Eksporter, sikkerhetskopier eller gjenopprett kontakter

Du kan bruke datamaskinen din til å overføre kontakter til en annen e-postkonto.

Du kan sikkerhetskopiere kontaktene som er lagret på telefonen din eller på SIM-kortet. Hvis du mister telefonen eller må erstatte den, kan du gjenopprette disse kontaktene på den nye telefonen.

Gjenoppretting av data varierer etter hvilken telefon og Android-versjon du har. Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en telefon som kjører en eldre Android-versjon.

Du kan også lagre kontaktene via Google-kontoen din, så vises de automatisk på telefonen når du logger på kontoen. Da trenger du ikke å gjenopprette kontakter på denne måten. Finn ut mer om synkronisering.

Eksportér kontakter

1. Åpne Kontakter-appen på Android-enheten din.
  2. Nederst trykker du på Fiks og administrer og så Eksportér til fil.
  3. Velg én eller flere kontoer du vil eksportere kontakter fra.
  4. Trykk på Eksportér til .vcf-fil.

Slå automatisk sikkerhetskopiering på eller av

Når du konfigurerer Google-kontoen din på en ny telefon, blir du spurt om du vil sikkerhetskopiere dataene dine. Sånn endrer du denne innstillingen:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System og så Sikkerhetskopiering.
  3. Slå Sikkerhetskopiér til Google Disk på eller av.

Gjenopprett kontakter fra sikkerhetskopier

Viktig: Du kan ikke gjenopprette en sikkerhetskopi fra en nyere Android-versjon til en enhet som kjører en eldre Android-versjon. Finn ut hvordan du sjekker og oppdaterer Android-versjonen din.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Google.
  3. Trykk på Konfigurer og gjenopprett.
  4. Trykk på Gjenopprett kontakter.
  5. Hvis du har flere Google-kontoer, trykker du på Fra konto for å velge kontoen du vil gjenopprette kontaktene fra.
  6. Trykk på telefonen med kontaktene du vil kopiere.
  7. Hvis du ikke vil ta med kontaktene fra enten SIM-kortet eller telefonen, kan du slå av SIM-kort eller Lagring på enheten.
  8. Trykk på Gjenopprett, og vent til du ser «Kontaktene er gjenopprettet».
  9. For å unngå duplikater gjenoppretter telefonen bare kontakter den ikke allerede har. De gjenopprettede kontaktene synkroniseres også med Google-kontoen du er logget på, og med andre enheter.

Tips: For å gjenopprette kontakter fra andre apper, for eksempel Outlook eller WhatsApp, må du reinstallere disse appene.

Flere måter å sikkerhetskopiere og gjenopprette på

Finn ut mer om hvordan du sikkerhetskopierer eller gjenoppretter data på Pixel-telefoner eller på Android-telefoner.