Overfør selgerkontoer mellom tjenester for prissammenligning

Merk: Denne funksjonen er bare tilgjengelig for CSS Center-administratorer.

Før du begynner

Når du takker ja til å plassere Shopping-annonser eller kostnadsfrie oppføringer for en selger, har du følgende alternativer:

• Du kan opprette en ny Merchant Center-konto for den aktuelle selgeren i en konto for flere klienter (MCA) som er tilknyttet tjenesten din for prissammenligning.
  • Du kan sende inn en forespørsel om å overføre selgerens eksisterende Merchant Center-konto fra en annen tjeneste for prissammenligning til din egen.

Slik overfører du en selgerkonto til tjenesten din for prissammenligning

Hvis du bestemmer deg for å overføre selgerens eksisterende konto, kan du starte en kontooverføring ved å oppgi ID-en for Merchant Center-kontoen når du klikker på «Legg til en selger» på «Oversikt»-siden i CSS Center. Du kan oppgi om du vil knytte kontoen direkte til tjenesten din for prissammenligning, eller om du vil plassere kontoen under en bestemt MCA-konto som er knyttet til tjenesten din.

Merk: Du kan starte kontooverføringen først etter at selgeren har bekreftet at hen vil at tjenesten din for prissammenligning skal plassere Shopping-annonser eller kostnadsfrie oppføringer på selgerens vegne. En forespørsel om overføring kan bli avvist umiddelbart hvis
  • ingen gyldig Merchant Center-konto-ID er oppgitt
  • overføringsforespørselen ikke oppfyller alle kravene
    Mulige årsaker til at overføringsforespørsler avvises:
    • Kontoen som skal overføres, er en primær MCA-konto for CSS-tjenesten.
    • Du har bedt om å plassere en MCA-konto under en annen MCA-konto.
    • Kontoen som skal overføres, er en underkonto av en MCA-konto for markedsplass.
    • Kontoen som skal overføres, er innenfor overføringsperioden for en annen kontooverføring.
    • Tjenesten for prissammenligning har ikke administratortilgang til MCA-kontoen som kontoen skal legges til under.

Når du har startet en kontooverføring, blir administratorene av Merchant Center-kontoen varslet om forespørselen din. De kan godkjenne eller avvise forespørselen i Merchant Center-kontoen sin. Når overføringen er godkjent av en Merchant Center-kontoadministrator, varsles den gamle tjenesten for prissammenligning for den aktuelle kontoen, og en overføringsperiode på opptil 14 dager starter. I løpet av denne overføringsperioden kan selgeren fortsatt angre avgjørelsen og beholde den gamle tjenesten for prissammenligning i stedet. Merk at den gamle tjenesten for prissammenligning kan gi avkall på overføringsperioden.

Du kan se statusen for forespørsler om kontooverføring i «Kontooverføringer»-rapporten i «Rapporter»-delen i CSS Center. Du finner de fullførte overføringene i «Kontologg»-rapporten.

Merk: Merchant Center-brukere blir værende på kontoen under et kontobytte. Hvis en underkonto fjernes fra MCA-kontoen, mister brukere av MCA-kontoen tilgangen til denne underkontoen. Hvis underkontoen derimot ikke har noen brukere, blir MCA-administratorene lagt til i denne kontoen. Hvis underkontoen ikke har noen administratorbrukere, men har andre brukere, mislykkes kontobyttet.

Slik overfører du en selgerkonto fra tjenesten din for prissammenligning

Hvis en selger bestemmer seg for å samarbeide med en annen tjeneste for prissammenligning og en Merchant Center-administrator godkjenner en forespørsel om overføring fra den tjenesten, blir du varslet om denne overføringen. Overføringen finner sted etter en overføringsperiode på 14 dager fra selgeren godkjenner overføringen. Husk at selgere fortsatt kan avbryte overføringen i løpet av overføringsperioden, men overføringen er endelig etter denne perioden. Du kan velge å gi avkall på eller forkorte overføringsperioden på 14 dager for selgere som forlater tjenesten din for prissammenligning. Dette kan du gjøre på «Bedriftsinformasjon»-siden i CSS Center.

Varsler og veiledning for kontooverføring

Tabellen nedenfor inneholder beskrivelser av varslene og endringene du kan forvente å se når en selgerkonto overføres fra en tjeneste for prissammenligning til en annen. (Merk at «MSA» viser til de obligatoriske tjenestemeldingene som kan bli sendt til kontobrukerne.)

Handling En administratorbruker for den nye tjenesten initierer en overføring i CSS Center Administratorbrukeren godkjenner endringen i Merchant Center [Overføringsperiode] Kontoen overføres til den nye tjenesten
MC-konto En e-post sendes til alle administratorer for MC-kontoen En e-post sendes til alle administratorer for MC-kontoen Kontoen klargjøres for overføring (kan bli avvist av en administrator for MC-kontoen) En e-post sendes til alle administratorer for MC-kontoen
Ny konto for tjeneste for prissammenligning MC-kontoen vises med statusen «venter» i CSS Center Det sendes en e-post til alle brukere av tjenesten for prissammenligning som samtykket i MSA-er MC-kontoen vises med statusen «godkjent» i CSS Center Det sendes en e-post til alle brukere av tjenesten for prissammenligning som samtykket i MSA-er

MC-kontoen vises med statusen «fullført» i CSS Center

MC-kontoen er synlig under «Selgerkontoer» og «Kontologg»

Nåværende konto for tjenesten for prissammenligning   Det sendes en e-post til alle brukere av tjenesten for prissammenligning som samtykket i MSA-er   Det sendes en e-post til alle brukere av tjenesten for prissammenligning som samtykket i MSA-er MC-kontoen fjernes fra «Selgerkontoer» og vises som «fjernet» under «Kontologg»