Criteris sobre fotos i vídeos

Les fotos i els vídeos estan subjectes a les directrius de contingut prohibit i als criteris següents.

No es poden penjar captures de pantalla, fotos d'arxiu, GIF ni cap altra imatge creada manualment o feta per tercers. Perquè els vídeos i les fotos siguin rellevants, els usuaris els han de fer a la ubicació en qüestió. Si el tema principal del contingut no té relació amb la ubicació, és possible que se suprimeixi.

Ajustos estilístics

• S'accepten ajustos estilístics (com ara l'aplicació de filtres) sempre que siguin mínims i no es tracti d'elements afegits, com ara vores, text, imatges superposades, etc.
  • És possible que es rebutgi el contingut que no ajudi els altres usuaris a fer-se una idea clara de l'entorn que voleu mostrar.
  • Per exemple: les imatges massa fosques o desenfocades, les composicions amb un grau de rotació elevat i l'ús de filtres que distorsionin significativament l'aspecte del lloc que es vol mostrar.
  • La resolució de les imatges ha de ser suficient, tot i que els requisits exactes poden variar en funció del tipus de foto i del punt de pujada.
  • En el cas dels vídeos, només es pot penjar contingut estable i amb una bona qualitat d'imatge. No s'accepta contingut desenfocat, mogut o amb una exposició inadequada, així com tampoc vídeos distorsionats o malmesos.

Text o gràfics superposats

El text o els gràfics superposats, inclòs el contingut promocional com ara logotips, estan subjectes als requisits següents:

• En el cas de les fotos de 360°, el contingut superposat només es pot mostrar al zenit o al nadir (el 25% superior o inferior de la imatge equirectangular), no en tots dos.
  • En el cas dels vídeos i de les fotos digitals tradicionals, el contingut superposat no pot ocupar més del 10% de l'espai i només es pot mostrar en un dels marges.
  • El text o els gràfics superposats han de ser rellevants.
  • No es permet la superposició de text o gràfics que resultin molestos.

Fotos de 360°

• Les fotos d'aquest tipus han de cobrir un angle de 360° sense que quedi cap buit a les imatges de l'horitzó. No cal que aquestes imatges ocupin del zenit al nadir (de dalt a baix), però entre els extrems superior i inferior de la foto de 360° només s'admeten buits o escletxes petits.
  • Els defectes d'unió lleus s'accepten, però és possible que es rebutgin les fotos que presentin defectes d'unió importants.
  • Les fotos de 360° han de tenir una resolució mínima de 4K (de 3840 x 2160 píxels o superior).
  • Si es publiquen diverses fotos de 360° d'una mateixa àrea, és possible que s'uneixin automàticament. Tant si les unions s'han creat manualment com si són automàtiques, podem ajustar-les, suprimir-les o crear-ne de noves, així com adaptar la posició i l'orientació de les vostres fotografies de 360º, a fi de garantir una experiència de visualització realista i fluida.
  • Quan uniu fotos de 360°, assegureu-vos de crear els enllaços entre perspectives properes. No intenteu crear unions que puguin desorientar els usuaris que explorin les vostres fotos de 360° per primera vegada.
  • Quan publiqueu diverses fotos de 360° en una àrea, no utilitzeu marcadors o punts propers o la visualització del mapa amb la línia blava per escriure missatges, dibuixar símbols o imatges ni pintar el mapa de cap altra manera.
  • Si afegiu qualsevol forma d'atribució al zenit o al nadir de la foto de 360° (com ara una marca d'aigua o informació sobre l'autoria), tingueu en compte els requisits corresponents que trobareu a la secció sobre text o gràfics superposats que hi ha més amunt.