Visa, gruppera och dela kontakter

Du kan organisera personer och företag i Kontakter med hjälp av etiketter.

Med hjälp av appen Kontakter kan du hitta kontaktuppgifter eller ordna kontakter med etiketter som ”vänner” eller ”familj”.

Obs! Vissa av dessa steg fungerar endast i Android 9.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Visa dina kontakter

1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
    • Visa kontakter efter etikett: Välj en etikett på listan.
    • Visa kontakter i ett annat konto: Tryck på nedåtpilen Nedåtpilföljt av välj ett konto.
    • Visa kontakterna i alla konton: Välj Alla kontakter.
      • Tips! Om du har flera kontakter med samma uppgifter grupperas uppgifterna till en kontakt.
    • Visa kontakterna i Google-kontot på webben: Öppna Google Kontakter.

Kontakta någon

Du kan ringa, skicka e-post eller skicka sms till kontakterna. Du kan också läsa mer om hur du ringer videosamtal till kontakterna.

1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på en kontakt i listan.
  3. Välj ett alternativ.

Skapa en grupp

Du kan gruppera kontakter med etiketter.

1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Skapa etikett.
  3. Ange ett etikettnamn och tryck på OK.
    • Ge en kontakt en etikett: Tryck på Lägg till kontakt Lägg till ny kontaktföljt av välj en kontakt.
    • Ge flera kontakter en etikett: Tryck på Lägg till kontakt Lägg till ny kontaktföljt av tryck länge på en kontakt följt av tryck på de andra kontakterna följt av tryck på Lägg till.

Tips! Om en kontakt har flera e-postadresser läggs bara standardadressen till i etikettgruppen.

Ändra standardinställning av e-postadress

1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck länge på en e-postadress.
  3. Tryck på Ange standard.

Ta bort kontakter från en grupp

1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av välj en etikett.
  3. Tryck på Mer Merföljt av Ta bort kontakter.
  4. Tryck på Ta bort Ta bort vid kontakten som ska raderas.

Dela kontakter

1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på en kontakt i listan.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger följt av Dela.
  4. Välj hur du vill dela kontakten.

Visa dina egna kontaktuppgifter

1. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Inställningar.
  2. Tryck på Din information.

Läs mer om hur du redigerar eller raderar kontakter.