Contacten bekijken, groeperen en delen

U kunt de mensen en bedrijven in Contacten groeperen met behulp van labels.

U kunt de app Contacten gebruiken om de contactgegevens van iemand te vinden of om uw contacten te organiseren met labels zoals 'vrienden' of 'familie'.

Een groep maken

1. Ga naar Google Contacten.
  2. Klik aan de linkerkant onder Labels op Label maken.
  3. Typ een naam en klik vervolgens op OK.

Contacten toevoegen aan of verwijderen uit een groep

Contacten aan een groep toevoegen
  1. Ga naar Google Contacten.
  2. Vink de selectievakjes aan naast de contacten die u aan een groepslabel wilt toevoegen.
  3. Klik bovenaan op Labels beheren Label.
  4. Klik op het gewenste groepslabel.
  5. Klik op Toepassen.
Contacten verwijderen uit een groep
  1. Ga naar Google Contacten.
  2. Klik aan de linkerkant op een groepsnaam.
  3. Selecteer contacten die u wilt verwijderen door de selectievakjes naast hun namen aan te vinken.
  4. Klik rechtsboven op Label Label.
  5. Verwijder het vinkje bij de naam van de groep.

Een groep bewerken of verwijderen

1. Ga naar Google Contacten.
  2. Plaats aan de linkerkant onder Labels de muisaanwijzer op de groep waarvan u de naam wilt bewerken of verwijderen.
  3. Volg de stappen op het scherm.

Groepen gebruiken in Gmail

Een groep e-mailen
  1. Open Gmail.
  2. Klik linksboven op Opstellen.
  3. Begin in het veld Aan de naam van de groep te typen en selecteer de groep in de lijst die wordt weergegeven.
  4. Er wordt een lijst met contacten weergegeven in het veld Aan.
Groepen maken of bewerken

Opmerking: Als u Gmail voor uw werk of school gebruikt en iemand u toegang tot zijn of haar Gmail geeft, kunt u ook de labels voor de contacten van die persoon beheren.

1. Open Gmail.
  2. Klik linksboven op Opstellen.
  3. Klik op Aan, Cc of Bcc
  4. Zoek een contact en vink het vakje naast de naam aan.
  5. Klik op Labels beheren.
  6. Groepslabels wijzigen of toevoegen:
    • Als u het contact aan een groepslabel wilt toevoegen, klikt u op het groepslabel en vervolgens op Toepassen.
    • Als u het contact wilt verwijderen uit een groepslabel, klikt u op het groepslabel en vervolgens op Toepassen.
    • Als u een nieuw label wilt maken en toevoegen, klikt u op Label maken. Volg dan de instructies op het scherm.