Ongepaste content markeren en corrigeren

Content die ons beleid schendt, kan worden verwijderd uit Maps-vermeldingen. Bekijk onderstaande instructies om ongepaste content bij uw vermelding te markeren of uw eigen content aan te passen als deze is gemarkeerd of verwijderd.

Voordat u begint

Controleer het beleid. Markeer alleen content die in strijd is met het beleid van Google. Markeer geen content die u niet bevalt, maar die wel feitelijk juist en relevant is. Google mengt zich niet in meningsverschillen over feiten tussen verkopers en klanten, omdat er geen betrouwbare manier is om te bepalen wie er gelijk heeft over een bepaalde klantervaring. Lees het beleid voordat u content markeert.

Wees geduldig. Het kan enkele dagen duren voordat een review wordt beoordeeld.

Ongepaste reviews markeren

Reviews markeren in uw account

Als u content tegenkomt die volgens u in strijd is met ons inhoudsbeleid, kunt u deze content markeren voor verwijdering. De review wordt beoordeeld en mogelijk verwijderd uit uw vermelding.

Computer

1. Log in op Google Mijn Bedrijf.

2. Als u twee of meer vermeldingen heeft, schakelt u over naar de kaartweergave  en klikt u op Locatie beheren voor de locatie die u wilt beheren.

3. Klik in het menu op Reviews.

4. Zoek de review die u wilt markeren, klik op het menu met drie stippen  en klik vervolgens op Markeren als ongepast.​

Mobiel

1. Open de app Google Mijn Bedrijf.

2. Tik op het menu  en vervolgens op Reviews.

3. Zoek de review die u wilt markeren, tik op het menu met drie stippen en tik vervolgens op Review markeren

Een review markeren in Google Maps

1. Navigeer naar Google Maps.

2. Zoek uw bedrijf met behulp van de naam of het adres.

3. Selecteer uw bedrijf in de zoekresultaten.

4. Scrol in het venster aan de linkerkant naar het gedeelte Reviewoverzicht.

5. Klik onder de gemiddelde beoordeling op [aantal] reviews.

6. Scrol naar de review die u wilt markeren, klik op het menu met drie stippen  en klik vervolgens op het markeringspictogram .

7. Vul het formulier in in het venster dat wordt weergegeven en klik op Verzenden.

Een review corrigeren die door iemand anders is gemarkeerd

Als een review die u heeft geschreven, is gemarkeerd en verwijderd, kunt u deze zelf corrigeren. Bewerk uw review zodanig dat deze voldoet aan het reviewbeleid van Google (bijvoorbeeld door een telefoonnummer of URL te verwijderen). Uw review wordt automatisch opnieuw gepubliceerd.

Google gebruikt automatische spamdetectiemethoden om reviews te verwijderen die waarschijnlijk spam zijn. Hoewel er soms ten onrechte legitieme reviews worden verwijderd, verbeteren deze spammaatregelen de gebruikerservaring op Google door ervoor te zorgen dat de weergegeven reviews betrouwbaar, relevant en nuttig zijn.

Ongepaste foto's en video's markeren

U kunt foto's en video's markeren voor verwijdering van Maps via een computer of een mobiel apparaat.

Computer

Ga als volgt te werk om een foto of video te markeren voor verwijdering van Maps via een desktop:

1. Navigeer naar Google Maps.

2. Zoek het bedrijf en selecteer het in de zoekresultaten.

3. Klik op een foto of video in het venster dat links wordt weergegeven. Als er meerdere foto's en/of video's staan, scrolt u naar de foto of video die u wilt markeren.

4. Klik linksboven op het menu met drie stippen  en vervolgens op 'Een probleem melden'. (Als u rechtsboven het markeringspictogram ziet, kunt u daarop klikken om de afbeelding te melden.)

5. Vul het formulier in in het venster dat wordt weergegeven en klik op Verzenden.

Mobiel

Ga als volgt te werk om een foto of video te markeren voor verwijdering van Maps via de Google Maps-app:

1. Open de Google Maps-app.

2. Zoek het bedrijf en selecteer het in de zoekresultaten.

3. Veeg naar rechts totdat u de foto of video ziet die u wilt markeren.

4. Tik op de foto of video en tik vervolgens rechtsboven op het markeringspictogram .

5. Vul het formulier in in het venster dat wordt weergegeven en tik op Verzenden.

Ongepaste vragen of antwoorden markeren

1. Tik naast de vraag of het antwoord op Meer .
  2. Tik op 'Vraag melden als ongepast' of 'Antwoord melden als ongepast'.