Rapporten in Comparison Shopping Service Center

In dit artikel leggen we rapporten in CSS Center uit.

Voor CSS-groepen en CSS-domeinen:

Alleen voor CSS-domeinen:

Prestaties

Op de pagina Prestaties staan de algehele prestaties van Shopping-advertenties op alle platforms voor de verkopersaccounts die u vertegenwoordigt. Op deze pagina kunt u gegevens over klikken, vertoningen of de CTR bekijken voor het interval dat u in het filter heeft geselecteerd. Het rapport kan als csv-bestand worden gedownload en is beschikbaar voor de accounttypen CSS-groep en CSS-domein. Zo gaat u naar het rapport:

• Klik in het navigatiemenu op Rapporten en dan op Prestaties.
  • U kunt het rapport ook openen op de pagina Overzicht van een CSS-domein.

CSS-vereisten

Op de pagina CSS-vereisten vindt u het aantal verkopersdomeinen dat u per land vertegenwoordigt (en waarvoor u producten weergeeft op uw CSS-website). Klik in het navigatiemenu op Rapporten en dan op CSS-vereisten om naar deze pagina te gaan.

Alle verkopersdomeinen waarvoor u producten heeft geüpload, worden meegeteld voor het betreffende land. Als u Shopping-advertenties wilt targeten op een specifiek land en dat land op deze pagina wilt vermelden, moet uw site producten tonen van minimaal 50 verkopers die producten naar dat land verzenden. Meer informatie over CSS-vereisten

Klik op een land om de volledige lijst met verkopersdomeinen voor dat land te bekijken.

Als u productaanbiedingen van aanvullende verkopers op uw website wilt toevoegen, kunt u een lijst met aanvullende verkopers uploaden door op de blauwe uploadknop CSSC upload icon te klikken.

Als u een volledige lijst met verkopersdomeinen per land wilt downloaden, klikt u op de downloadknop Een afbeelding van het downloadicoon voor Google Ads en Merchant Center.

Accountgeschiedenis

Op de pagina Accountgeschiedenis ziet u wijzigingen in de verkopersaccounts die u vertegenwoordigt, waaronder verkopers die zich onlangs hebben aangesloten bij uw CSS of deze hebben verlaten. Ook ziet u wijzigingen in de aanmeldingsstatus en de opschortingsstatus. U kunt de weergave van deze pagina filteren op datum of het type statuswijziging in het account. U kunt dit rapport ook downloaden voor uw eigen administratie. Klik in het navigatiemenu op Rapporten en dan op Accountgeschiedenis om naar deze pagina te gaan.

Opmerking: De aanmeldingsstatus kan veranderen als een verkoper zich afmeldt voor uw CSS of als een verkoper ervoor kiest zich opnieuw aan te melden. Een verkoper die geen actie onderneemt, wordt standaard aangemeld en wordt niet getoond in het overzicht, maar kunt u wel bekijken in verkopersaccounts.

Op de pagina Accountgeschiedenis kunnen de volgende iconen staan:

Icoon Titel Beschrijving
Aangemeld Account is aangemeld voor de weergave van Shopping-advertenties via deze specifieke CSS.
Afgemeld Account is afgemeld voor de weergave van Shopping-advertenties via deze specifieke CSS.
Waarschuwing gekregen Account heeft minimaal één waarschuwing in minimaal één land gekregen.
Opgeschort Account is in minimaal één land opgeschort.
Niet langer opgeschort/niet langer gewaarschuwd Opschorting of waarschuwing is van het account verwijderd.
Gesloten Account is gesloten.
Toegevoegd/gemaakt Er is een account gemaakt of toegevoegd aan de CSS.
Geconverteerd van/naar een marktplaatsverkoper Account is geconverteerd van of naar een marktplaatsverkoper.

Account overzetten

Op de pagina Account overzetten staat de lijst met lopende Merchant Center-accountoverzettingen die u zelf heeft gestart. Als u meerdere actieve overzettingen heeft, kunt u de tabel filteren met het filtericoon Filter icon.

Als een verkoper het overzetverzoek van een CSS heeft geaccepteerd, maakt dit standaard na een respijtperiode van 14 dagen deel uit van deze nieuwe CSS. U kunt dit tijdsinterval voor uw CSS aanpassen in het gedeelte Respijtperiode accountwissel op deze pagina.

Raadpleeg het artikel Verkopersaccounts wisselen tussen services voor prijsvergelijking voor meer informatie over accountwisselingen.

Diagnostische gegevens account

Op de pagina 'Diagnostische gegevens account' vindt u de status van de verkopersaccounts die u vertegenwoordigt, het aantal artikelen dat gekoppeld is aan elke accountstatus en informatie over accountproblemen voor bepaalde verkopersaccounts. Klik op het filtericoon Filter icon om de weergave te verfijnen.

Stel dat u 1800 verkopersaccounts vertegenwoordigt en dat daarvan 250 accounts zijn opgeschort in een of meer landen. Deze ziet u in het bovenste diagram op de pagina Diagnostische gegevens account. De 250 accounts met de status Opgeschort kunnen 50.000 artikelen bevatten. Dit wordt weergegeven in het tweede diagram op de pagina. Meer informatie over accountstatussen

Onder de statusdiagrammen staat een tabel met informatie over accountproblemen voor verkopersaccounts die uw CSS hebben gemachtigd. Deze tabel bevat informatie over afzonderlijke accountproblemen, over landen en over de getroffen artikelen per account. Als in het bovenstaande voorbeeld 200 van de 250 opgeschorte accounts uw CSS hebben gemachtigd, ziet u de problemen die tot de opschorting van deze 200 accounts hebben geleid.

Als u door de verkoper gemachtigd bent, kunt u accountproblemen verhelpen door op de naam van de verkoper te klikken. U wordt dan naar het Merchant Center-account geleid.

Diagnostische gegevens item

Op de pagina 'Diagnostische gegevens item' vindt u de status van de producten waarvoor u adverteert namens de verkopersaccounts die u vertegenwoordigt, waaronder producten die in behandeling, afgekeurd, niet op voorraad of beschikbaar zijn.

Als u de resultaten in de tabel wilt verfijnen, definieert u de filters bovenaan of klikt u op het filtericoon Filter icon om alleen een bepaalde set weer te geven. U kunt ook per account het totale aantal artikelen voor elke status bekijken. Als u door de verkoper gemachtigd bent, kunt u de problemen op deze pagina verhelpen door op de naam van de verkoper te klikken. U gaat dan naar het Merchant Center-account.

Mogelijkheden

De pagina Mogelijkheden bevat het overzicht van mogelijke oplossingen waarmee een CSS de prestaties van productvermeldingen kan verbeteren. Klik op een rij voor de details van een bepaalde mogelijkheid. Op de pagina staat de uitgebreide beschrijving van de vereiste oplossing en de lijst met Merchant Center-accounts waarvan de prestaties kunnen worden verbeterd door de problemen te verhelpen. Alleen Merchant Center-accounts waartoe uw CSS toegang heeft, worden weergegeven.

Informatie bekijken over mogelijkheden in CSS Center.

U kunt de oplossingen alleen in Merchant Center toepassen. Klik op het account om naar de betreffende pagina in Merchant Center te gaan. Opmerking: Voor sommige mogelijkheden is er geen speciale pagina in Merchant Center. In dat geval wordt u doorgestuurd naar de pagina Overzicht.