Retningslinjer om uansvarlig innsamling og bruk av data for sammenligningssider for produkter

Disse retningslinjene gjelder bare i tilfeller der tjenester for prissammenligning får muligheten til å vise sammenligningssider på Google. Du finner andre retningslinjer for Shopping på Merchant Center-siden.

Retningslinjene våre

Google vil at kundene skal kunne stole på at informasjon om dem respekteres og håndteres på riktig måte. Tjenester for prissammenligning og tilknyttede selgere og forhandlere skal derfor ikke misbruke slik informasjon eller samle den inn til uklare formål eller uten tilstrekkelige sikkerhetstiltak.

Eksempler på ting som ikke er tillatt

Usikker innsamling eller bruk av personopplysninger

Bruk av uegnede sikkerhetstiltak for informasjonstypen som samles inn.

• Eksempler: innsamling av personopplysninger som for- og etternavn, postadresser, telefonnumre, kreditt- eller debetkortnumre, informasjon om bank- og investeringskontoer, informasjon om bankoverføringer, nasjonale identitetsnumre, påloggingsadresser og -passord, skatte-ID-numre eller informasjon om pensjon, helsetjenester, førerkort eller personnumre via usikrede sider som ikke er beskyttet med SSL, og som ikke har gyldig sertifikat.

Misbruk av personopplysninger

Bruk av personopplysninger på måter som kundene ikke har gitt samtykke til.

• Eksempler: videresalg av brukeres kontaktinformasjon eller bruk av bilder av brukere i oppføringer uten samtykke