Google-yhteystietojen synkronointi mobiililaitteelle tai tietokoneelle

Google Contacts Sync

Voit synkronoida Google-yhteystiedot puhelimelle, tabletille ja tietokoneelle. Yhteystietoon tehdyt muutokset näkyvät kaikissa tallennuspaikoissa.

Google-yhteystietosi synkronoidaan Android-laitteelle, kun kirjaudut sisään. Yhteystietojen muutokset synkronoidaan automaattisesti, jotta ne ovat varmuuskopioituja ja ajan tasalla. Jos samalle laitteelle kirjaudutaan useammalla Google-tilillä, kaikkien tilien Google-yhteystiedot synkronoidaan laitteelle.

Tärkeää: Jos käytät oppilaitoksen tai työpaikan Google-tiliä, näet kaikki yhteystiedot, myös työnimikkeet, lataamalla Yhteystiedot-sovelluksen.

Laitteen yhteystietojen varmuuskopiointi ja synkronointi Google-yhteystietoihin
Jos olet tallentanut laitteellesi yhteystietoja, jotka on merkitty Yhteystiedot-sovelluksessa Puhelin‑, Laite‑ tai Paikallis-tunnisteella, ja haluat synkronoida ne Google-yhteystietoihin, lue lisää varmuuskopioinnista ja synkronoinnista laitteen yhteystiedot.
Laita Google-yhteystietojen synkronointi päälle tai pois päältä
Tärkeää: Jos laitat Google-yhteystietojen synkronoinnin pois päältä:
  • Yhteystiedot poistetaan laitteelta. Jos haluat palauttaa ne laitteelle, laita Google-yhteystietojen synkronointi takaisin päälle.
  • Menetät laitteella tekemäsi muutokset, joita ei ole vielä synkronoitu pilveen. Jotta muutokset tallennetaan pilveen, synkronoi ne manuaalisesti ennen kuin laitat Google-yhteystietojen synkronoinnin pois päältä seuraavien ohjeiden avulla:
  1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin laiteasetukset.
  2. Valitse Google ja sitten Kaikki palvelut ja sitten Google-sovellusten asetukset.
  3. Valitse Google-yhteystietojen synkronointi ja sitten Tila.
  4. Laita Google-yhteystietojen synkronointi päälle tai pois päältä.
Automaattisen synkronoinnin laittaminen pois päältä
Jos haluat käyttää Google-yhteystietoja laitteellasi mutta et halua muutosten synkronoituvan pilveen automaattisesti, voit lopettaa automaattisen synkronoinnin:
  1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Salasanat ja tilit.
  3. Valitse Google-tilisi.
    • Jos tileille on useita tilejä, valitse tili, jonka asetusta haluat muuttaa.
  4. Valitse Tilin synkronointi.
  5. Laita Yhteystiedot pois päältä.
Yhteystietojen manuaalinen synkronointi
Jos automaattinen synkronointi on poissa päältä ja haluat päivittää yhteystietosi, voit synkronoida Google-yhteystiedot manuaalisesti:
  1. Avaa Android-puhelimen tai ‑tabletin Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Google ja sitten Kaikki palvelut ja sitten Google-sovellusten asetukset.
  3. Valitse Google-yhteystietojen synkronointi ja sitten Tila.
  4. Valitse Päivitä .

Voit myös käyttää Googlen Yhteystiedot-sovellusta:

1. Avaa Yhteystiedot-sovellus Henkilöt Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Synkronoi vetämällä yhteystietolistaa alaspäin.