CS First og Scratch 3.0

Denne side omfatter de seneste opdateringer og oplysninger vedrørende CS First og Scratch 3.0.

Alt, hvad du skal vide om CS First og Scratch 3.0

Opdateret den 4. oktober 2018

Vi er begejstrede over de fordele, som Scratch 3.0 giver vores undervisere og elever – en forbedret brugeroplevelse, en mere stabil platform og meget mere.

Hvis du underviser i CS First i de kommende måneder, skal du være opmærksom på følgende:

Startdatoer

I forbindelse med migreringen til Scratch 3.0 får du den bedst mulige oplevelse med CS First ved at starte din klub tids nok til, at du kan nå at afslutte alle aktiviteter inden den 31. december 2018, eller ved at starte din klub den 7. januar 2019 eller senere.

Tilgængelige temaer

Bølgegang, Games, Storytelling, Art, Music, Fashion, Create your own Google Logo, Sports og Animate a Name opdateres og bliver tilgængelige, når Scratch 3.0 lanceres i januar.

Animation, Friends, Social Media og Gumball’s Coding Adventure er ikke tilgængelige fra og med den 2. januar 2019. Dette er dog kun midlertidigt. De bliver tilgængelige igen, når de er blevet opdateret til Scratch 3.0.

Materialer

Når du vælger din foretrukne forsendelse af materialer, skal du være opmærksom på følgende datoer, idet vi opdaterer vores materialesæt til udskrivning for Scratch 3.0 (og også som forberedelse til skolelukning i ferie-/vinterperioden):

• De nuværende materialer (Scratch 2.0) leveres frem til den 30. november 2018.
  • Der leveres ingen materialer mellem den 30. november 2018 og 2. januar 2019.
  • Opdaterede materialer (Scratch 3.0) leveres den 2. januar 2019 eller senere.

Andre vigtige ændringer af CS First i forbindelse med lanceringen af Scratch 3.0

• Termen "klub" kaldes "hold" i vores materialer.
  • Vores undervisningsplaner og løsningsark flyttes til Google Docs, og disse dokumenter kan stadig udskrives efter behov.
  • Tilføjelsen af en ny startguide giver underviserne et bedre overblik over den første dag med et hold i CS First.
  • Scratch 3.0 kan bruges på tablets med Chrome- eller Safari-mobilbrowseren.
  • Værktøjet til offlineredigering i Scratch 3.0 kan bruges på Chromebooks i anden halvdel af 2019.
  • Internet Explorer understøttes ikke længere af Scratch- eller CS First-websitet. Vi anbefaler, at du skifter til en understøttet browser inden lanceringen i januar.
  • Få flere oplysninger om nyheder i Scratch 3.0 i denne video.

Hvis du har nogen spørgsmål vedrørende CS First og Scratch 3.0, kan du overveje at slå dem op i hjælpeforummet.

Scratch 3.0 Beta er klar

Opdateret den 2. august 2018

Scratch har annonceret lanceringen af Scratch 3.0 Beta (beta.scratch.mit.edu) og inviterer dig til at prøve det.

Denne nye version fungerer i alle moderne browsere på en lang række enheder, bl.a. tablets. Betaperioden varer fra august 2018 til januar 2019. I løbet af denne betaperiode vil værktøjet til onlineredigering og forummet for det nuværende Scratch (2.0) fortsat være tilgængelige på scratch.mit.edu.

Se denne video og ofte stillede spørgsmål om Scratch 3.0 for at finde ud af, hvilke ændringer der er, og få flere oplysninger.

Hvad betyder dette for brugere af CS First?

Der er ingen ændringer. Brugere af CS First kan fortsætte med at bruge værktøjet til onlineredigering i det nuværende Scratch (2.0) (scratch.mit.edu) til og med januar 2019.

Efter den fulde udgivelse af Scratch 3.0 i januar opdateres pensum for CS First på websitet, og eleverne vil fremover oprette deres projekter via redigeringsværktøjet i Scratch 3.0.  Der kommer flere oplysninger til efteråret.

Du er meget velkommen til at tjekke redigeringsværktøjet i Scratch 3.0 i betaperioden, så du er bekendt med den nye platform og dens nye funktioner, når versionen udgives officielt i januar.

Bemærk! Selvom du kan oprette projekter i Scratch 3.0 Beta og gemme dem lokalt på din enhed, kan du ikke gemme projekterne på nettet. Hvis du opretter noget, du gerne vil gemme på nettet (og gerne vil dele med Scratch-forummet), skal du fortsætte med at bruge redigeringsværktøjet i det eksisterende Scratch på scratch.mit.edu

Flere oplysninger om migreringen til Scratch 3.0

Opdateret i ugen med den 18. juni 2018

August 2018 til december 2018

Alle er inviteret til at prøve programmeringsværktøjet i betaversionen af Scratch 3.0 (beta.scratch.mit.edu). I løbet af denne betafase kan eksisterende indhold i CS First bruges sammen med værktøjet til onlineredigering og forummet i det nuværende Scratch (2.0) (scratch.mit.edu).

Januar 2019

Redigeringsværktøjet i Scratch 3.0 integreres i onlineforummet (scratch.mit.edu). Det eksisterende værktøj til onlineredigering (2.0) fjernes, og en offlineversion af programmeringsværktøjet i Scratch 3.0 vil også være tilgængelig. Indhold i CS First opdateres for at afspejle Scratch 3.0, og alle projekter i CS First oprettes i redigeringsværktøjet i Scratch 3.0.

Se bloggen og ofte stillede spørgsmål om Scratch for at få yderligere oplysninger.

Projekter i CS First migreres til Scratch 3.0

Opdateret i ugen med den 23. april 2018

Som en erfaren CS First-underviser er du bekendt med, hvordan Scratch, det blokbaserede programmeringssprog, bruges sammen med de gratis videoselvstudier i CS First til at hjælpe eleverne med grundlæggende it-begreber. Scratch er også et kreativt læringsforum, der hjælper unge mennesker med at tænke kreativt, gøre systematiske overvejelser og samarbejde med andre.

Scratch lancerer i august en ny generation af platformen, som kaldes Scratch 3.0. Denne nye version omfatter nye billeder, supportmaterialer og programmeringsfunktioner – og den kan bruges på flere forskellige enheder, bl.a. tablets. Få flere oplysninger om Scratch 3.0 og den kommende lancering på den tilknyttede blog og ofte stillede spørgsmål. Hvis du vil holde dig opdateret om udviklingen af Scratch 3.0 og andre nyheder, kan du følge Scratch på Twitter og Facebook

Hos Google er vi begejstrede for Scratch 3.0, og vi arbejder tæt sammen med Scratch-teamet. Videoer og materialer i CS First opdateres for at afspejle den nye grænseflade, så eleverne kan fortsætte med at oprette projekter i 3.0. Vi holder dig opdateret om udviklingen af disse ændringer i denne artikel i Hjælp i de kommende måneder.

Meddelelse om Scratch 3.0

Opdateret i ugen med den 2. april 2018

Blogindlæg om Scratch 3.0

Ofte stillede spørgsmål om Scratch 3.0