Så här läser du diagram i Comparison Shopping Service Center

Det finns olika typer av diagram i Comparison Shopping Service Center (CSS, produktjämförelsetjänst).

Exempel på vanliga diagram:

• Vattenfallsdiagram: Data som har delats upp i kategorier (inklusive kategoriändringar över tid)
  • Historikdiagram: Data över tid
  • Tabell: Detaljerad data visas i kolumner med filteralternativ

Bild på diagram i Comparison Shopping Service Center. Bilden visar snabböversikten för vattenfall, historikdiagrammet och informationstabellen. Den innehåller även ett filter för sidan.

Ett vattenfallsdiagram visar en viss totalsumma per kategori. Diagrammet högst upp på sidan Kontodiagnostik visar till exempel det totala antalet konton som en produktjämförelsetjänst representerar uppdelade efter status. Siffran längst till vänster visar totalsumman, medan datapunkterna till höger visar hur totalsumman kan delas upp efter kategori. I exemplet på sidan Kontodiagnostik är de kategorier som totalsumman är indelad i de olika kontostatusarna: bortvalda, avstängda, varnade och inget avstängningsproblem.

De små siffrorna under varje datapunkt visar hur mycket totalsumman och kategorierna har förändrats över tid. (Du kan se tidsintervallet i filterfältet ovanför vattenfallsdiagrammet eller i historikdiagrammet under vattenfallsdiagrammet.)

I ett historikdiagram ser du en tidslinje för hur datan i vattenfallsdiagrammet (både totalsumman och kategorierna) ändrades över tid. Färgerna i historikdiagrammet motsvarar färgerna i de olika kategorierna (till exempel statusarna för olika konton på sidan Kontodiagnostik). Den data som visas i vattenfallsdiagrammet representerar den senaste datapunkten i historikdiagrammet.

I Tabeller kan du se en mer detaljerad översikt över den data som visas i vattenfallsdiagrammet (som motsvarar den senaste datapunkten i historikdiagrammet). Datan kan filtreras för att ge olika vyer.

Observera att filter som finns överst på sidan gäller hela sidan.