Contacten bekijken, groeperen en delen

U kunt de mensen en bedrijven in Contacten groeperen met behulp van labels.

U kunt de app Contacten gebruiken om de contactgegevens van iemand te vinden of om uw contacten te organiseren met labels zoals 'vrienden' of 'familie'.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie controleert

Uw contacten bekijken

1. Open de app Contacten Contacten-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
    • Contacten bekijken per label: Kies een label uit de lijst.
    • Contacten bekijken van een ander account: Tik op de pijl-omlaag Pijl-omlaagen dan kies een account.
    • Contacten bekijken voor al uw accounts: Kies Alle contacten.
      • Tip: Als u meerdere contacten met dezelfde gegevens heeft, wordt de informatie gegroepeerd in één contact.
    • Contacten van uw Google-account bekijken op internet: Ga naar Google Contacten.

Contact met iemand opnemen

U kunt uw contacten bellen, e-mailen of sms'en. U kunt ook bekijken hoe u videogesprekken met uw contacten kunt voeren.

1. Open de app Contacten Contacten-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een contact in de lijst.
  3. Kies een optie.

Een groep maken

U kunt contacten groeperen met labels.

1. Open de app Contacten Contacten-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menuen dan Label maken.
  3. Typ de naam van een label en tik op OK.
    • Eén contact aan een label toevoegen: Tik op Contact toevoegenNieuw contact toevoegenen dan kies een contact.
    • Meerdere contacten aan een label toevoegen: Tik op Contact toevoegen Nieuw contact toevoegenen dan tik op een contact en houd dit vast en dan tik op de andere contacten en dan tik op Toevoegen.

Tip: Als een contact meerdere e-mailadressen heeft, wordt alleen het standaard e-mailadres toegevoegd aan de labelgroep.

Een standaard e-mailadres wijzigen

1. Open de app Contacten Contacten-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een e-mailadres en houd dit vast.
  3. Tik op Standaard instellen.

Contacten verwijderen uit een groep

1. Open de app Contacten Contacten-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menuen dan kies een label.
  3. Tik op Meer Meeren dan Contacten verwijderen.
  4. Tik op Verwijderen Verwijderen naast het contact dat u wilt verwijderen.

Uw contacten delen

1. Open de app Contacten Contacten-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op een contact in de lijst.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meeren dan Delen.
  4. Kies hoe u het contact wilt delen.

Uw eigen contactgegevens bekijken

1. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  2. Tik op Je gegevens.

Meer informatie over hoe u contacten bewerkt of verwijdert