Tips for å legge ut medier på Maps

Bilder, videoer og andre medier av høy kvalitet er til hjelp for folk over hele verden når de skal finne relevant informasjon om ulike steder. Medier av lav kvalitet kan bli fjernet. Du kan ikke klage på fjerning av medier grunnet kvalitet.

Følg disse tipsene når du skal legge ut medier av høy kvalitet på Maps.

Innhold og formater
  • Bruk medier du selv har tatt opp. Bruk medier du selv har tatt opp med et kamera, når du laster opp medier knyttet til steder. Unngå skjermdumper, arkivbilder, GIF-filer, kollasjer, bilder som er redigert eller manipulert på andre måter, eller bilder som er tatt av andre.
  • Opprett mediene på stedet du vil legge ut innhold om. Relevante bilder og videoer skal tas på stedet innlegget gjelder.
  • Fokuser på stedet. Stedet må være hovedemnet i innholdet. Medier der noe annet enn stedet er hovedfokuset, for eksempel selfier med fokus på en person eller gruppe, er mindre nyttig for folk som prøver å bestemme seg for hvor de skal dra.
Stilistiske justeringer
  • Bruk enkle medier. Det kan være nyttig å gjøre små stilistiske justeringer, for eksempel å korrigere rotering eller forbedre belysningen. For 360-bilder kan du bidra til å beskytte personvernet ved å gjøre ansikter og nummerskilt uskarpe. Unngå overdrevent mørke eller roterte bilder. Ikke legg til elementer som kantlinjer, tekst eller kollasjer.
  • Bruk ekte medier. Det er greit å bruke filtre, så lenge mediene fremdeles gir en tydelig og nøyaktig fremstilling av stedet. Unngå kraftige filtre.
  • Høy oppløsning er best. Bilder med høy oppløsning gjør det mulig for andre å se hvordan et sted faktisk ser ut. Unngå uskarpe bilder eller bilder som er ute av fokus.
  • Stabile videoer er mest nyttige. Unngå ujevne, uskarpe bilder eller forvrengte eller ødelagte videoer.
Overliggende tekst eller grafikk
  • Sørg for at innhold som legges oppå bildene, er relevant. Markedsføringsinnhold må være relevant for stedet mediene legges ut for. Annet innhold som legges oppå bilder, er neppe til hjelp for folk som bruker Maps.
  • For 360-bilder må du begrense det overliggende innholdet til de øverste eller nederste 25 % av det ekvirektangulære bildet.
  • For andre medier må du unngå å legge på innhold som er distraherende eller upassende.
360-bilder
  • 360-bilder må dekke 360 grader uten tomrom i horisonten. Bildene trenger ikke å gå hele veien fra topp til bunn. Vi aksepterer små åpninger eller hull ved den øvre og nedre kanten samt mindre feil i sammensyingen.
  • Den beste oppløsningen for 360-bilder er minst 4K (en oppløsning på 3840 piksler x 2160 piksler eller mer).
  • Lag koblinger mellom utsiktspunkter i nærheten når du kobler sammen 360-bilder. Hvis du lager koblinger andre steder, kan det forvirre de som kikker på de sammenkoblede 360-bildene dine for første gang.
  • Maps kan endre sammenkoblingene for å forbedre visningen. Når det publiseres flere 360-bilder i ett område, kan de bli koblet sammen automatisk. For å sikre en realistisk og sammenhengende seeropplevelse kan vi justere, fjerne eller opprette nye koblinger og justere posisjonen og orienteringen til 360-bildene.
  • Plasser knappenåler/punkter nøyaktig når du publiserer flere 360-bilder fra et område. Hvis du bruker nærliggende knappenåler/punkter eller den resulterende kartvisualiseringen med blå linjer til å skrive eller tegne på kartet, er dette distraherende for andre.

Se retningslinjene for forbudt og begrenset innhold og retningslinjene for brukergenerert innhold i Maps for å finne ut hvordan vi fjerner innhold basert på brudd på retningslinjene.