Contacten bewerken of verwijderen

Nadat u contacten heeft toegevoegd aan uw Android-apparaat, kunt u de contacten wijzigen of verwijderen.

Contacten die zijn opgeslagen in uw Google-account, worden gesynchroniseerd met Google Contacten en al uw Android-apparaten.

Een contact bewerken

1. Ga naar Google Contacten.
  2. Klik op de naam van een contact.
  3. Klik rechtsboven op Bewerken Bewerken.
  4. Bewerk de informatie.
  5. Klik op Opslaan.

Tip: U kunt geen gegevens wijzigen die automatisch afkomstig zijn van:

• het Google-profiel van uw contact,
  • het werk, de school of de organisatie van uw contact,
  • Google Maps, als uw contact een bedrijf is.

Contacten verwijderen

1. Ga naar Google Contacten.
  2. Selecteer een van de volgende mogelijkheden:
    • Eén contact: Vink het selectievakje aan naast de naam van het contact.
    • Meerdere contacten: Vink de selectievakjes aan naast elk contact dat u wilt verwijderen.
    • Alle contacten: Vink het selectievakje naast een contact aan. Klik linksboven op de pijl-omlaag Down Arrow en dan Alle.
  3. Klik bovenaan op Meer  en dan Verwijderen en dan Verwijderen. Uw contacten worden naar de prullenbak verplaatst, waar ze dertig dagen blijven staan voordat ze definitief worden verwijderd.
    • Als u een contact definitief wilt verwijderen, gaat u naar de prullenbak. Selecteer het contact en klik op Definitief verwijderen.

Verwijderde contacten herstellen

Als u een contact in de afgelopen dertig dagen heeft verwijderd, kunt u het uit de prullenbak verplaatsen.
Tip: Contacten die zijn verwijderd uit 'Andere contacten', worden niet weergegeven in de prullenbak. U kunt ze herstellen als u alle wijzigingen uit de afgelopen dertig dagen ongedaan maakt. Meer informatie over hoe u wijzigingen in uw contacten bulksgewijs ongedaan maakt.
  1. Ga naar Google Contacten.
  2. Scroll omlaag aan de linkerkant.
  3. Klik op Prullenbak.
  4. Selecteer een optie.
    • Eén contact: Vink het selectievakje aan naast de naam van het contact.
    • Meerdere contacten: Vink de selectievakjes aan naast elk contact dat u wilt herstellen.
    • Alle contacten: Vink het selectievakje naast een contact aan. Klik linksboven op Selectieacties en dan Alle.
  5. Klik bovenaan op Herstellen.

Wijzigingen in contacten ongedaan maken

U kunt alle wijzigingen die u in de afgelopen dertig dagen in uw contacten heeft aangebracht, in één keer ongedaan maken.

Belangrijk: Contacten die definitief uit de prullenbak zijn verwijderd, kunnen niet worden hersteld.

1. Ga naar Google Contacten.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Wijzigingen ongedaan maken.
  3. Kies een tijdstip waarnaar u wilt teruggaan.
  4. Klik op Bevestigen.

Tip: Als u contacten terugzet naar een bepaald tijdstip, zoals één week geleden, worden contacten die na dat tijdstip zijn toegevoegd, niet weergegeven. Meer informatie over hoe u uw huidige contacten exporteert en ze later weer toevoegt.