Synkronisera Google Kontakter med en mobil enhet eller dator

Google Contacts Sync

Du kan synkronisera Google Kontakter till en telefon, surfplatta eller dator. När du ändrar en kontakt ändras den överallt.

Dina Google-kontakter synkroniseras med Android-enheten när du loggar in. Ändringar i kontaktuppgifterna synkroniseras automatiskt så att de säkerhetskopieras och hålls uppdaterade. Om flera Google-konton är inloggade på en enhet synkroniseras Google-kontakter i alla kontona med enheten.

Obs! Om du använder ett Google-konto på jobbet eller i skolan laddar du ned appen Kontakter så att du får alla kontaktuppgifter, till exempel befattning.

Säkerhetskopiera och synkronisera kontakter på enheten till Google Kontakter
Om du har sparat kontakter på enheten (märkta Telefon, Enhet eller Lokalt i appen Kontakter) och du vill säkerhetskopiera och synkronisera dem med Google Kontakter kan du läsa mer om hur du säkerhetskopierar och synkroniserar enhetskontakter.
Aktivera eller inaktivera synkronisering med Google Kontakter
Viktigt! När du inaktiverar synkronisering med Google Kontakter händer följande:
  • Dina kontakter tas bort från enheten. Aktivera synkronisering med Google Kontakter igen för att återställa dem på enheten.
  • Du förlorar ändringar på enheten som inte har synkroniserats till molnet ännu. Du kan se till att de här ändringarna sparas till molnet genom att följa anvisningarna nedan för att synkronisera manuellt innan du inaktiverar synkronisering med Google Kontakter:
  1. Öppna enhetsinställningarna på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Google följt av Alla tjänster följt av Inställningar för Google-appar.
  3. Tryck på Synkronisera Google Kontakter följt av Status.
  4. Aktivera eller inaktivera Synkronisera Google Kontakter.
Inaktivera automatisk synkronisering
Om du vill ha Google Kontakter på enheten men inte vill att dina ändringar synkroniseras till molnet automatiskt kan du stoppa automatisk synkronisering:
  1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Lösenord och konton.
  3. Välj ditt Google-konto.
    • Om det finns flera konto ska du välja det du vill ändra inställningen för.
  4. Tryck på Kontosynkronisering.
  5. Inaktivera Kontakter.
Synkronisera kontakter manuellt
Om du vill uppdatera dina kontakter när automatisk synkronisering är inaktiverat kan du synkronisera Google Kontakter manuellt:
  1. Öppna appen Inställningar på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Google följt av Alla tjänster följt av Inställningar för Google-appar.
  3. Tryck på Synkronisera Google Kontakter följt av Status.
  4. Tryck på Uppdatera .

Du kan även göra detta med appen Kontakter från Google:

1. Öppna appen Kontakter Personer på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Dra kontaktlistan nedåt för att synkronisera den.