Yhteystietojen tarkistaminen, ryhmittely ja jakaminen

Voit järjestellä henkilöitä ja yrityksiä Yhteystiedoissa tunnisteiden avulla.

Yhteystiedot-sovelluksessa voit etsiä kontaktiesi yhteystietoja ja merkitä heitä tunnisteilla esimerkiksi ystäviksi tai perheenjäseniksi.

Ryhmän luominen

1. Siirry Google-yhteystietoihin.
  2. Valitse vasemmalta Tunnisteet-kohdasta Luo tunniste.
  3. Kirjoita nimi ja valitse sitten Tallenna.

Yhteystietojen lisääminen ryhmään ja poistaminen ryhmästä

Yhteystietojen lisääminen ryhmään
  1. Siirry Google-yhteystietoihin.
  2. Valitse jokin seuraavista:
    • Yksi yhteystieto: Valitse valintaruutu yhteystiedon nimen kohdalta.
    • Useita yhteystietoja: Valitse valintaruudut kaikkien lisättävien yhteystietojen kohdalta.
    • Kaikki yhteystiedot: Valitse valintaruudut kaikkien yhteystietojen kohdalta ja valitse vasemmasta yläreunasta Valintatoiminnotja sitten Kaikki.
  3. Valitse yläreunasta Hallinnoi tunnisteita Tunniste.
  4. Klikkaa haluamaasi ryhmätunnistetta.
  5. Valitse Käytä.

Vinkki: Jos yhteystiedolla on useita sähköpostiosoitteita, vain oletussähköposti lisätään tunnisteryhmään. Voit käyttää Android-laitteen Yhteystiedot-sovellusta Yhteystiedot-sovellus yhteystiedon oletussähköpostin muuttamiseen.

Yhteystietojen poistaminen ryhmästä
  1. Siirry Google-yhteystietoihin.
  2. Klikkaa vasemmalta ryhmän nimeä.
  3. Valitse poistettavat yhteystiedot valitsemalla henkilöiden nimien vieressä olevat valintaruudut.
  4. Valitse oikeasta yläreunasta Tunniste Tunniste.
  5. Poista ryhmän nimen valinta.

Ryhmän muokkaaminen tai poistaminen

1. Siirry Google-yhteystietoihin.
  2. Vie hiiri muokattavan tai poistettavan ryhmän päälle vasemmalla Tunnisteet-kohdassa.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Ryhmien käyttö Gmailissa

Sähköpostin lähettäminen ryhmälle
  1. Avaa Gmail.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Kirjoita viesti.
  3. Aloita ryhmän nimen kirjoittaminen Vastaanottaja-kenttään ja valitse sitten avautuvasta luettelosta ryhmän nimi.
  4. Yhteystietoluettelo näkyy Vastaanottaja-kentässä.
Ryhmien luominen tai muokkaaminen

Huom. Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen osoitteella ja joku myöntää sinulle pääsyn omaan Gmailiinsa, voit ylläpitää myös hänen yhteystietojensa tunnisteita.

1. Avaa Gmail.
  2. Valitse vasemmasta yläreunasta Kirjoita viesti.
  3. Valitse Vastaanottaja, Kopio tai Piilokopio.
  4. Etsi yhteystieto ja valitse valintaruutu sen kohdalta.
  5. Valitse Hallinnoi tunnisteita.
  6. Ryhmätunnisteiden muuttaminen ja lisääminen:
    • Lisää yhteystieto ryhmätunnisteeseen klikkaamalla tunnistetta ja valitsemalla Käytä.
    • Poista yhteystieto ryhmätunnisteesta klikkaamalla tunnistetta ja valitsemalla Käytä.
    • Luo ja lisää uusi tunniste klikkaamalla Luo tunniste. Seuraa sitten ohjeita näytöllä.