Hintavertailupalvelun tuotesivujen oikeakielisyyttä ja teknisiä vaatimuksia koskevat käytännöt

Tämä käytäntö koskee vain hintavertailupalveluohjelmaan sisältyvää mahdollisuutta, jonka mukaan hintavertailupalvelujen tuotesivut voivat näkyä Googlessa. Katso muut Shopping-käytännöt Kauppiaskeskus-sivulta.

Googlen käytäntö

Korkealaatuisen asiakaskokemuksen tarjoamiseksi Google edellyttää, että kaikki maksuttomat listaukset täyttävät tiukat ammattimaisuuden vaatimukset ja oikeakielisyysvaatimukset. Hyväksymme vain selkeät ja ammattimaiset listaukset, jotka johtavat asiakkaat relevanteille, hyödyllisille ja helppokäyttöisille tuote- ja laskeutumissivuille.

Tekniset vaatimukset

Tuotetietosäännöistä näet, millaiset ja minkämuotoiset tuotetiedot tekevät listauksista mahdollisimman houkuttelevia ja ammattimaisia. Listaustesi on oltava tuotetietosääntöjen mukaisia, jotta ne voivat näkyä. Tarkista siis määritteet ja niitä koskevat vaatimukset huolellisesti.

Esimerkkejä kielletystä sisällöstä ja toimintatavoista

Sivustossa on parantamisen varaa

Verkkosivustot, jotka eivät ole täysin toimivia ja sisältävät yritykselle epäominaista sisältöä, vaikeasti ymmärrettäviä tietoja tai vajavaisia tuotetietoja.

• Esimerkkejä: Verkkosivusto, jolla on rikkinäisiä linkkejä, mallipohjasisältöä ja tekstin tai kuvien paikkamerkkejä.
Riittämättömät yhteystiedot

Verkkosivustot, joilta puuttuvat tarvittavat yhteystiedot tai joiden yritystietoja ei ole vahvistettu CSS Centerissä tai molempia.

• Esimerkkejä: Verkkosivustolta puuttuvat yhteystiedot (esim. mitään seuraavista ei ole: linkki sosiaaliseen mediaan, sähköpostiosoite tai puhelinnumero), hintavertailupalvelun tuotesivulta puuttuu yhteystietoja, kuten yrityksen fyysinen osoite tai vahvistettu puhelinnumero, tai yhteystiedot puuttuvat sekä verkkosivustolta että hintavertailupalvelun tuotesivuilta.
Hyödyllisyys

Kirjautuminen vaaditaan tai sisällön käyttäminen on erittäin hankalaa tai turhauttavaa.

• Esimerkkejä: 1) ponnahdusikkunat tai välimainokset ilmestyvät varsinaisen sisällön päälle, 2) sisällön näkemiseksi käyttäjää pyydetään lisäämään käyttäjätunnus tai salasana, 3) selaimen Takaisin-painike on poistettu käytöstä tai sen käyttöä on hankaloitettu, 4) sivusto ei lataudu nopeasti yleisimmillä selaimilla tai laitteilla, on rakenteilla tai ei toimi, 5) laskeutumissivun näkemiseksi pitää ladata lisäsovellus (lukuun ottamatta tavallisia selainlaajennuksia) ja 6) linkki ohjaa tiedostoon, sähköpostiosoitteeseen tai virheilmoitukseen.

Verkkosivusto, joka ei ole täysin toimiva.

• Esimerkkejä: Muun muassa yhteystietojen, sosiaalisen median yritysprofiilien tai blogien linkit laskeutumissivuilla eivät toimi tai johtavat väärälle sivulle. Varmista, että kaikki verkkosivustolla olevat linkit toimivat ja johtavat asiaankuuluville sivuille.

Verkkosivusto, joka sisältää vajavaisia tai vaikeasti ymmärrettäviä yritystietoja.

• Esimerkkejä: Asiakkaat eivät voi hyödyntää verkkosivustolla olevia yhteystietoja, toimitustietoja tai Usein kysyttyä ‑osiota, koska ne ovat vajavaisia tai epäselviä. Varmista, että verkkosivustollasi olevat yritystiedot ovat kaikenkattavat ja helposti ymmärrettävät.

Kaikki asiakkaat eivät voi viedä ostosta loppuun kauppiaiden verkkosivustoilla, jotka näkyvät hintavertailupalvelun tuotesivulla.

• Esimerkkejä: Yritystietokentät ovat pakollisia kauppiaiden kassalla, tai ostamista ei voi tehdä loppuun asti joistakin internetsijainneista (IP-osoitteista) käsin.
Oikeinkirjoitus ja kielioppi

Hintavertailupalvelun tuotesivut, joilla ei noudateta hyväksyttyjä kirjoitus- tai kielioppisääntöjä.

• Esimerkkejä: "Kukkien osta täältä" tai "Ostakukat täältä"

Virheellisesti tai epätarkoituksenmukaisesti käytetyt välimerkit, symbolit, isot kirjaimet, välilyönnit tai toistot.

• Esimerkkejä: Numeroiden, kirjainten, symbolien, välimerkkien, hymiöiden, emojien, toistojen tai välilyöntien käyttäminen virheellisesti, esimerkiksi: kukk1a, kukkkkia, kuk@at, Kukkia!!!, k*u*k*k*i*a, KUKKIA, KuKKiA, K.U.K.K.I.A, kukkia-kukkia-kukkia!, k u k k i a, ostakukkiatäältä. Lisätietoja tästä käytännöstä on nimi [title]- ja kuvaus [description] ‑määritteiden selityksissä tuotetietosäännöissä.
Vähäinen relevanssi

Hintavertailupalvelun tuotesivuilla olevat listaukset, jotka eivät liity laskeutumissivuun.

Tyylivaatimukset

Hintavertailupalvelun tuotesivun listaukset, joissa listausten ominaisuuksia ei käytetä tarkoituksenmukaisesti.

• Esimerkkejä: Tuotelistaukset, joiden nimikenttää käytetään ylimääräisenä kuvauskenttänä ja joissa näytetään epäolennaisia tai häiritseviä tietoja kuvamuodossa. Lisätietoja tästä käytännöstä on nimi [title]- ja kuvaus [description] ‑määritteiden selityksissä tuotetietosäännöissä.

Verkkosivusto, jolla käytetään yleisiä paikkamerkkejä tai mallipohjasisältöä.

• Esimerkkejä: Verkkosivulla on yleinen teksti, jossa sanotaan "Lisää asiakasarvostelut ja käyttäjäkokemukset tähän", tai tyhjä laatikko, jossa lukee "lorem ipsum". Varmista, että sivuston teksti ja kuvat on personoitu oman yrityksesi tarpeisiin.
Verkkotunnuksen turvallisuus

Hintavertailupalvelun tuotesivut tai niihin liittyvät verkkotunnukset, joita Google pitää turvattomina.

• Esimerkkejä: Verkkotunnuksen sivua pidetään turvattomana hakkeroinnin tai jonkin muun sivuston turvallisuuden vaarantavan teon takia. Jos Google havaitsee epäilyttäviä signaaleja, se voi estää asiakkaiden pääsyn sivustollesi joistakin selaimista ja Google Hausta.
Tuotetiedot

Verkkosivusto, joka sisältää epätarkkoja, puuttuvia tai päällekkäisiä tuotetietoja.

Esimerkkejä: Tuotekuvaukset ja tiedot eivät liity tuotekuvaan tai listaukseen. Samoja tuotetietoja käytetään identtisinä useissa tuotteissa. Varmista, että verkkosivustolla olevat tuotetiedot ovat tarkkoja ja tuotekohtaisia.

Tämä käytäntö koskee vain hintavertailupalveluohjelmaan sisältyvää mahdollisuutta, jonka mukaan hintavertailupalvelujen tuotesivut voivat näkyä Googlessa. Katso muut Shopping-käytännöt Kauppiaskeskus-sivulta.