Yhteystietojen tarkistaminen, ryhmittely ja jakaminen

Voit järjestellä henkilöitä ja yrityksiä Yhteystiedoissa tunnisteiden avulla.

Yhteystiedot-sovelluksessa voit etsiä kontaktiesi yhteystietoja ja merkitä heitä tunnisteilla esimerkiksi ystäviksi tai perheenjäseniksi.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Näin voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Yhteystietojen katsominen

1. Avaa Yhteystiedot-sovellus Yhteystiedot-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikko.
    • Yhteystietojen katsominen tunnisteen perusteella: Valitse luettelosta tunniste.
    • Yhteystietojen katsominen toiselta tililtä: Napauta alanuolta Alanuolija sitten valitse tili.
    • Kaikkien tilien yhteystietojen katsominen: Valitse Kaikki yhteystiedot.
      • Vinkki: Jos useissa yhteystiedoissa on samoja merkintöjä, ne ryhmitellään yhdeksi yhteystiedoksi.
    • Google-tilillä olevien yhteystietojen katsominen selaimella: Siirry Google-yhteystietoihin.

Yhteydenotot

Voit soittaa, lähettää sähköpostia tai tekstiviestejä kontakteillesi. Voit myös lukea ohjeet videopuheluiden soittamiseen kontakteillesi.

1. Avaa Yhteystiedot-sovellus Yhteystiedot-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse yhteystieto luettelosta.
  3. Valitse vaihtoehto.

Luo ryhmä

Voit ryhmitellä yhteystietoja tunnisteiden avulla.

1. Avaa Yhteystiedot-sovellus Yhteystiedot-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikkoja sitten Luo tunniste.
  3. Kirjoita tunnisteen nimi ja valitse OK.
    • Tunnisteen lisääminen yhdelle yhteystiedolle: Valitse Lisää yhteystieto Lisää uusi yhteystietoja sitten valitse yhteystieto.
    • Tunnisteen lisääminen useille yhteystiedoille: Valitse Lisää yhteystieto Lisää uusi yhteystietoja sitten kosketa yhteystietoa pitkään ja sitten valitse muut yhteystiedot ja sitten valitse Lisää.

Vinkki: Jos yhteystiedolla on useita sähköpostiosoitteita, vain oletussähköposti lisätään tunnisteryhmään.

Oletussähköpostin muuttaminen

1. Avaa yhteystieto Android-puhelimen tai ‑tabletin Yhteystiedot-sovelluksesta Yhteystiedot-sovellus.
  2. Kosketa sähköpostiosoitetta pitkään.
  3. Valitse Aseta oletus.

Yhteystietojen poistaminen ryhmästä

1. Avaa Yhteystiedot-sovellus Yhteystiedot-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Valikko Valikkoja sitten valitse tunniste.
  3. Valitse Lisää Lisääja sitten Poista yhteystiedot.
  4. Valitse poistettavan yhteystiedon kohdalta Poista Poista.

Yhteystietojen jakaminen

1. Avaa Yhteystiedot-sovellus Yhteystiedot-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse yhteystieto luettelosta.
  3. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisääja sitten Jaa.
  4. Valitse yhteystiedon jakamistapa.

Omien yhteystietojen katsominen

1. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikkoja sitten Asetukset.
  2. Valitse Omat tiedot.

Lue lisää yhteystietojen muokkaamisesta ja poistamisesta.