Visa, gruppera och dela kontakter

Du kan organisera personer och företag i Kontakter med hjälp av etiketter.

Med hjälp av appen Kontakter kan du hitta kontaktuppgifter eller ordna kontakter med etiketter som ”vänner” eller ”familj”.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9.0 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Visa dina kontakter

1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
    • Visa kontakter efter etikett: Välj en etikett på listan.
    • Visa kontakter i ett annat konto: Tryck på nedåtpilen Nedåtpil och sedan välj ett konto.
    • Visa kontakter i alla dina konton: Välj Alla kontakter. Tips! Om du har flera kontakter med samma uppgifter grupperas uppgifterna till en kontakt.
    • Visa kontakterna i Google-kontot på webben: Öppna Google Kontakter.

Kontakta någon

Det går att ringa, skicka e-post eller skicka sms till kontakterna. Du kan också läsa om hur du ringer videosamtal till dina kontakter.

1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på en kontakt i listan.
  3. Välj ett alternativ.

Skapa en grupp

Det går att gruppera kontakter med etiketter.

1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster och sedan Skapa etikett.
  3. Ange ett etikettnamn och tryck på OK.
    • Ge en kontakt en etikett: Tryck på Lägg till kontakt Lägg till ny kontakt och sedan välj en kontakt.
    • Ge flera kontakter en etikett: Tryck på Lägg till kontakt Lägg till ny kontakt och sedan tryck länge på en kontakt och sedan tryck på de andra kontakterna och sedan tryck på Lägg till.

Ta bort kontakter från en grupp

1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster och sedan välj en etikett.
  3. Tryck på Mer Mer och sedan Ta bort kontakter.
  4. Tryck på Ta bort Ta bort vid kontakten som ska raderas.

Dela kontakter

1. Öppna appen Kontakter Appen Kontakter på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på en kontakt i listan.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Dela.
  4. Välj hur du vill dela kontakten.

Visa dina egna kontaktuppgifter

1. Tryck på menyn Meny uppe till vänster och sedan Inställningar.
  2. Tryck på Din information.

Läs mer om hur du redigerar eller raderar kontakter.