Brug Google Kontakter med en skærmlæser

Du kan bruge en skærmlæser sammen med Google Kontakter.

Skærmlæsere, du kan bruge

Operativsystem Skærmlæser Browser
Microsoft Windows NVDA eller JAWS Firefox
Mac VoiceOver Safari
Chrome OS ChromeVox Google Chrome

Tastaturgenveje

Din skærmlæser skal have aktiveret "Fokustilstand" for NVDA eller "Formulartilstand" for JAWS, før du kan bruge følgende genveje. Hvis du bruger VoiceOver eller ChromeVox, behøver du ikke at angive nogen bestemte tilstande.

Handling Genvej
Flyt til søgefeltet /
Åbn en liste over tastaturgenveje ?
Gå til næste kontaktperson j eller
Gå til forrige kontaktperson k eller
Markér den aktuelle kontaktperson x
Markér alle kontaktpersoner på en liste /Ctrl+a
Åbn kontaktoplysninger Enter
Flet de markerede kontaktpersoner m
Gem ændringer for en kontaktperson /Ctrl+Enter

Find rundt i Google Kontakter

Google Kontakter indeholder fem hovedsektioner:

• Google-bjælke
  • Søgefelt
  • Navigationsliste
  • Liste over kontaktpersoner
  • Kontaktoplysninger
Google-bjælke

Google-bjælken indeholder links og pop op-menuer, der er relevante for din Google-konto, f.eks. andre Google-apps, kontounderretninger og linket til at logge ud af din konto.

Links og menuer i Google-bjælken

• Apps: Herfra kan du gå til andre Google-apps.
  • Ulæste underretninger: Viser underretninger fra din Google+ konto. Hvis du bruger Google+, og du har Google+ underretninger, kan du læse dem her.
  • Konto: Her kan du logge ud, tilføje en konto, administrere din konto eller se Googles privatlivspolitik. Hvis du bruger Google+, indeholder menuen også et link til din Google+ profil.
Søgning

Hvis du vil flytte fokus til søgefeltet, hvor du kan søge i dine kontaktpersoner, skal du trykke på /.

Navigationsliste

Navigationslisten styrer, hvilke kontaktpersoner der vises i hovedvisningen, og den indeholder links til andre værktøjer og ressourcer.

Valgmuligheder på navigationslisten

• Alle kontaktpersoner
  • Ofte anvendte kontaktpersoner
  • Dobbelte forekomster: Find og flet identiske kontaktpersoner på din konto
  • Etiketter: Organiser dine kontaktpersoner i grupper
  • Mere: Find andre valgmuligheder, som f.eks. Importér, Eksportér og Udskriv
  • Indstillinger
  • Hjælp og feedback
Liste over og oplysninger om kontaktpersoner

Den primære visning af kontaktpersoner omfatter en liste over dine kontaktpersoner.

Du kan se eller redigere oplysninger om en kontaktperson ved at trykke på Enter.

Du vender tilbage til listen over kontaktpersoner ved at trykke på Escape.