Google Contacten gebruiken met een schermlezer

U kunt een schermlezer gebruiken met Google Contacten.

Schermlezers die u kunt gebruiken

Besturingssysteem Schermlezer Browser
Microsoft Windows NVDA of JAWS Firefox
Mac VoiceOver Safari
Chrome OS ChromeVox Google Chrome

Sneltoetsen

De volgende sneltoets werken alleen als uw schermlezer is overgeschakeld naar de 'focusmodus' voor NVDA of de 'formuliermodus' voor JAWS. Als u VoiceOver of Chromevox gebruikt, heeft u geen speciale modi nodig.

Actie Sneltoets
Verplaatsen naar zoekvak /
De lijst met sneltoetsen openen ?
Naar het volgende contact gaan j of
Naar het vorige contact gaan k of
Het huidige contact selecteren x
Alle contacten in een lijst selecteren /Ctrl + a
Contactgegevens openen Enter
Geselecteerde contacten samenvoegen m
Bewerkingen in een contact opslaan /Ctrl + Enter

Navigeren in Google Contacten

Google Contacten bestaat uit vijf hoofdgedeelten:

• Google-balk
  • Zoekvak
  • Navigatielijst
  • Lijst met contacten
  • Contactgegevens
Google-balk

De Google-balk bevat links en pop-up-menu's voor uw Google-account, zoals andere Google-apps, accountmeldingen en de link waarmee u kunt uitloggen van uw account.

Links en menu's in de Google-balk

• Apps: Hiermee kunt u naar andere Google-apps navigeren.
  • Ongelezen meldingen: Hierin worden meldingen van uw Google+ account getoond. Als u Google+ gebruikt en Google+ meldingen heeft, kunt u ze hier lezen.
  • Account: Hiermee kunt u uitloggen, een account toevoegen, uw account beheren of het privacybeleid van Google bekijken. Als u Google+ gebruikt, bevat het menu ook een link naar uw Google+ profiel.
Zoeken

Druk op / om de focus naar het zoekvak te verplaatsen, waar u uw contacten kunt doorzoeken.

Navigatielijst

In de navigatielijst kunt u bepalen welk contact in de hoofdweergave wordt getoond. De lijst bevat ook links naar andere tools en hulpbronnen.

Opties in de navigatielijst

• Alle contacten
  • Regelmatig contact mee opgenomen
  • Duplicaten: bekijk dubbele contacten in uw account en voeg ze samen
  • Labels: deel uw contacten in groepen in
  • Meer: bekijk andere opties zoals Importeren, Exporteren en Afdrukken
  • Instellingen
  • Help en feedback
Contactenlijst en details

De hoofdweergave toont een lijst met al uw contacten.

Als u de details voor een contact wilt bekijken of bewerken, drukt u op Enter.

Druk op Escape om terug te keren naar de contactenlijst.