Contacten bewerken of verwijderen

Nadat je contacten hebt toegevoegd aan je Android-apparaat, kun je wijzigingen in de contacten aanbrengen of ze verwijderen.

Contacten die zijn opgeslagen in je Google-account, worden gesynchroniseerd met Google Contacten en al je Android-apparaten.

Een contact bewerken

1. Ga naar Google Contacten.
  2. Plaats de cursor op de naam van een contact.
  3. Klik rechts op Bewerken Bewerken.
  4. Bewerk de informatie.
  5. Klik op Opslaan.

Tip: Je kunt geen gegevens wijzigen die automatisch afkomstig zijn van:

• het Google-profiel van je contact,
  • het werk, de school of de organisatie van je contact,
  • Google Maps, als je contact een bedrijf is.

Contacten verwijderen

1. Ga naar Google Contacten.
  2. Selecteer een van de volgende opties:
    • Eén contact: Vink het selectievakje aan naast de naam van het contact.
    • Meerdere contacten: Vink de selectievakjes aan naast elk contact dat je wilt verwijderen.
    • Alle contacten: Vink het selectievakje naast een contact aan. Klik linksboven op de pijl-omlaag Down Arrow en dan Alle.
  3. Klik rechtsboven op Meer en dan Verwijderen en danWeggooien.
    • Je contacten worden naar de prullenbak verplaatst, waar ze 30 dagen blijven staan voordat ze definitief worden verwijderd

Tip: Als je een contact definitief wilt verwijderen, ga je naar de prullenbak. Selecteer het contact en klik op Definitief verwijderen.

Verwijderde contacten herstellen

Als u een contact in de afgelopen dertig dagen heeft verwijderd, kunt u het uit de prullenbak verplaatsen.
Tip: Contacten die zijn verwijderd uit 'Andere contacten', worden niet weergegeven in de prullenbak. U kunt ze herstellen als u alle wijzigingen uit de afgelopen dertig dagen ongedaan maakt. Meer informatie over hoe u wijzigingen in uw contacten bulksgewijs ongedaan maakt.
  1. Ga naar Google Contacten.
  2. Scroll omlaag aan de linkerkant.
  3. Klik op Prullenbak.
  4. Selecteer een optie.
    • Eén contact: Vink het selectievakje aan naast de naam van het contact.
    • Meerdere contacten: Vink de selectievakjes aan naast elk contact dat u wilt herstellen.
    • Alle contacten: Vink het selectievakje naast een contact aan. Klik linksboven op Selectieacties en dan Alle.
  5. Klik rechtsboven op Herstellen.

Wijzigingen in contacten ongedaan maken

Je kunt alle wijzigingen die je in de afgelopen 30 dagen in je contacten hebt aangebracht, in één keer ongedaan maken.

Belangrijk: Contacten die definitief uit de prullenbak zijn verwijderd, kunnen niet worden hersteld.

1. Ga naar Google Contacten.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Wijzigingen ongedaan maken.
  3. Kies een tijdstip waarnaar je wilt teruggaan.
  4. Klik op Bevestigen.

Tip: Als je contacten terugzet naar een bepaald tijdstip, zoals één week geleden, worden contacten die na dat tijdstip zijn toegevoegd, niet getoond. Kom meer te weten over hoe je je huidige contacten exporteert en ze later weer toevoegt.

Contactgeschiedenis bekijken

Als je een contact toevoegt of bewerkt, blijft de updategeschiedenis van het contact beschikbaar.

1. Ga op je computer naar Google Contacten.
  2. Selecteer het contact.

De geschiedenis van het contact staat rechtsonder onder Geschiedenis.

Tip: Voor oudere contacten is misschien geen overzicht van toevoeging of bewerking beschikbaar.