Hintavertailupalvelun tuotesivujen yleisimmät laatuongelmat

Tämä artikkeli käsittelee Googlessa näkyvien hintavertailupalveluiden tuotesivujen yleisimpiä laatuongelmia.

Tämä artikkeli ei korvaa hintavertailupalveluita koskevia käytäntöjä. Kaikki hintavertailupalvelun tuotesivuja koskevat vaatimukset löytyvät alta:

Parhaat käytännöt

1. Googlelle lähetettyjen hintavertailupalvelun tuotesivujen on täytettävä seuraavat vaatimukset:
    • Tuotesivu nostaa esille yhden tuotteen ja sen kuvauksen.
    • Tuotesivu sisältää tuotteen hinnat ja myyntiehdot vähintään kahdella eri kauppiasverkkotunnuksella, joilla tuote on ostettavissa heti verkosta.
    • Tuotesivu sisältää tuotteen nimen ja kuvan, ja sen kautta voi siirtyä kauppiaan sivustolle, josta tuotteen voi ostaa.
    • Tuotesivun kielen (vähintään keskeiset elementit) on oltava sama kuin kohdemaan kielen.
  2. Googlelle lähetetyn päätarjouksen on täytettävä seuraavat vaatimukset:
    • Päätarjouksen pitää näkyä korostettuna tai kolmen suosituimman tarjouksen joukossa Googlelle lähetetyllä hintavertailupalvelun tuotesivulla.
    • Päätarjouksessa on oltava nimi, kuva, hinta ja ostopainike tai vastaava.
    • Asiakkaiden pitää pystyä ostamaan tuote verkosta päätarjouksen kautta.
    • Päätarjoukseen sisältyvä tuote on voitava ostaa heti.
    • Päätarjouksen kielen (vähintään keskeiset elementit laskeutumissivulla ja kassalla) on oltava sama kuin lähetetyn hintavertailupalvelun tuotesivun kohdemaan kielen.
Huom. Hintavertailupalvelun tuotesivu voi olla päätarjous, jos asiakas voi ostaa tuotteen hintavertailupalvelun tuotesivulta.
  1. Googlelle lähetetyn päätarjoushinnan on vastattava
    • hintavertailupalvelun tuotesivulla näkyvää päätarjoushintaa
    • päätarjouksen laskeutumissivulla näkyvää hintaa
    • päätarjouksen kassalla näkyvää hintaa.
Huom. Jos kauppiaalla on tarjouskampanja, voit ilmoittaa tuotteen hinnan tarjouksen käyttöönoton jälkeen. Alennushinnan on vastattava hintavertailupalvelun tuotesivulla, kauppiaan verkkosivustolla ja kassalla näkyvää hintaa.
  1. Googlelle lähetettyjen tarjousten määrän on
    • oltava sama tai pienempi kuin mainostettavan tuoteversion hintavertailupalvelun tuotesivulla näkyvien tarjousten määrä.