Om kravene til produktsider fra tjenester for prissammenligning

Produktsiden fra tjenester for prissammenligning må samsvare med produktinformasjonen som er sendt inn til Google. For å skape mer engasjement hos kundene bør du tilby innhold av høy kvalitet og muligheter for prissammenligning.

I denne artikkelen finner du definisjonen på, kravene til og anbefalte fremgangsmåter for produktsider fra tjenester for prissammenligning.

I denne artikkelen

Vær oppmerksom på følgende

For at vi og partnerne våre skal lykkes med produktsider og tjenester for prissammenligning, er det viktig at vi tilbyr en brukeropplevelse av høy kvalitet, der kundene trygt kan søke etter produkter.

Når kundene følger en link til en tjeneste for prissammenligning, forventer de å komme til en produktside med tilbud fra flere ulike selgere. Prisen som vises på Google, må samsvare med prisen som tilbys av en av selgerne.

Slik sender du inn produktsider for tjenester for prissammenligning

Du kan sende inn nettadresser til produktsider for tjenester for prissammenligning via følgende attributter:

• Med attributtet for CPP-link [cpp_link] viderekobles kundene til sammenligningssiden for produktet.
  • Med attributtet for CPP-mobillink [cpp_mobile_link] viderekobles kundene til en mobiloptimalisert versjon av sammenligningssiden for produktet. Denne versjonen vises til kunder som bruker mobilenheter, for eksempel telefon eller nettbrett.

Minstekrav

Du må innfri kravene nedenfor for å kunne vise produktsider fra tjenester for prissammenligning.

Vis produktene og tilbudene tydelig

• Send inn en produktside som
    • finnes på domenet som er tilknyttet CSS Center-kontoen din – du kan ikke viderekoble kundene til andre domener automatisk
    • fremhever ett enkelt produkt og beskrivelsen av produktet
    • inneholder priser og salgsbetingelser for et produkt som tilbys av minst to uavhengige selgere – og produktet må kunne kjøpes umiddelbart på nettet hos disse selgerne
  • Sørg for at følgende kriterier er oppfylt:
    • Produktet på produktsiden hos tjenesten for prissammenligning og produktsidene til selgerne ligner på det du har sendt inn i produktinformasjonen. Tittelen, beskrivelsen og bildene trenger ikke være identiske med innholdet i produktinformasjonen.
    • Prisene og salgsbetingelsene på produktsiden hos tjenesten for prissammenligning samsvarer med det som står på produktsidene til selgerne.
      • Merk: Hvis eventuelle avgifter må legges til i produktprisen i henhold til landsspesifikke krav, må du vise alle priser inkludert avgifter på produktsiden hos tjenesten for prissammenligning og sende inn den samme prisen i produktinformasjonen.
    • Kundene kan kjøpe produktet til den prisen som vises på produktsiden hos tjenesten for prissammenligning, fra en selger. Det betyr at kundene kan legge produkter i handlekurven og få dem levert.
  • Linker fra produktsiden hos tjenesten for prissammenligning må føre kundene direkte til selgernes produktsider, der de kan kjøpe produktet.
    Et bilde som viser at søkesider ikke er tillatt i kravene til produktsider for tjenester for prissammenligning.
  • Sørg for at siden viser informasjon om energiklassen for aktuelle produkter.
  • Ikke bruk layouter der viktige elementer på siden skjules. Forgrunnsvinduer eller bannere må for eksempel ikke skjule viktig informasjon for kundene.
    • Merk: For enkelte produkter kan det være et lovmessig krav at brukerne skal komme til en egen side før de kommer til produktsiden. Et eksempel på dette er hvis du må bekrefte brukernes alder før de får tilgang til nettstedet ditt. Sørg for at produktsiden brukerne kommer til etter en slik side, er i samsvar med alle retningslinjene som er beskrevet her.

Tips

Hvis du viser et forgrunnsvindu på landingssidene der brukerne for eksempel kan registrere seg for et nyhetsbrev eller velge språk, må du sørge for at slike vinduer kan lukkes, og at de ikke skjuler produktinformasjon.

Et bilde som viser hvordan et forgrunnsvindu skal se ut på en landingsside i tjenester for prissammenligning.

Fremhev hovedtilbudet ditt

Hovedtilbudet er et tilbud som fremheves eller vises blant de tre øverste tilbudene på produktsiden, med priser og salgsbetingelser fra forskjellige selgere.

• Send inn en produktside som fremhever en tilbudspris i overskriften. På produktsiden bør du fremheve en selger som tilbyr priser som samsvarer med tilbudsprisen i overskriften. Finn ut mer om attributtet for tilbudspris i overskrift [headline_offer_price]
  • Sørg for at kundene kan kjøpe produktet fra den fremhevede selgeren på nettet, altså at de kan legge produktet i handlekurven og få det levert. Hvis produktet i hovedtilbudet ikke er på lager, må du bytte det ut.
  • Sørg for at produkttilstanden for hovedtilbudet samsvarer med produktinformasjonen. Finn ut mer om attributtet for tilbudsbetingelse i overskrift [headline_offer_condition]

Vis konsekvent innhold på ulike steder

Eksempel

Tenk deg at du representerer en tjeneste for prissammenligning i Tyskland. I produktinformasjonen oppgir du at du viser frem produkter i Tyskland, og du sender inn priser i euro og bruker tysk språk.

Du vil sende inn en produktside for en sofa for tjenesten for prissammenligning. Hvis noen i Polen besøker denne produktsiden, må den samme sofaen vises på siden, inkludert alle de viktigste produktelementene samt selgernes tilbud.

Nærmere bestemt må produktsiden

• inneholde et bilde av sofaen
  • inneholde en liste over selgerne som tilbyr produktet i Tyskland
  • bruke de samme prisene
  • bruke tysk språk
  • bruke euro som valuta
  • Sørg for at innholdet på produktsiden fra tjenesten for prissammenligning er konsekvent alle steder. Du kan gjøre mindre tilpasninger i innholdet, for eksempel endre rekkefølgen på tilbudene, hvis du vanligvis endrer innholdet på nettstedet basert på brukerens IP-adresse eller andre faktorer.
  • Bruk samme språk som i produktinformasjonen. Selv for land med flere offisielle språk må du vise produktet på nettstedet på det språket som samsvarer med det du har sendt inn i produktinformasjonen. Hvis du for eksempel viser produkter i Polen, kan du ikke sende inn produktinformasjonen på engelsk og vise produktsiden hos tjenesten for prissammenligning på polsk.
  • Vis alle priser i en valuta som samsvarer med produktinformasjonen.
  • Vis de samme prisene i alle regionene i ett land.
  • Overhold lokale lover og regler for alle priser og annen informasjon du sender inn og viser.

Sørg for at sidene fungerer som de skal

• Sørg for at produktsiden fra tjenesten for prissammenligning er tilgjengelig, og at den ikke er under utvikling eller viser en feilmelding, for eksempel en 404-feil.
  • Bruk en landingsside, ikke en fil eller en e-post. Unngå å bruke linker til bilder, lydfiler, videoer, dokumenter eller PDF-filer.
  • Bruk en mobiloptimalisert landingsside for nettbrett og mobilenheter. Ikke bruk designelementer som kanskje ikke fungerer skikkelig på alle mobilenheter, for eksempel Flash, Silverlight eller ActiveX.
  • Sørg for at folk kan bruke tilbakeknappen. Brukerne må kunne klikke på tilbakeknappen i nettleseren for å gå tilbake til forrige side etter at de har besøkt produktsiden hos tjenesten for prissammenligning.
  • Bruk bare linker til domenet du har oppgitt i CSS Center. Du skal ikke automatisk viderekoble brukerne til nettsteder utenfor domenet du har oppgitt i CSS Center.

Anbefalte fremgangsmåter

• Forhåndsvelg den riktige produktvarianten i nettadressen for produktsiden for tjenesten for prissammenligning. Hvis et produkt har flere varianter (f.eks. ulike farger, størrelser, mønstre, materialer eller andre tilpasninger), må du sørge for at varianten samsvarer med produktinformasjonen som vises på produktsiden fra tjenesten for prissammenligning.
    Et bilde som viser at selgerne må forhåndsvelge riktig produktvariant i nettadressen for landingssiden i tjenester for prissammenligning.
  • Send inn attributtet for CPP-mobillink [cpp_mobile_link] og attributtet for CPP-link [cpp_link] for å bruke egne landingssider for mobilenheter.
  • Bruk så få viderekoblinger som mulig. Med viderekoblinger tar det lengre tid å laste inn produktsiden fra tjenesten for prissammenligning etter at brukeren har klikket på oppføringen. Vi fraråder på det sterkeste å bruke andre viderekoblingsmetoder enn http 302, for eksempel JavaScript og metatag.

Andre retningslinjer

Les gjennom hver del for produkttypene nedenfor, og følg retningslinjene for å sørge for at kundene får en god opplevelse på produktsidene dine. Du får varsler om eventuelle problemer eller avvisninger i CSS Center.

Hvis du viser produkter som selges som partivarer

På produktsiden oppgir du enten totalprisen for minsteantallet som kan kjøpes, eller prisen per enhet og minsteantallet. Minsteantallet ganget med enhetsprisen må samsvare med prisen du sender inn i produktinformasjonen.

Hvis du viser mobiltelefoner eller nettbrett

Forhåndsvelg telefonvarianter med nettadresseparametere. Hvis flere telefonvarianter kan velges på den samme produktsiden, kan du konfigurere nettadressene slik at den riktige varianten vises til kundene. Varianter kan for eksempel omfatte ulike fargevalg, ulik lagringsplass og ulike prismodeller. Merk: Det er ikke obligatorisk å bruke nettadresseparametere, men det er veldig nyttig for å sikre at brukerne viderekobles til riktig side.