Retningslinjer for redaksjonelle og tekniske krav for sammenligningssider for produkter

Disse retningslinjene gjelder bare i tilfeller der tjenester for prissammenligning får muligheten til å vise sammenligningssider på Google. Du finner andre retningslinjer for Shopping på Merchant Center-siden.

Retningslinjene våre

For å sikre en god kundeopplevelse krever Google at alle kostnadsfrie oppføringer oppfyller strenge profesjonelle og redaksjonelle standarder. Vi tillater bare oppføringer som er tydelige og har et profesjonelt preg. Slike oppføringer skal føre kundene til produkter og landingssider som er relevante, nyttige og brukervennlige.

Tekniske krav

I spesifikasjonen for produktinformasjon defineres strukturen og formatet for informasjon om produktene dine, slik at du kan lage attraktive og profesjonelle oppføringer. Oppføringene dine må overholde spesifikasjonen for produktinformasjon for å vises. Sørg derfor for at du går nøye gjennom attributtene og de relaterte kravene.

Eksempler på ting som ikke er tillatt

Nettstedet må forbedres

Nettsteder som ikke har full funksjonalitet, ikke har bedriftsspesifikt innhold, har informasjon som er vanskelig å forstå, eller som viser ufullstendig produktinnhold.

• Eksempler: Nettsteder med linker som ikke fungerer, malinnhold eller plassholdere for tekst eller bilder.
Utilstrekkelig kontaktinformasjon

Nettsteder som mangler obligatorisk kontaktinformasjon, har ubekreftet bedriftsinformasjon i CSS Center, eller begge deler.

• Eksempler: Nettstedet mangler kontaktinformasjon (dvs. at ingen av følgende er oppgitt: link til sosiale medier, e-postadresse eller telefonnummer), sammenligningssidene for produkter mangler kontaktinformasjon, for eksempel fysisk bedriftsadresse eller et bekreftet telefonnummer, det mangler kontaktinformasjon både på nettstedet og på sammenligningssidene for produkter.
Nytte

Pålogging kreves, eller innholdet er unødvendig vanskelig eller frustrerende å navigere i.

• Eksempler: Nettsteder med forgrunnsvinduer eller interstitial-annonser som står i veien for innholdet brukeren ønsker å se, nettsteder der besøkende må oppgi brukernavn eller passord for å se det aktuelle innholdet, nettsteder der tilbakeknappen i nettleseren deaktiveres eller påvirkes, nettsteder som ikke lastes inn raskt ved bruk av de fleste populære nettlesere og enheter, samt nettsteder som er under utvikling, som ikke fungerer, som krever nedlasting av et tilleggsprogram for å se landingssiden (utover vanlige programtillegg for nettlesere), eller som leder til filer, e-postadresser eller feilmeldinger.

Nettsted som ikke fungerer som det skal.

• Eksempler: Linker til kontaktinformasjon, bedriftsprofiler i sosiale medier, blogger og lignende på landingssider fungerer ikke som de skal, og/eller leder til urelaterte sider. Sørg for at alle linkene på nettstedet fungerer og peker mot relevante sider.

Nettstedet inneholder bedriftsinformasjon som er ufullstendig eller vanskelig å forstå.

• Eksempel: Kontaktinformasjonen, fraktinformasjonen eller Vanlige spørsmål-delen av nettstedet er ufullstendig, eller det er uklart hva kundene skal gjøre. Sørg for at bedriftsinformasjonen på nettstedet er fullstendig og lett å forstå.

Ikke alle kunder kan fullføre kjøpet sitt på nettstedene til selgerne som presenteres på sammenligningssiden for produktet.

• Eksempler: Feltene for bedriftsinformasjon må fylles ut under selgerens betalingsprosess. Kunder med visse IP-adresser får ikke fullført betalingsprosessen.
Rettskriving og grammatikk

Sammenligningssider for produkter som ikke følger vanlige regler for rettskriving og grammatikk.

• Eksempler: «Kjøp her blomster» eller «Kjøp blmstr her»

Skilletegn, symboler, store bokstaver, mellomrom eller repetisjoner som ikke brukes på riktig måte, eller som ikke brukes til det tiltenkte formålet.

• Eksempler: overdreven eller påtatt bruk av tall, bokstaver, symboler, tegnsetting, uttrykksikoner, emojier, repetisjoner eller mellomrom, for eksempel blomst3r, bbblllomster, bl@mster, Blomster!!!, b*l*o*m*s*t*er, BLOMSTER, BLoMsTeR, B.L.O.M.S.T.E.R, blomster-blomster-blomster!, b l o m s t e r, kjøpblomsterher Hvis du vil ha spesifikk veiledning om hvordan du overholder disse retningslinjene, kan du ta en titt på attributtene for tittel [title] og beskrivelse [description] i spesifikasjonen for produktinformasjon.
Uklar relevans

Oppføringer på sammenligningssider for produkter som ikke er relevante for landingssiden.

Stilmessige krav

Oppføringer på sammenligningssiden for produkter der funksjonene i oppføringen ikke brukes til det tiltenkte formålet.

Nettstedet inneholder generiske plassholdere eller malinnhold.

• Eksempler: Nettstedet inneholder generisk tekst, for eksempel «Legg til anmeldelser og anbefalinger fra kunder» eller et tomt felt med «lorem ipsum». Sørg for at teksten og bildene på nettstedet er skreddersydd for bedriften din.
Domenesikkerhet

Sammenligningssider for produkter eller tilknyttede nettstedsdomener som Google anser som usikre.

• Eksempler: En domeneside anses som usikker som følge av hacking eller annen aktivitet som fører til at nettstedet blir utsatt for sikkerhetsbrudd. Hvis Google oppdager mistenkelige signaler, kan vi hindre at brukerne går til nettstedet ditt fra enkelte nettlesere og fra Google Søk.
Detaljert produktinformasjon

Nettstedet inneholder unøyaktige eller dupliserte produktdetaljer, eller produktdetaljene mangler.

Eksempler: Produktbeskrivelsene og -spesifikasjonene er ikke relatert til produktbildet eller -oppføringen. De samme produktdetaljene brukes for flere produkter uten noen forskjeller. Sørg for at produktdetaljene på nettstedet stemmer og er unike for hvert produkt.

Disse retningslinjene gjelder bare i tilfeller der tjenester for prissammenligning får muligheten til å vise sammenligningssider på Google. Du finner andre retningslinjer for Shopping på Merchant Center-siden.