Yhteystietojen eksportointi, varmuuskopiointi ja palauttaminen

Voit siirtää yhteystiedot toiselle sähköpostitilille tietokoneella.

Voit varmuuskopioida puhelimeen tai SIM-kortille tallennetut yhteystiedot. Jos kadotat puhelimesi tai vaihdat sen toiseen, voit palauttaa yhteystiedot uudelle puhelimellesi.

Datan palautus vaihtelee puhelimen ja Android-version mukaan. Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa vanhempaa Android-versiota käyttävälle puhelimelle.

Jos tallennat yhteystiedot Google-tilillesi, ne näkyvät automaattisesti puhelimellasi sisäänkirjautumisen jälkeen. Tällöin yhteystietoja ei tarvitse palauttaa. Lue lisää synkronoinnista

Yhteystietojen vieminen

1. Avaa Android-puhelimella tai ‑tabletilla Yhteystiedot-sovellus Yhteystiedot-sovellus.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten Vie.
  3. Valitse vähintään yksi tili, jonka yhteystietoja viedään.
  4. Valitse Vie .vcf-tiedostoon.

Automaattisen varmuuskopioinnin laittaminen päälle tai pois päältä

Kun määrität Google-tilin puhelimellasi ensimmäistä kertaa, sinulta kysytään, haluatko varmuuskopioida datasi. Asetuksen muuttaminen:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Järjestelmä ja sitten Varmuuskopiointi.
  3. Ota Varmuuskopioi Google Driveen käyttöön tai poista se käytöstä.

Yhteystietojen palauttaminen varmuuskopioista

Tärkeää: Uudemman Android-version varmuuskopiota ei voi palauttaa vanhempaa Android-versiota käyttävälle puhelimelle. Lue lisää Android-version tarkistamisesta ja päivittämisestä.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google.
  3. Valitse Palvelut-kohdassa Yhteystietojen palauttaminen.
  4. Jos sinulla on useita Google-tilejä ja haluat valita, minkä tilin yhteystiedot haluat palauttaa, valitse Tililtä.
  5. Valitse puhelin, jonka yhteystietoja kopioidaan.
  6. Jos et halua kopioida yhteystietoja SIM-kortilta tai puhelimen tallennustilasta, poista SIM-kortti tai Laitteen tallennustila käytöstä.
  7. Valitse Palauta ja odota, kunnes näytöllä lukee Yhteystiedot palautettiin.
  8. Kopioiden välttämiseksi puhelin palauttaa vain yhteystiedot, joita puhelimella ei vielä ole. Palautetut yhteystiedot synkronoidaan myös nykyiselle Google-tilillesi ja muille laitteille.

Vinkki: Voit palauttaa muissa sovelluksissa, kuten Outlookissa tai WhatsAppissa, olevat yhteystiedot asentamalla kyseiset sovellukset uudelleen.

Muita varmuuskopiointi- ja palautustapoja

Lue, kuinka voit varmuuskopioida tai palauttaa dataa Pixel-puhelimella tai Android-puhelimella.