brukerne kan finne tilbud for riktig land og språk på nettstedet ditt når de klikker på en «Fra tjeneste for prissammenligning»-link i en Shopping-annonse eller oppføring (som betyr at landet og språket i tilbudene på nettstedet ditt samsvarer med annonsen som vises).

Hvis du bruker det samme domenet for prissammenligningstjeneste for flere land, kan du tilpasse tilbudene som vises, basert på det du vet om brukerne og hvor de befinner seg. Du kan også bruke et eget nettsted for tjenesten for prissammenligning for hvert land.

Du kan gjøre dette på flere måter:

1. Bruk forskjellige merker for hvert land.
  2. Bruk ulike landsdomener for samme merke (for eksempel pristjeneste.fr og pristjeneste.de).
  3. Bruk ulike underdomener for hvert land (for eksempel fr.pristjeneste.com og de.pristjeneste.com).

Hvert nettsted har sin egen konto for flere klienter for sammenligningstjenesten.

Du kan også skille mellom ulike språkversjoner av nettstedet ditt for land som har flere språk (for eksempel fr.pristjeneste.be).

Slik registrerer du deg

Hvis du har en tjeneste for prissammenligning som overholder kravene ovenfor, og du vil vise Shopping-annonser på vegne av selgerne du representerer, kan du gjøre følgende:

1. Opprett en ny Merchant Center-konto.
  2. Klikk på verktøyikonet Tools and setting menu icon [Gear], og velg Bedriftsinformasjon under «Verktøy».
    Legg til følgende informasjon:
    1. visningsnavnet til bedriften (slik du vil at brukerne skal se det, maksimalt 10–15 tegn)
    2. bedriftsadressen
    3. kontaktinformasjonen for kundeservice (nettadresse, e-postadresse og telefonnummer)
  3. Deretter klikker du på Nettsted-fanen og legger til nettstedet ditt, inkludert protokollen (http:// eller https://). Bekreft deretter nettadressen på en av følgende to måter:
    • Hvis du foreløpig ikke har andre kontoer som brukes til å vise Shopping-annonser for det aktuelle domenet, kan du bekrefte og gjøre krav på nettstedet i Merchant Center.
    • Hvis du for tiden viser Shopping-annonser for det aktuelle domenet, kan det å gjøre krav på nettstedet hindre visning av annonser eller oppføringer fra andre Merchant Center-kontoer du allerede har. Du kan i så fall bekrefte domenet ditt via Google Search Console, men du må ikke gjøre krav på det. Logg på med en brukerkonto som har tilgang til Merchant Center-kontoen som ble opprettet, gå til Search Console, og legg til området.
  4. Stopp når du kommer til dette punktet, og registrer deg her for å gjøre kontoen din om til en konto for flere klienter for sammenligningstjenesten. Ikke last opp eventuelle tilbud til denne første kontoen.

Tilbud som du laster opp, vises som standard bare på Googles generelle søkeresultatside. De vises ikke på Google Shopping-nettstedet på google.com/shopping – med mindre du velger å vise dem der også.