Rapportera olämpliga användarprofiler

Riktlinjer för innehåll i användarprofiler

Alla användarprofiler måste följa innehållspolicyerna för Google Maps. Detta omfattar profilnamn, profilfoto och eventuella beskrivningar i profilen samt innehåll som publiceras av profilen. Profilnamn, profilfoton och beskrivningar vars innehåll strider mot våra policyer kan komma att tas bort, begränsas eller inaktiveras. Användare som bryter mot våra innehållspolicyer kan få begränsad åtkomst till funktioner på Google Maps-plattformen.

Observera att Googles policyer för information i avsnittet Om mig gäller profilnamn, profilfoton och beskrivningar, utöver de policyer som beskrivs i den här artikeln.

Lägg en stund på att läsa igenom våra innehållspolicyer. Några policyer att ha i åtanke när du skapar din profil:

• Stötande innehåll: Använd inte profilnamn, profilfoton eller beskrivningar med stötande innehåll.
  • Personliga uppgifter: Använd inte profilnamn, profilfoton eller beskrivningar som innehåller kontaktuppgifter till dig själv eller andra. Du kan välja att använda ditt egna fullständiga namn som visningsnamn i din profil. Vi kan också göra vissa undantag för säljare som visar företagsuppgifter på kartan.
  • Falskt engagemang och Felaktig framställning: Använd inte din användarprofil för oärligt eller vilseledande beteende.
  • Identitetsstöld: Skapa inte profilnamn eller profilfoton i syfte att utge dig för att vara eller representera en person, grupp eller organisation som inte har gett dig tillstånd att göra detta. Användare får använda pseudonymer som användarnamn, men identitetsstöld är förbjudet.
  • Obsceniteter och svordomar: Skapa inte profilnamn eller profilfoton som innehåller obsceniteter eller svordomar.
  • Sexuellt explicit eller barnförbjudet innehåll: Skapa inte profilnamn eller profilfoton med barnförbjudet innehåll eller sexuellt explicit beteende.
  • Olagligt innehåll och/eller varor som omfattas av begränsning: Skapa inte profilnamn eller profilfoton och använd inte din profil för att referera till eller delta i olagliga aktiviteter eller för att köpa, sälja eller handla med varor eller tjänster som är olagliga eller omfattas av begränsning. Vi kan göra vissa undantag gällande varor eller tjänster som är reglerade eller omfattas av begränsning för säljare som visar företagsuppgifter på Google Maps.

Profiler tillhörande användare som lägger upp falsk information, laddar upp stötande innehåll eller vidtar andra otillåtna åtgärder som strider mot Googles innehållspolicyer kan rapporteras för granskning. Följ anvisningarna nedan för att rapportera användarprofiler som har lagt upp innehåll som strider mot Google Maps-policyerna.

Viktigt! Rapportera bara användarprofiler som lägger upp innehåll som strider mot Googles policyer. Rapportera inte användare som lägger upp innehåll som du inte gillar men som är faktamässigt korrekt och relevant. Läs policyn innan du rapporterar användarprofiler.

Ha tålamod. Granskningen av profiler kan ta flera dagar.

Rapportera olämpliga användarprofiler
Du kan använda din mobila enhet för att rapportera användarprofiler som lägger upp innehåll som strider mot policyn så att de kan ta bort från Maps.

Android

Så här rapporterar du en användarprofil via Google Maps-appen för Android:

1. Öppna Google Maps-appen för Android.
  2. Leta reda på ett bidrag från profilen som du vill rapportera.
  3. Tryck på profilens användarnamn.
  4. Tryck på Mer Three-dot menu vertical följt av Rapportera profil.

iOS

Så här rapporterar du en användarprofil med iOS-appen för Google Maps:

1. Öppna Google Maps-appen för iOS.
  2. Leta reda på ett bidrag från profilen som du vill rapportera.
  3. Tryck på profilens användarnamn.
  4. Tryck på Mer Three-dot menu vertical följt av Rapportera.