Yhteystietojen tarkistaminen, ryhmittely ja jakaminen

Voit järjestellä henkilöitä ja yrityksiä Yhteystiedoissa tunnisteiden avulla.

Yhteystiedot-sovelluksessa voit etsiä kontaktiesi yhteystietoja ja merkitä heitä tunnisteilla esimerkiksi ystäviksi tai perheenjäseniksi.

Ryhmän luominen

1. Siirry Google-yhteystietoihin.
  2. Valitse vasemmalta Tunnisteet-kohdasta Luo tunniste.
  3. Kirjoita nimi ja valitse OK.

Yhteystietojen lisääminen ryhmään ja poistaminen ryhmästä

Yhteystietojen lisääminen ryhmään
  1. Siirry Google-yhteystietoihin.
  2. Valitse tunnisteeseen lisättävien yhteystietojen valintaruudut.
  3. Valitse yläreunasta Hallitse tunnisteita Tunniste.
  4. Klikkaa haluamaasi ryhmätunnistetta.
  5. Valitse Käytä.
Yhteystietojen poistaminen ryhmästä
  1. Siirry Google-yhteystietoihin.
  2. Klikkaa vasemmalta ryhmän nimeä.
  3. Valitse poistettavat yhteystiedot valitsemalla henkilöiden nimien vieressä olevat valintaruudut.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Tunniste Tunniste.
  5. Poista ryhmän nimen valinta.

Ryhmän muokkaaminen tai poistaminen

1. Siirry Google-yhteystietoihin.
  2. Vie hiiri muokattavan tai poistettavan ryhmän päälle vasemmalla Tunnisteet-kohdassa.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä

Ryhmien käyttö Gmailissa

Sähköpostin lähettäminen ryhmälle
  1. Avaa Gmail.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Kirjoita.
  3. Aloita ryhmän nimen kirjoittaminen Vast. ott. ‑kenttään ja valitse sitten avautuvasta luettelosta ryhmän nimi.
  4. Yhteystietoluettelo näkyy Vast. ott. ‑kentässä.
Ryhmien luominen tai muokkaaminen

Huom. Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen osoitteella ja joku myöntää sinulle pääsyn omaan Gmailiinsa, voit ylläpitää myös hänen yhteystietojensa tunnisteita.

1. Avaa Gmail.
  2. Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Kirjoita.
  3. Valitse Vastaanottaja, Kopio tai Piilokopio
  4. Etsi yhteystieto ja valitse sen viereinen ruutu.
  5. Valitse Hallitse tunnisteita.
  6. Ryhmätunnisteiden muuttaminen ja lisääminen:
    • Lisää yhteystieto ryhmätunnisteeseen klikkaamalla tunnistetta ja valitsemalla Käytä.
    • Poista yhteystieto ryhmätunnisteesta klikkaamalla ryhmän nimeä ja valitsemalla Käytä.
    • Luo ja lisää uusi tunniste klikkaamalla Luo tunniste. Seuraa sitten ohjeita näytöllä.
Tietokone Android