Rapportér og korriger upassende innhold

Vi kan fjerne innhold som bryter retningslinjene våre, fra oppføringer på Maps. I veiledningen nedenfor kan du se hvordan du rapporterer upassende innhold du finner i oppføringen din, og hvordan du retter opp i forhold som har medført at ditt eget innhold er blitt fjernet eller rapportert.

Før du begynner

Les gjennom retningslinjene. Rapportér utelukkende innhold som bryter Googles retningslinjer. Ikke rapportér innhold bare fordi du misliker det, hvis det er relevant og nøyaktig rent faktamessig. Google går ikke inn i tvister mellom selgere og kunder som ikke er enige om faktiske forhold. Hvilken part som har sitt på det tørre i forbindelse med en spesifikk kundeopplevelse, er det nemlig ikke mulig for oss å avgjøre. Les gjennom retningslinjene før du rapporterer innhold.

Vær tålmodig. Det kan ta flere dager før vi rekker å evaluere anmeldelser.

Rapportér upassende anmeldelser

Rapportér anmeldelser i kontoen din

Hvis du finner innhold du mener bryter retningslinjene våre for innhold, kan du rapportere det for å få det fjernet. Vi tar så en evaluering av anmeldelsen og kan komme til å fjerne den fra oppføringen din.

På datamaskin

1. Logg på Google Min bedrift.

2. Bytt til kortvisningen  hvis du har to eller flere oppføringer, og klikk så på Administrer beliggenheten for beliggenheten du vil administrere.

3. Klikk på Anmeldelser i menyen.

4. Finn anmeldelsen du vil rapportere, klikk på menyen med tre prikker , og klikk så på Rapportér som upassende.​

På mobil

1. Åpne «Google Min bedrift»-appen.

2. Trykk på Meny og så på Anmeldelser.

3. Finn anmeldelsen du vil rapportere, trykk på menyen med tre prikker , og trykk på Rapportér anmeldelsen

Rapportér anmeldelser på Google Maps

1. Naviger til Google Maps.

2. Søk etter bedriften din med navn eller adresse.

3. Velg bedriften fra søkeresultatene.

4. Rull ned til du finner «Sammendrag av omtaler» i panelet til venstre.

5. Klikk på [antall] anmeldelser under den gjennomsnittlige vurderingen.

6. Rull ned til anmeldelsen du vil rapportere, klikk på menyen med tre prikker , og klikk på rapporteringsikonet .

7. Fyll ut skjemaet i vinduet som vises, og klikk på Send inn.

Fiks en anmeldelse som andre har rapportert

Hvis du har skrevet en anmeldelse som er fjernet eller rapportert, kan du fikse dette på egen hånd. Endre anmeldelsen din på en slik måte at den overholder Googles retningslinjer for anmeldelser. Du kan for eksempel bli nødt til å fjerne en nettadresse eller et telefonnummer fra anmeldelsen. Anmeldelsen publiseres automatisk på nytt etter dette.

Google bruker automatiske funksjoner for å identifisere nettsøppel og kan dermed fjerne anmeldelser som anses som nettopp dette. Det kan riktignok hende at reelle anmeldelser feilaktig blir fjernet, men hensikten med disse tiltakene mot nettsøppel er å forbedre brukeropplevelsen på Google ved å sikre at anmeldelsene oppfattes som nyttige, relevante og autentiske.

Rapportér upassende bilder og videoer

Du kan rapportere bilder og videoer og be om at disse fjernes fra Maps, via både datamaskin og mobilenhet.

På datamaskin

Sånn kan du be om at bilder eller videoer fjernes fra Maps, på en datamaskin:

1. Naviger til Google Maps.

2. Søk etter den aktuelle bedriften, eller velg den fra søkeresultatene.

3. Klikk på et bilde eller en video i panelet som vises til venstre. Hvis det er flere bilder eller videoer der, kan du rulle ned til du finner bildet eller videoen du vil rapportere.

4. Klikk på menyikonet med tre prikker  øverst til venstre og så på «Rapportér et problem». (Hvis du ser et flaggikon  oppe til høyre, kan du i stedet klikke på det for å rapportere bildet.)

5. Fyll ut skjemaet i vinduet som vises, og klikk så på «Send inn».

På mobil

Sånn kan du be om at bilder eller videoer fjernes fra Maps, via Google Maps-appen:

1. Åpne «Google Maps»-appen.

2. Søk etter den aktuelle bedriften, eller velg den fra søkeresultatene.

3. Sveip til høyre til du ser bildet eller videoen du vil rapportere.

4. Trykk på bildet eller videoen og så på flaggikonet nederst til høyre.

5. Fyll ut skjemaet i vinduet som vises, og trykk så på «Send inn».

Rapportér upassende spørsmål eller svar

1. Trykk på Mer ved siden av det aktuelle spørsmålet eller svaret.
  2. Trykk på «Rapportér spørsmålet» eller «Rapportér svaret».