Yhteystietojen eksportointi, varmuuskopiointi ja palauttaminen

Voit siirtää yhteystiedot toiselle sähköpostitilille tietokoneella.

Voit varmuuskopioida puhelimeen tai SIM-kortille tallennetut yhteystiedot. Jos kadotat puhelimesi tai vaihdat sen toiseen, voit palauttaa yhteystiedot uudelle puhelimellesi.

Datan palautus vaihtelee puhelimen ja Android-version mukaan. Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa vanhempaa Android-versiota käyttävälle puhelimelle.

Jos tallennat yhteystiedot Google-tilillesi, ne näkyvät automaattisesti puhelimellasi sisäänkirjautumisen jälkeen. Tällöin yhteystietoja ei tarvitse palauttaa. Lue lisää synkronoinnista

Yhteystietojen vieminen

1. Avaa Yhteystiedot-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse alareunasta Korjaaminen ja hallinnointi ja sitten Vie tiedostoon.
  3. Valitse vähintään yksi tili, jonka yhteystietoja viedään.
  4. Valitse Vie .vcf-tiedostoon.

Automaattisen varmuuskopioinnin laittaminen päälle tai pois päältä

Kun määrität Google-tilin puhelimellasi ensimmäistä kertaa, sinulta kysytään, haluatko varmuuskopioida datasi. Asetuksen muuttaminen:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Varmuuskopiointi.
  3. Ota Varmuuskopioi Google Driveen käyttöön tai poista se käytöstä.

Yhteystietojen palauttaminen varmuuskopioista

Tärkeää: Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa vanhempaa Android-versiota käyttävälle laitteelle. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Napauta Google.
  3. Napauta Määritys ja palautus.
  4. Napauta Palauta yhteystiedot.
  5. Jos sinulla on useita Google-tilejä, valitse minkä tilin yhteystiedot palautetaan napauttamalla Tililtä.
  6. Valitse puhelin, jonka yhteystietoja kopioidaan.
  7. Jos et halua kopioida yhteystietoja SIM-kortilta tai puhelimen tallennustilasta, poista SIM-kortti tai Laitteen tallennustila käytöstä.
  8. Valitse Palauta ja odota, kunnes näytöllä lukee Yhteystiedot palautettu.
  9. Kopioiden välttämiseksi puhelin palauttaa vain yhteystiedot, joita puhelimessa ei vielä ole. Palautetut yhteystiedot synkronoidaan myös nykyiselle Google-tilillesi ja muille laitteille.

Vinkki: Voit palauttaa muissa sovelluksissa, kuten Outlookissa tai WhatsAppissa, olevat yhteystiedot asentamalla kyseiset sovellukset uudelleen.

Muita varmuuskopiointi- ja palautustapoja

Lue, kuinka voit varmuuskopioida tai palauttaa dataa Pixel-puhelimella tai Android-puhelimella.

Android Tietokone