Yhteystiedoiksi tallennettavien ja ehdotettavien henkilöiden valitseminen

Näet yhteystietoehdotuksia joissain Googlen palveluissa, esim. Gmailissa alkaessasi kirjoittaa nimeä uudessa sähköpostissa. Voit valita, kenen yhteystiedot tallennetaan ehdotukseksi.

Ehdotuksina näkyy näitä:

Ehdotukset perustuvat useisiin signaaleihin, jotka liittyvät yhteystietoihisi ja toimintaasi, esimerkiksi yhteystiedon merkitsemiseen tähdellä tai yhteyshenkilölle äskettäin lähetettyyn sähköpostiin. Ehdotetut yhteystiedot sisältävät henkilöitä, jotka olet lisännyt yhteystietoihisi. Henkilöt, joiden kanssa olet ollut tekemisissä Googlen palveluissa, tallennetaan automaattisesti Muut yhteystiedot ‐kohtaan.

Vinkki: Voit lopettaa yhteystietojen automaattisen tallennuksen milloin tahansa.

Tallennettavien yhteystietojen valitseminen

Yhteystietojen lisääminen itse
  1. Kirjaudu Google-yhteystietoihin. Näet luettelon lisäämistäsi yhteystiedoista.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Lisää Luo yhteystieto.
  3. Lisää henkilön yhteystiedot.
  4. Valitse Tallenna.
Yhteystietojen tallentaminen vuorovaikutustilanteissa

Kun olet Google-tuotteiden kautta tekemisissä ihmisten kanssa, voit tallentaa automaattisesti henkilöiden yhteystietoja:

• Nimet
  • Sähköpostiosoitteet
  • Puhelinnumerot

Kun tämä asetus on päällä, yhteystiedot säilytetään seuraavissa tilanteissa:

• Jaat henkilön kanssa jotain, esimerkiksi dokumentin Drivessa.
  • Henkilö jakaa kanssasi sisältöä, esimerkiksi jaetun albumin Google Kuvissa.
  • Henkilö kuuluu kanssasi samaan tapahtumaan tai ryhmään.
  • Ilmoitat tuntevasi henkilön.
  • Henkilöt, joilta hyväksyt kalenterikutsuja.

Automaattisen tallentamisen aloittaminen ja lopettaminen

1. Siirry Google-tilillesi.
  2. Valitse vasemmasta navigaatiopaneelista Ihmiset ja jakaminen.
  3. Valitse Yhteystiedot-paneelista Vuorovaikutustilanteista tallennetut yhteystiedot.
  4. Laita päälle tai pois päältä Tallenna yhteystietoja yhteydenpitotilanteissa.
  5. Jos käytät Gmailia, valitse myös, tallentaako Gmail sähköpostiesi vastaanottajien yhteystiedot:
    1. Siirry tietokoneella Gmailin asetuksiin.
    2. Valitse haluamasi vaihtoehto kohdasta Luo yhteystiedot automaattista täydentämistä varten.
    3. Valitse sivun alareunasta Tallenna muutokset.

Yhteystietojen muuttaminen tai poistaminen

Jos haluat estää henkilöitä näkymästä ehdotuksina, poista ne alla olevien ohjeiden avulla.

Lisäämäsi yhteystiedot
  1. Kirjaudu Google-yhteystietoihin.
  2. Klikkaa tai kosketa kontaktia.
  3. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Tietojen muuttaminen: Valitse oikeasta yläreunasta Muokkaa Muuta. Tee haluamasi muutokset. Valitse alareunasta Tallenna.
    • Yhteystiedon poistaminen: Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista.
Automaattisesti tallennetut yhteystiedot
  1. Kirjaudu Google-yhteystietoihin.
  2. Valitse vasemmalta Muut yhteystiedot.
  3. Klikkaa tai kosketa kontaktia.
  4. Voit tehdä seuraavia asioita:
    • Tietojen muuttaminen: Valitse oikeasta yläreunasta Lisää yhteystietoihin Lisää henkilöitä. Tee haluamasi muutokset. Valitse alareunasta Tallenna.
    • Yhteystiedon poistaminen: Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Poista. Jos haluat estää niiden uudelleen lisäämisen, lopeta automaattinen tallentaminen näiden ohjeiden avulla.