Een logo uploaden naar CSS Center

Met Comparison Shopping Service (CSS) Center kunt u het domeinlogo van uw CSS uploaden voor gebruik bij het tonen van producten op Google. Als u een logo uploadt, wordt dit in bepaalde indelingen voor Shopping-advertenties weergegeven naast de naam van uw CSS.

In dit artikel bespreken we de stappen en vereisten voor het uploaden van uw logo's naar CSS Center.

Hoe het werkt

Het logo dat u uploadt, wordt gebruikt om uw producten te tonen op Google. Uw logo wordt op schermen van verschillende formaten en met verschillende resoluties weergegeven.

U kunt alleen een vierkant logo uploaden. Voor vierkante logo's raden we aan branding te gebruiken die speciaal is ontworpen voor weergave op een kleine schaal, zoals favicons of logo's die u gebruikt op uw socialmedia-accounts. De merknaam hoeft niet te worden opgenomen in vierkante afbeeldingen.

Upload een logo naar CSS Center voor weergave in uw display-advertentie.

Een nieuw logo uploaden of een logo wijzigen

1. Log in op uw CSS Center-account en ga naar het CSS-domein waarvoor u een logo wilt uploaden.
  2. Klik op het menu Tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en klik in de sectie Tools op Bedrijfsinformatie.
  3. U vindt de vereisten, maximale bestandsgrootte en afmetingen voor het logo rechts op de pagina. Als uw afbeelding niet aan deze vereisten voldoet, wordt deze niet geüpload en krijgt u een foutmelding.
  4. U kunt uw afbeeldingsbestand vanuit een ander venster slepen en neerzetten. U kunt ook uw muisaanwijzer op het vak plaatsen en op Uploaden klikken om op uw computer naar het bestand te browsen.

Een logo beoordelen of verwijderen

1. Log in op uw CSS Center-account en ga naar het CSS-domein waarvoor u een logo wilt bekijken of verwijderen.
  2. Klik op het menu Tools en instellingen Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en klik in de sectie Tools op Bedrijfsinformatie.
  3. Plaats uw muisaanwijzer op het logo.
    • Klik op Beoordelen om het logo te controleren.
    • Klik op Verwijderen om het logo te wissen.

Alle logo's die via CSS Center worden geüpload of vervangen, worden handmatig beoordeeld op kwaliteit en naleving. Nadat het logo is goedgekeurd, vervangt de nieuwe afbeelding het bestaande logo in uw branding.

Als u met een platform van derden werkt, zijn sommige van deze instructies misschien niet op u van toepassing. Volg de instructies van uw platform van derden om het probleem op te lossen of de taak af te ronden. Meer informatie over hoe u support kunt krijgen als u een niet-Google-platform gebruikt

Vereisten voor logo's

Het logo dat op uw scherm wordt getoond, moet voldoen aan de onderstaande vereisten. Alle geüploade afbeeldingen worden beoordeeld en moeten door het team van CSS Center worden goedgekeurd voordat ze op een platform kunnen worden weergegeven.

• Afbeeldingstype: Vierkante logo's moeten op een kleine schaal kunnen worden bekeken, bijvoorbeeld op mobiele apparaten. We raden aan om een afbeelding te gebruiken die speciaal is ontworpen voor social media of als favicon.
    • Opmerking: De vierkante logo's hoeven geen winkelnaam te bevatten.
  • Beeldverhouding: Vierkante logo's moeten een beeldverhouding hebben van exact 1:1.
  • Svg (aanbevolen), png of WebP-bestandsindeling: Afbeeldingen moeten een svg-, png- of WebP-bestand zijn. We raden u sterk aan svg te gebruiken, omdat deze indeling zonder kwaliteitsverlies naar veel verschillende afmetingen kan worden geschaald. Als u een png- of webp-afbeelding indient, moet deze minimaal 24x24 pixels en maximaal 84x84 pixels groot zijn.
  • Bestandsgrootte: Afbeeldingsbestanden mogen niet groter zijn dan 5 MB.

Voorbeelden van vierkante logo's

Kwaliteit Voorbeeld Context

rood kruis

Slecht

CSS Logo De afbeelding heeft te veel witruimte rondom het primaire onderdeel van de afbeelding. Dit noemen we ook wel overmatige 'opvulling'.

Functie Aanbevelingen | Groen vinkje

Goed

CSS Center Logo

De afbeelding maakt goed gebruik van de beschikbare ruimte. Het icoon neemt het grootste deel van de ruimte in beslag.

rood kruis

Slecht

CSS Logo

De afbeelding is wazig en wordt onduidelijk weergegeven op verschillende schermen.

rood kruis

Slecht

CSS Logo

De afbeelding bevat informatie die niet relevant is voor de branding (de website en de bedrijfsnaam). De kleine tekst boven en onder het icoon wordt onleesbaar wanneer het formaat van het logo wordt aangepast aan kleinere schermen.

Problemen met de logokwaliteit

Het logo dat u uploadt naar CSS Center, wordt gecontroleerd op kwaliteit en naleving. Als uw logo wordt afgekeurd of niet kan worden verwerkt, moet u mogelijk enkele wijzigingen aanbrengen om de afbeelding aan onze vereisten te laten voldoen. De volgende problemen met de logokwaliteit kunnen tot een afkeuring leiden:

• Het logo bevat een afbeelding met een watermerk.
  • Het logo is eigendom van een andere verkoper of komt niet overeen met uw huidige branding.
  • Het logo bevat tekst die onleesbaar wordt als het formaat van de afbeelding wordt aangepast aan kleinere schermen.
  • Het logo bevat te veel witruimte (ook wel bekend als negatieve ruimte). Voeg geen negatieve ruimte toe aan een afbeelding om de gewenste afmetingen te behalen.
  • De witruimte of achtergrond van logo's moet transparant worden gemaakt. Dat geldt niet voor afbeeldingen met een gekleurde achtergrond die een vast onderdeel van het logo is.
    • Let op: Variabele transparantie-informatie (alfakanaal) in een logo wordt niet op Google getoond.
  • Alle geüploade logo's moeten voldoen aan het Beleid voor Shopping-advertenties. We verwijderen logo's die inbreuk maken op ons beleid.

Als uw logo is afgekeurd, plaatst u de muisaanwijzer op de badge Afgekeurd om de foutmelding weer te geven. Raadpleeg deze melding, los de problemen op en probeer het opnieuw.