Använda Google Kontakter med ett skärmläsningsprogram

Du kan använda ett skärmläsningsprogram med Google Kontakter

De här skärmläsarna kan du använda

Operativsystem Skärmläsare Webbläsare
Microsoft Windows NVDA eller JAWS Firefox
Mac VoiceOver Safari
Chrome OS ChromeVox Google Chrome

Kortkommandon

Följande kortkommandon fungerar endast om skärmläsaren är i fokusläge om du använder NVDA eller formläge om du använder JAWS. För VoiceOver och Chromevox behövs inga särskilda lägen.

Åtgärd Kortkommando
Flytta till sökruta /
Öppna en lista över kortkommandon ?
Nästa kontakt j eller
Föregående kontakt k eller
Markera aktuell kontakt ×
Markera alla kontakter i en lista /Ctrl + a
Öppna kontaktuppgifter Retur
Sammanfoga markerade kontakter m
Spara redigeringar i en kontakt /Ctrl + Retur

Navigera i Google Kontakter

Google Kontakter innehåller fem huvudavsnitt:

• Google-fältet
  • Sökruta
  • Navigeringslista
  • Kontaktlista
  • Kontaktinformation
Google-fältet

Google-fältet innehåller länkar till Google-kontot, till exempel andra Google-appar, kontoaviseringar och länken för att logga ut från kontot.

Länkar och menyer i Google-fältet

• Appar: Öppnas så att du kan navigera till andra appar från Google.
  • Olästa aviseringar: Visar aviseringar från ditt konto på Google+. Om du använder Google+ och har aviseringar från Google+ kan du läsa dem här.
  • Konto: Öppnas så att du kan logga ut från, lägga till och hantera ett konto eller visa Googles sekretesspolicy. Om du använder Google+ finns det även en länk till din profil i Google+ i menyn.
Sök

Om du vill flytta fokus till sökrutan där du kan söka i dina kontakter trycker du på /.

Navigeringslista

Vilka kontakter som visas i huvudvyn bestäms av navigeringslistan. Den innehåller även länkar till andra verktyg och resurser.

Alternativ i navigeringslistan

• Alla kontakter
  • Ofta kontaktade
  • Dubbletter: Granska och slå samman dubbletter i kontots kontakter
  • Etiketter: Gruppera kontakter
  • Mer: Utforska andra alternativ, t.ex. Importera, Exportera och Skriv ut
  • Inställningar
  • Hjälp och feedback
Kontaktlista och uppgifter

I huvudvyn för kontakter finns en lista över dina kontakter.

Om du vill visa eller redigera en kontakts uppgifter trycker du på Retur.

Om du vill återgå till kontaktlistan trycker du på Escape.