Google Contacten synchroniseren met je mobiele apparaat of computer

Google Contacts Sync

Je kunt je Google Contacten synchroniseren met een telefoon, tablet en computer. Als je een contact wijzigt, wordt dat contact op alle apparaten aangepast.

Uw Google-contacten worden gesynchroniseerd met uw Android-apparaat als u inlogt. Wijzigingen in uw contacten worden automatisch gesynchroniseerd om ervoor te zorgen dat er een back-up van de contacten wordt gemaakt. Als meerdere Google-accounts zijn ingelogd op hetzelfde apparaat, worden de Google-contacten van alle accounts gesynchroniseerd met het apparaat.

Belangrijk: Als u een Google-account voor uw werk of school gebruikt, downloadt u de app Contacten om alle contactgegevens te bekijken, zoals functies.

Een back-up van contacten op het apparaat maken en deze synchroniseren met Google Contacten
Als je contacten hebt opgeslagen op je apparaat (deze zijn gelabeld als Telefoon, Apparaat of Lokaal in de app Contacten) en je wilt dat deze worden gesynchroniseerd met Google Contacten, vind je hier meer informatie over hoe je apparaatcontacten synchroniseert en er een back-up van maakt.
Google Contacten aan- of uitzetten
Belangrijk: Als je synchronisatie met Google Contacten uitzet, gebeurt het volgende:
  • Je contacten worden van je apparaat verwijderd. Als je de contacten weer wilt terugzetten op je apparaat, zet je de synchronisatie van Google Contacten weer aan.
  • Je raakt de wijzigingen kwijt die je op je apparaat hebt aangebracht en die nog niet zijn gesynchroniseerd met de cloud. Als je ervoor wilt zorgen dat deze wijzigingen worden opgeslagen in de cloud, volg je de instructies hieronder om handmatig te synchroniseren voordat je de synchronisatie met Google Contacten uitzet:
  1. Open de apparaatinstellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Google en dan Alle services en dan Instellingen voor Google-apps.
  3. Tik op Google Contacten synchroniseren en dan Status.
  4. Zet Google Contacten synchroniseren aan of uit.
Automatisch synchroniseren uitzetten
Als je Google Contacten op je apparaat wilt gebruiken, maar niet wilt dat je wijzigingen automatisch worden gesynchroniseerd met de cloud, kun je de automatische synchronisatie stopzetten:
  1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Wachtwoorden en accounts.
  3. Kies je Google-account.
    • Als er meerdere accounts aanwezig zijn, kies je het gewenste account waarvan je de instelling wilt wijzigen.
  4. Tik op Accountsynchronisatie.
  5. Zet Contacten uit.
Contacten handmatig synchroniseren
Als automatisch synchroniseren uitstaat en je je contacten wilt updaten, kun je Google Contacten handmatig synchroniseren:
  1. Open de app Instellingen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Google en dan Alle services en dan Instellingen voor Google-apps.
  3. Tik op Google Contacten synchroniseren en dan Status.
  4. Tik op Vernieuwen .

Je kunt dit ook doen vanuit de app Contacten van Google:

1. Open de app Contacten Mensen op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Als je wilt synchroniseren, trek je de lijst met contacten omlaag.