Google-yhteystietojen käyttäminen näytönlukuohjelman kanssa

Voit käyttää näytönlukuohjelmaa Google-yhteystietojen kanssa.

Yhteensopivat näytönlukuohjelmat

Käyttöjärjestelmä Näytönlukuohjelma Selain
Microsoft Windows NVDA tai JAWS Firefox
Mac VoiceOver Safari
Chrome-käyttöjärjestelmä ChromeVox Google Chrome

Pikanäppäimet

Seuraavien pikanäppäinten käyttöä varten NVDA-näytönlukuohjelman on oltava tarkennustilassa ja JAWS:in lomaketilassa. Jos käytät VoiceOveria tai Chromevoxia, erityistä tilaa ei tarvitse valita.

Toiminto Pikanäppäin
Siirtyminen hakukenttään /
Pikanäppäinluettelon avaaminen ?
Siirtyminen seuraavaan yhteystietoon j tai
Siirtyminen edelliseen yhteystietoon k tai
Nykyisen yhteystiedon valitseminen x
Kaikkien luettelossa olevien yhteystietojen valitseminen /Ctrl + a
Yhteystiedon tietojen avaaminen Enter
Valittujen yhteystietojen yhdistäminen m
Yhteystiedon muokkausten tallennus /Ctrl + Enter

Google-yhteystiedoissa siirtyminen

Google-yhteystiedoissa on viisi pääosiota:

• Google-palkki
  • hakukenttä
  • navigointiluettelo
  • yhteystietoluettelo
  • yhteystiedon tiedot.
Google-palkki

Google-palkki sisältää kaikki Google-tiliisi liittyvät linkit ja ponnahdusvalikot (esimerkiksi muut Googlen sovellukset, tili-ilmoitukset ja linkin, jolla voit kirjautua ulos tililtäsi).

Google-palkin linkit ja valikot

• Sovellukset: Tästä pääset muihin Google-sovelluksiin.
  • Lukemattomat ilmoitukset: Tässä näkyvät Google+ ‑tilisi ilmoitukset. Jos käytät Google+:aa ja olet saanut Google+ ‑ilmoituksia, voit lukea ne tästä.
  • Tili: Tässä voit kirjautua ulos sovelluksesta, lisätä tilin, hallinnoida tiliä tai tarkastella Googlen tietosuojakäytäntöä. Jos käytät Google+:aa, valikossa on myös linkki Google+ ‑profiiliisi.
Haku

Voit siirtää kohdistimen hakukenttään ja etsiä yhteystietoja painamalla /.

Navigointiluettelo

Navigointiluettelossa määritetään päänäkymässä näytettävät yhteystiedot. Se sisältää myös muut työkalut ja resurssit.

Navigointiluettelon valinnat

• Kaikki yhteystiedot
  • Usein yhteydessä olleet
  • Kopiot: Tässä voit tarkastella yhteystietojen kopioita ja yhdistää niitä.
  • Tunnisteet: Tässä voit järjestää yhteystietoja ryhmiin.
  • Lisää: Tästä löytyvät muut navigointivaihtoehdot, kuten tuonti, vienti ja tulostus.
  • Asetukset
  • Ohje ja palaute
Yhteystietoluettelo ja tiedot

Yhteystietojen päänäkymä sisältää luettelon yhteystiedoistasi.

Voit muokata yhteystiedon tietoja painamalla Enter.

Voit palata yhteystietoluetteloon painamalla Esc.