Bezwaar maken tegen handhavingsmaatregelen als gevolg van schending van het Maps-beleid voor content van gebruikers

Soms verwijderen we content (waaronder posts en bewerkingen) of beperken we de toegang tot bepaalde functies als schendingen van het Maps-beleid voor content van gebruikers ofwel het contentbeleid worden vastgesteld op Maps, Zoeken en andere Google-services op het web. Maar we maken weleens een fout.

Als je vindt dat er onterecht actie is ondernomen met betrekking tot je Maps-content of Google-account, kun je mogelijk bezwaar maken door de stappen hieronder te volgen.

Tip: Deze bezwaarprocedure is bedoeld voor schendingen van het contentbeleid, maar de schending kan ook verschijnen of plaatsvinden in andere Google-services. Op dit moment kan er alleen bezwaar worden gemaakt voor bepaalde typen schendingen van het contentbeleid en Google-accounts. Als er in meldingen van Google naar de bezwaarprocedure wordt verwezen, is dat geen bevestiging dat je in aanmerking komt.

Lees voordat je begint het Google Maps-beleid voor content van gebruikers. We vermelden ook voorbeelden van verboden en beperkte content en activiteit waardoor content kan worden verwijderd of toegang tot functies kan worden beperkt.

Bezwaar maken tegen de verwijdering van content

Op de Google Maps-profielpagina kun je de status van je content vinden, waaronder of de content is verwijderd of afgewezen wegens een beleidsschending. Content kan worden verwijderd of afgewezen omdat deze rechtstreeks ons beleid schendt of omdat de activiteit van het Google-account ons beleid schendt. Voor de meeste schendingen kun je bezwaar maken tegen de verwijdering van content en de voortgang van het bezwaar bijhouden op je Maps-profielpagina.

Tip: Als je content die het beleid schendt verwijdert of bewerkt nadat je een bezwaarschrift hebt ingediend, wordt het bezwaarschrift geannuleerd.

Bezwaar maken tegen beslissingen

Als er een beslissing is genomen over je bezwaar, word je op de hoogte gebracht van het besluit en is een van de volgende opties van toepassing:

• Bezwaar goedgekeurd: als we vaststellen dat de content onterecht is verwijderd, herstellen we de content.
  • Bezwaar afgewezen: als we vaststellen dat de content ons beleid schendt of als we de nauwkeurigheid van een bewerking niet kunnen bevestigen, blijft de content offline.
  • Bezwaar geannuleerd: bezwaren kunnen worden geannuleerd als de content waarop het bezwaar betrekking heeft bijvoorbeeld wordt bewerkt of verwijderd, of als het Google-account niet meer in aanmerking komt voor een bezwaar.
Je kunt maar één keer bezwaar maken tegen de verwijdering van content. Misschien zijn er extra oplossingen beschikbaar. Ontdek meer informatie over mogelijke oplossingen in de Digital Services Act van de Europese Unie.
Bezwaar maken tegen beperking van toegang tot functies

Je kunt op de instellingenpagina van je Google-account de status van je Google-account achterhalen, waaronder of je toegang tot functies is beperkt wegens een beleidsschending. De toegang tot functies kan worden beperkt bij gedrag en geposte content die ons beleid schenden. Als de toegang tot functies van een Google-account wordt beperkt, kan andere content die door het Google-account wordt gepost, ook worden verwijderd.

Bij bepaalde schendingen kun je bezwaar maken tegen de beperking van toegang tot functies via de instellingenpagina van je Google-account. Als je content is verwijderd wegens beperking van toegang tot functies, wordt de verwijdering van content ook beoordeeld als onderdeel van je bezwaar.

Bezwaar maken tegen beslissingen

Als de activiteit van je Google-account is beoordeeld en er een beslissing is genomen over je bezwaar, word je op de hoogte gebracht van het besluit en is een van de volgende opties van toepassing:

• Bezwaar goedgekeurd: als we vaststellen dat de activiteit van het Google-account aan ons beleid voldeed, herstellen we de toegang tot functies voor het Google-account.
  • Bezwaar afgewezen: als we vaststellen dat het Google-account mogelijk niet aan ons beleid voldeed, kan de beperking van toegang tot functies blijven gelden voor het Google-account en kan de content van het Google-account offline blijven.
  • Bezwaar geannuleerd: bezwaren kunnen worden geannuleerd als het Google-account bijvoorbeeld niet meer in aanmerking komt voor een bezwaar.

Je kunt maar één keer bezwaar maken tegen de beperking van toegang tot functies. Door content te verwijderen, wordt de beperking van toegang tot functies niet opgelost.

Misschien zijn er extra oplossingen beschikbaar. Ontdek meer informatie over mogelijke oplossingen in de Digital Services Act van de Europese Unie.