De vanligste kvalitetsproblemene med sammenligningssider for produkter

Denne artikkelen tar for seg de vanligste kvalitetsproblemene som Google identifiserer på produktsider for tjenester for prissammenligning som benytter seg av denne muligheten på Google.

Denne artikkelen erstatter ikke de relevante retningslinjene for muligheter knyttet til tjenester for prissammenligning. Nedenfor finner du hele settet med krav som sammenligningssider for produkter må overholde:

Anbefalte fremgangsmåter

1. Sammenligningssider for produkter som sendes inn til Google, må
    • fremheve ett enkelt produkt og beskrivelsen av produktet
    • inneholde priser og salgsbetingelser for produktet som tilbys, fra minst to forskjellige selgerdomener der produktet kan kjøpes umiddelbart på nettet
    • inneholde tittel, bilde og en måte å gå videre på, slik at man kommer til selgerens nettsted, der forbrukerne kan kjøpe produktet
    • ha det samme språket (i det minste for de viktigste elementene) som oppføringslandet
  2. Hovedtilbud som sendes inn til Google, må
    • fremheves eller vises blant de tre øverste tilbudene på sammenligningssiden for produkter som er sendt inn til Google
    • inneholde tittel, bilde, pris og kjøpsknapp eller tilsvarende
    • være for salgbare produkter, og det må være mulig for kundene å kjøpe dem på nettet
    • ha produktet tilgjengelig for kjøp umiddelbart
    • være på det samme språket (i det minste for de viktigste elementene på landingssiden og i betalingsprosessen) som oppføringslandet for sammenligningssiden for produkter som er sendt inn
Merk: En sammenligningsside for produkter kan være et hovedtilbud hvis forbrukerne kan kjøpe produktet på sammenligningssiden.
  1. Prisen for hovedtilbudet som sendes inn til Google, må samsvare med
    • prisen for hovedtilbudet på sammenligningssiden for produktet
    • prisen på landingssiden for hovedtilbudet
    • prisen i betalingsprosessen for hovedtilbudet
Merk: Hvis en selger kjører en promoteringskampanje, kan du oppgi prisen på produktet etter at promoteringen er aktivert. Denne rabatterte prisen må samsvare med prisen som vises på sammenligningssiden, på selgerens nettsted og i kassen.
  1. Antallet tilbud som sendes inn til Google, må
    • være likt eller mindre enn antallet tilgjengelige tilbud på sammenligningssiden for produktvarianten du promoterer