Tips voor media posten op Maps

Met foto's, video's en andere media van hoge kwaliteit kunnen mensen over de hele wereld relevante informatie over plaatsen vinden. Media van lage kwaliteit kunnen worden verwijderd. Je kunt geen bezwaar maken tegen verwijdering wegens kwaliteitsproblemen.

Volg deze tips om media van hoge kwaliteit te posten op Maps.

Content en indelingen
  • Gebruik media die je hebt opgenomen. Upload media van een plaats die je met een camera hebt opgenomen. Maak geen screenshots, stockfoto's, gifjes, collages, sterk bewerkte of anders gemanipuleerde foto's, of afbeeldingen die zijn gemaakt door andere partijen.
  • Maak de media op de locatie waarnaar je post. Relevante foto's en video's worden gemaakt op de locatie waarover je post.
  • Richt je op de locatie. De locatie moet het primaire onderwerp van de content zijn. Media waarin iets anders dan de plaats centraal staat, zoals selfies van een persoon of groep, zijn minder nuttig voor mensen die proberen te beslissen waar ze naartoe gaan.
Stilistische aanpassingen
  • Houd media eenvoudig. Minimale stilistische aanpassingen, zoals de rotatie corrigeren of de belichting verbeteren, kunnen nuttig zijn. In 360°-foto's kun je de privacy van mensen beschermen door gezichten en kentekenplaten te vervagen. Vermijd overmatig donkere of gedraaide afbeeldingen. Voeg geen elementen toe zoals randen, tekst of collages.
  • Houd je media waarheidsgetrouw. Het gebruik van filters is prima zolang de media toch de plaats duidelijk en nauwkeurig weergeven. Vermijd zware filters.
  • Een hoge resolutie is het best. Door afbeeldingen in hoge resolutie weten anderen hoe een plaats eruitziet. Vermijd wazige en onscherpe afbeeldingen.
  • Stabiele video's zijn het nuttigst. Vermijd schokkerige, onscherpe, vervormde en beschadigde video's.
Over een foto of video geplaatste tekst of afbeeldingen
  • Zorg dat over een foto of video geplaatste content relevant is. Promotiecontent moet relevant zijn voor de plaats waarover de media is gepost. Andere content die over een foto of video wordt geplaatst, is mogelijk niet nuttig voor mensen die Maps gebruiken.
  • Voor 360º-foto's beperk je over een foto of video geplaatste content tot de bovenste of onderste 25% van de rechthoekige afbeelding.
  • Voor andere media vermijd je afleidende of ongepaste over een foto of video geplaatste content.
360º-foto's
  • 360°-foto's beslaan 360°, zonder onderbrekingen in de horizonafbeeldingen. Afbeeldingen hoeven niet de ruimte van boven tot onder te bedekken. Kleine hiaten of gaten tussen de boven- en onderrand en kleine samenvoegfouten zijn acceptabel.
  • De beste resolutie voor 360º-foto's is minimaal 4K (een resolutie van 3840 x 2160 pixels of hoger).
  • Maak verbindingen tussen uitkijkpunten in de buurt als je 360°-foto's verbindt. Als je ergens anders verbindingen maakt, kan dit desoriënterend zijn voor mensen die je verbonden 360°-foto's voor het eerst zien.
  • Maps kan verbindingen wijzigen om de weergave te verbeteren. Als er voor hetzelfde gebied meerdere 360°-foto's worden gepubliceerd, kunnen de verbindingen daartussen automatisch worden gemaakt. We kunnen nieuwe verbindingen wijzigen of verwijderen, of nieuwe verbindingen maken, en de positie en stand van je 360°-foto's aanpassen voor een prettige, realistische kijkervaring.
  • Plaats spelden/stippen nauwkeurig als je meerdere 360°-foto's in een gebied publiceert. Als je een speld of punt of de kaartvisualisatie met de blauwe lijn gebruikt om op de kaart te schrijven of te tekenen, kand dat verwarrend zijn voor andere gebruikers.

Lees de richtlijnen voor verboden en beperkte content en het Maps-beleid voor content van gebruikers voor verwijderingen op basis van beleidsschendingen.