Contacten bekijken, groeperen en delen

U kunt de mensen en bedrijven in Contacten groeperen met behulp van labels.

U kunt de app Contacten gebruiken om de contactgegevens van iemand te vinden of om uw contacten te organiseren met labels zoals 'vrienden' of 'familie'.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over het controleren van uw Android-versie

Uw contacten bekijken

1. Open de app Contacten Contacten-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
    • Contacten bekijken per label: Kies een label uit de lijst.
    • Contacten van een ander account bekijken: Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan kies een account.
    • Contacten van al uw accounts bekijken: Kies Alle contacten.Tip: Als u meerdere contacten met dezelfde gegevens heeft, wordt de informatie gegroepeerd in één contact.
    • Contacten van uw Google-account bekijken op internet: Ga naar Google Contacten.

Contact met iemand opnemen

U kunt uw contacten bellen, e-mailen of sms'en. U kunt ook bekijken hoe u videogesprekken met uw contacten kunt voeren.

1. Open de app Contacten Contacten-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een contact in de lijst.
  3. Kies een optie.

Een groep maken

U kunt contacten groeperen met labels.

1. Open de app Contacten Contacten-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Label maken.
  3. Typ de naam van een label en tik op OK.
    • Eén contact aan een label toevoegen: Tik op Contact toevoegen Nieuw contact toevoegen en dan kies een contact.
    • Meerdere contacten aan een label toevoegen: Tik op Contact toevoegen Nieuw contact toevoegen en dan tik op een contact en houd dit vast en dan tik op de andere contacten en dan tik op Toevoegen.

Contacten verwijderen uit een groep

1. Open de app Contacten Contacten-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan kies een label.
  3. Tik op Meer Meer en dan Contacten verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen Verwijderen naast het contact dat u wilt verwijderen.

Uw contacten delen

1. Open de app Contacten Contacten-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een contact in de lijst.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Delen.
  4. Kies hoe u het contact wilt delen.

Uw eigen contactgegevens bekijken

1. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  2. Tik op Je gegevens.

Meer informatie over hoe u contacten bewerkt of verwijdert