Contacten exporteren, er back-ups van maken of ze terugzetten

Via uw computer kunt u contacten overzetten naar een ander e-mailaccount.

U kunt een back-up maken van de contacten die zijn opgeslagen op uw telefoon of simkaart. Als u uw telefoon kwijtraakt of moet vervangen, kunt u deze contacten terugzetten op de nieuwe telefoon.

Het terugzetten van gegevens verschilt per telefoon en per Android-versie. U kunt een back-up van een hogere Android-versie niet terugzetten naar een telefoon met een lagere Android-versie.

Als u uw contacten opslaat in uw Google-account, worden ze automatisch weergegeven op uw telefoon nadat u bent ingelogd. U hoeft contacten op deze manier niet terug te zetten. Meer informatie over synchroniseren

Contacten exporteren

1. Open de app Contacten  op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Corrigeren en beheren en dan Exporteren naar bestand.
  3. Kies een of meer accounts waaruit je contacten wilt exporteren.
  4. Tik op Exporteren naar VCF-bestand.

Automatische back-up in- of uitschakelen

Als u uw Google-account voor het eerst op uw telefoon instelt, wordt u gevraagd of u een back-up van uw gegevens wilt maken. Als u deze instelling wilt wijzigen, doet u het volgende:

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Systeem en dan Back-up.
  3. Schakel Back-up maken op Google Drive in of uit.

Contacten terugzetten uit back-ups

Belangrijk: Je kunt een back-up van een hogere Android-versie niet terugzetten naar een apparaat met een lagere Android-versie. Meer informatie over hoe je je Android-versie kunt controleren en updaten.

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Google.
  3. Tik op Instellen en herstellen.
  4. Tik op Contacten terugzetten.
  5. Als u meerdere Google-accounts heeft, tikt u op Van account om het account te kiezen waaruit u contacten wilt terugzetten.
  6. Tik op de telefoon met de contacten die u wilt kopiëren.
  7. Als u de contacten niet wilt kopiëren vanaf uw simkaart of telefoonopslag, schakelt u Simkaart of Apparaatopslag uit.
  8. Tik op Herstellen en wacht totdat Contacten hersteld wordt weergegeven.
  9. Om dubbele contacten te voorkomen, zet uw telefoon alleen contacten terug die nog niet op de telefoon staan. Uw teruggezette contacten worden ook gesynchroniseerd met uw huidige Google-account en andere apparaten.

Tip: Als u contacten uit andere apps wilt terugzetten (bijvoorbeeld uit Outlook of WhatsApp), moet u die apps opnieuw installeren.

Meer manieren om back-ups te maken en terug te zetten

Meer informatie over het maken van een back-up van gegevens of het terugzetten van gegevens op een Pixel-telefoon of op een Android-telefoon.