Se, grupper og del kontakter

Du kan organisere personer og bedrifter i Kontakter ved hjelp av etiketter.

Med Kontakter-appen kan du både finne detaljert informasjon om kontaktene dine og organisere kontakter med etiketter som «venner» eller «familie».

Opprett en gruppe

1. Gå til Google-kontakter.
  2. Til venstre ved siden av «Etiketter» klikker du på Opprett en etikett Legg til.
  3. Skriv inn et navn og klikk på Lagre.

Legg til eller fjern kontakter i en gruppe

Legg til kontakter i en gruppe
  1. Gå til Google-kontakter.
  2. Velg ett av disse alternativene:
    • Én kontakt: Merk av i boksen ved siden av kontaktnavnet.
    • Flere kontakter: Merk av i boksene ved siden av alle kontaktene du vil legge til.
    • Alle kontakter: Merk av i boksen ved siden av hvilken som helst kontakt, og klikk på Valghandlinger øverst til venstre og så Alle.
  3. Klikk på Administrer etiketter Etikett øverst.
  4. Klikk på gruppeetiketten du vil ha.
  5. Klikk på Bruk.

Tips: Hvis en kontakt har flere e-postadresser, legges bare standard-e-postadressen til i etikettgruppen. Du kan bruke Kontakter-appen  på en Android-enhet til å endre standard-e-postadressen til en kontakt.

Fjern kontakter fra en gruppe
  1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på et gruppenavn til venstre.
  3. Velg kontakter du vil fjerne, ved å merke av i boksene som vises ved siden av navnene.
  4. Klikk på Etikett Etikett øverst til høyre.
  5. Fjern avkrysningen for gruppenavnet.

Endre eller slett en gruppe

1. Gå til Google-kontakter.
  2. Til venstre under «Etiketter» holder du markøren over gruppen du vil endre eller slette.
  3. Følg trinnene på skjermen.

Bruk grupper i Gmail

Send e-post til en gruppe
  1. Åpne Gmail.
  2. Klikk på Skriv ny øverst til venstre.
  3. Start med å skrive inn gruppenavnet i «Til»-feltet. Deretter velger du en gruppe fra listen som vises.
  4. Du får opp en liste over kontakter i «Til»-feltet.
Opprett eller endre grupper

Merk: Hvis du bruker Gmail for jobb eller skole og noen gir deg tilgang til Gmail-kontoen sin, kan du også administrere etiketter på kontaktene til vedkommende.

1. Åpne Gmail.
  2. Klikk på Skriv ny øverst til venstre.
  3. Klikk på Til, Kopi eller Blindkopi
  4. Finn en kontakt, og merk av i boksen ved siden av navnet til vedkommende.
  5. Klikk på Administrer etiketter.
  6. Endre eller legg til gruppeetiketter:
    • For å legge til kontakten i en gruppeetikett, klikk på gruppeetiketten og deretter på Bruk.
    • For å fjerne kontakten fra en gruppeetikett, klikk på gruppeetiketten og deretter på Bruk.
    • For å opprette og legge til en ny etikett, klikk på Opprett en etikett. Følg deretter veiledningen på skjermen.