Ladda upp en logotyp till CSS Center

Med CSS Center (Produktjämförelsetjänst) kan du ladda upp din CSS-domänlogotyp för användning på produkter från Google. Om du väljer att ladda upp en logotyp visas den i vissa format för Shopping-annonser bredvid din produktjämförelsetjänsts namn.

I den här artikeln beskriver vi hur du går tillväga och vad som krävs för att överföra dina logotyper till CSS Center.

Så fungerar det

Logotypen som du överför används för att visa dina produkter på Google och ses av användarna på skärmar med olika storlekar och upplösningar.

Du kan bara ladda upp en kvadratisk logotyp. För kvadratiska logotyper rekommenderar vi att du använder bilder som har utformats för att visas i liten storlek, som adressikoner eller logotyper som används för konton i sociala medier. Varumärkets namn behöver inte ingå i den kvadratiska bilden.

Ladda upp en logotyp till CSS Center så att den visas i din displayannons.

Ladda upp en ny logotyp eller ändra en logotyp

1. Logga in på ditt CSS Center-konto och navigera till CSS-domänen som du vill ladda upp en logotyp till.
  2. Klicka på menyn Verktyg och inställningar Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj Företagsinformation i avsnittet Verktyg.
  3. Leta reda på krav, största möjliga filstorlek och mått för logotypen till höger på sidan. Om bilden inte uppfyller kraven laddas den inte upp och du får ett felmeddelande.
  4. Du kan antingen dra och släppa bildfilen från ett annat fönster eller hålla muspekaren över rutan, klicka på Ladda upp och bläddra efter filen på datorn.

Granska eller ta bort en logotyp

1. Logga in på ditt CSS Center-konto och navigera till CSS-domänen som du vill granska eller ta bort en logotyp för.
  2. Klicka på menyn Verktyg och inställningar Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] och välj Företagsinformation i avsnittet Verktyg.
  3. Håll muspekaren över logotypen.
    • Om du vill granska logotypen klickar du på Granska.
    • Om du vill ta bort logotypen klickar du på Ta bort.

Nyligen uppladdade eller ersatta logotyper granskas manuellt för kvalitet och efterlevnad i CSS Center. När logotypen har godkänts ersätter den nya bilden den befintliga logotypen i ditt varumärke.

En del av de här instruktionerna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för information om hur du åtgärdar problemet eller slutför åtgärden. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.

Krav för logotyper

Logotypen som visas på skärmen måste uppfylla kraven nedan. Alla uppladdade bilder granskas och måste godkännas av CSS Center-teamet innan de visas på plattformar.

• Bildtyp: Kvadratiska logotyper måste även kunna ses i liten storlek, till exempel på mobila enheter. Vi rekommenderar att du använder bilder som utformats för sociala medier eller som adressikoner.
    • Obs! Butiksnamnet behöver inte ingå i den kvadratiska logotypen.
  • Bildformat: Kvadratiska logotyper måste ha bildproportionerna 1:1.
  • SVG- (rekommenderas), PNGeller WebP-filtyp: Bilderna måste vara en SVG-, PNG- eller WebP-fil. Vi rekommenderar SVG-filer eftersom de kan skalas till ett stort antal storlekar utan att kvaliteten försämras. Om du använder en PNG- eller WebP-bild måste den ha minst 24x24 pixlar och högst 84x84 pixlar.
  • Filstorlek: Bildfilerna får inte vara större än 5 MB.

Exempel på kvadratiska logotyper

Kvalitet Exempel Sammanhang

rött kryss

Dålig

CSS Logo Det finns för mycket vitt utrymme runt huvudgrafiken. Detta kan även beskrivas som för mycket utfyllnad.

Funktionen Rekommendationer | Grön bockmarkering

Bra

CSS Center Logo

Utrymmet utnyttjas på ett bra sätt och ikonen fyller det mesta av det tilldelade området.

rött kryss

Dålig

CSS Logo

Bilden är suddig och kommer att vara oläslig på olika skärmar.

rött kryss

Dålig

CSS Logo

Bilden innehåller information som inte är nödvändig för varumärket (webbadress och företagsnamn). Den lilla texten ovanför och under ikonen kommer att vara oläslig när logotypens storlek anpassas till mindre skärmar.

Kvalitetsproblem med logotyper

Den logotyp du laddar upp till CSS Center kontrolleras för kvalitet och efterlevnad. Om din logotyp underkänns eller inte gick att bearbeta kan du behöva ändra bilden för att uppfylla våra krav. Här är några exempel på kvalitetsproblem som leder till att logotyper avvisas:

• Logotypen innehåller en vattenstämplad bild.
  • Logotypen tillhör en annan återförsäljare eller matchar inte ditt nuvarande varumärke.
  • Logotypen innehåller text som är oläslig när bildens storlek ändras för att visas på mindre skärmar.
  • Logotypen innehåller för mycket vitt utrymme (kallas även negativt utrymme). Negativt utrymme får inte läggas till i en bild i syfte att anpassa den till måtten.
  • Alla vita fält och bakgrunder måste göras transparenta. Det innefattar inte bilder med färgade bakgrunder som är en fast del av logotypen.
    • Obs! All information med variabel genomskinlighet (”alfakanal”) i logotypen visas inte på Google.
  • Alla uppladdade logotyper måste följa policyerna för Shopping-annonser. Alla logotyper som strider mot policyn tas bort.

Om logotypen har avvisats håller du muspekaren över märket Avvisad för att granska felmeddelandet. Lös eventuella kvarstående problem och försök igen.