Retningslinjer om farlige produkter på sammenligningssider for produkter

Disse retningslinjene gjelder for oppføringer på sammenligningssider for produkter. Finn ut mer om retningslinjene for Shopping-annonser.

Retningslinjene våre

Google ønsker å bidra til at folk er trygge både på og utenfor nettet, og derfor tillater vi ikke oppføring av visse produkter som kan skade personer eller eiendom.

Eksempler på ting som er tillatt i enkelte tilfeller

Våpen, våpendeler og relaterte produkter

Tillatt Google tillater oppføring av våpendeler og tilknyttede varer som øker sikkerheten til et våpen.

• Eksempler: våpenlåser, utløserlåser, sikringer, kammerblokkeringer

Eksempler på ting som ikke er tillatt

Våpen, våpendeler og relaterte produkter

Funksjonelle enheter som ser ut til å kunne brukes til å avfyre prosjektiler i høy hastighet, enten det er til bruk i sport, selvforsvar eller kamphandlinger. Merk: For sikkerhets skyld gjelder disse retningslinjene også for sports- eller lekevåpen som kan forårsake alvorlig skade hvis de misbrukes, eller som ser ut som ekte våpen.

• Eksempler: håndvåpen, rifler, hagler, jaktvåpen, fungerende antikke skytevåpen, softguns, paintballvåpen, luftvåpen, våpen som er skrevet ut i 3D

Alle deler eller komponenter, ferdige eller uferdige, som er nødvendige for eller forbedrer funksjonaliteten til et våpen.

• Eksempler: ammunisjon, magasiner, lyddempere, ammunisjonsbelter, kolber, konverteringssett, pistolgrep, kikkertsikter og andre typer sikter samt lavetter

Instruksjonsmateriale om montering, forbedring eller anskaffelse av funksjonelle enheter som tilsynelatende sender ut et prosjektil i høy hastighet, inkludert deler eller komponenter i slike enheter.

• Eksempler: instruksjoner for våpenbygging samt veiledninger, programvare eller utstyr for 3D-utskrift av våpen eller våpendeler
Eksplosiver

Produkter som er laget for å eksplodere, og som kan forårsake skade på personer eller eiendom i nærheten.

• Eksempler: spikerbomber, kjemiske bomber, fyrverkeri som eksploderer, kinaputter, granater

Oppføring av instruksjonsmateriale om montering, forbedring eller anskaffelse av eksplosiver.

• Eksempler: instruksjoner for fremstilling av bomber samt veiledninger, programvare eller utstyr for 3D-utskrift av granatdeler
Farlige kniver

Kniver som lages eller markedsføres som produkter som kan brukes for å skade motstandere i kamp, sport eller selvforsvar. Alle knivutforminger som gir en fordel under konfrontasjoner, inkludert skjult utforming eller mekanisk åpningsmekanisme.

• Eksempler: sprettkniver, kampkniver, sverdstokker, batangakniver, militærkniver, støtdolker, kasteøkser
Andre våpen

Alle andre produkter som er laget for å skade motstandere i kamp, sport eller selvforsvar.

• Eksempler: kastestjerner, slåsshansker, elektrosjokkvåpen, pepperspray

Oppføring av veiledningsmateriell om montering, forbedring eller anskaffelse av noen av følgende produkter:

• Eksempler: veiledninger, programvare eller utstyr for 3D-utskrift av støtdolker, slåsshansker eller kastestjerner
Rusmidler og relatert utstyr

Oppføring av rusmidler (også ulovlige) eller stoffer som på andre måter fører til beruselse.

• Eksempler: kokain, metamfetamin, heroin, marihuana, kokainsubstitutter, mefedron, «lovlig narkotika»

Markedsføring av produkter som legger til rette for bruk av rusmidler.

• Eksempler: piper, vannpiper, kafeer som selger cannabis

Oppføring av instruksjonsmateriell om produksjon, kjøp eller bruk av rusmidler.

• Eksempler: veiledning angående narkotikabruk
Tobakksprodukter og relatert utstyr

Tobakk eller produkter som inneholder tobakk.

• Eksempler: sigaretter, sigarer, snus, tyggetobakk, rulletobakk, pipetobakk

Produkter som inngår i tobakksprodukter, og produkter som brukes for å legge til rette for eller markedsføre tobakksbruk.

• Eksempler: rullepapir, piper, tobakksfiltre, vannpiper

Produkter som er utformet for å simulere tobakksrøyking.

• Eksempler: urtesigaretter, elektroniske sigaretter, e-sigaretter
Merk: Hvis produktet ditt ikke blir godkjent, eller hvis sammenligningssidene for produktet eller Merchant Center-kontoen din berøres, kan du snakke med kundekontakten for teknisk støtte.