Integritet

På Google tar vi våra användares integritet på stort allvar. Du får gärna bidra med innehåll som visar upp din värld, men det är viktigt att du gör det på ett sätt som respekterar andra personers sekretess. Vi förbehåller oss rätten att ta bort innehåll, bland annat som reaktion på användarrapporter. Här beskriver vi hur vi hanterar integritetsförfrågningar gällande innehåll som visas i Maps och Street View.

När vi skapar Street View-innehåll från 360-videoinspelningar som användare skickar in gör våra algoritmer automatiskt ansikten och registreringsskyltar oskarpa. När användarna skickar in annat än videor använder vi inte tekniken automatiskt, men de som vill göra delar av sina foton oskarpa kan använda tredje parters verktyg och bildredigerare för oskärpa. Använd funktionen Rapportera ett problem på en bild om du ser ditt ansikte, registreringsnummer eller hem i ett användarbidrag och vill ta bort fotot.

Du får under inga omständigheter publicera foton eller videor som tagits eller spelats in i privata bostäder eller på andra platser som inte är tillgängliga för allmänheten. Detsamma gäller platser med fotoförbud. Foton och videor från andra privata platser ska inte publiceras utan ägarens samtycke.

Var en god medmänniska och publicera inte foton eller videor där andra personer kan identifieras utan deras tillåtelse. Detta är särskilt viktigt på känsliga platser där människor inte vill synas i foton som publiceras.

Vi tillåter inte innehåll med privat eller konfidentiell information, till exempel kreditkortsuppgifter, läkarjournaler eller officiella identitetshandlingar, oavsett om uppgifterna är dina egna eller någon annans.

Övriga sekretessrelaterade ärenden som inte gäller punkterna i det här avsnittet lämnas in på fliken Upphovsrätt eller andra juridiska problem i funktionen Rapportera ett problem.