Google-tilisi kuvan, nimen ja muiden tietojen muuttaminen

Voit muuttaa, lisätä ja poistaa tiettyjä tilin perustietoja.

Nimesi ja kuvasi ovat muiden Google-palveluiden käyttäjien nähtävissä – myös lähettäessäsi viestejä tai jakaessasi sisältöä. Katso lisätietoja siitä, miten voit vaikuttaa sinusta muille näkyviin tietoihin Googlen palveluissa.

Huom. Jos käytät eri nimeä YouTube-kanavallasi, Google-tilisi nimeen tekemäsi muutokset eivät näy YouTubessa. Täältä voit lukea lisää YouTube-kanavan nimestä.

Jos vaihdat Google-nimeäsi tai ‑profiilikuvaasi, se ei vaikuta YouTube-nimeesi tai ‑profiilikuvaasi

Profiilikuvan lisääminen tai vaihtaminen

1. Valitse Henkilökohtaiset tiedot -kohdasta Kuva.
  2. Lataa kuva tietokoneelta tai valitse kuva Google Kuvista.
  3. Rajaa tai kierrä kuvaa näytön ohjeiden mukaisesti, kunnes olet tyytyväinen siihen.
  4. Valitse vasemmasta alakulmasta Tallenna profiilikuvaksi.

Nimen muokkaaminen

Voit vaihtaa nimeäsi niin monta kertaa kuin haluat.

1. Valitse Henkilökohtaiset tiedot ‑kohdasta Nimi ja sitten Muokkaa Muuta.
  2. Seuraa ohjeita näytöllä.

Edelleen näkyvän vanhan nimen korjaaminen

Jos olet vaihtanut nimesi, mutta vanha nimi näkyy edelleen, tyhjennä välimuisti ja evästeet.

Tärkeää: Kun tyhjennät evästeet, sinut saatetaan kirjata ulos Googlen ulkopuolisilta sivustoilta.

Henkilökohtaisten tietojen muuttaminen

Voit muuttaa syntymäpäiväsi, sukupuolesi ja muita henkilökohtaisia tietoja. Voit myös muuttaa tilillä olevia sähköpostiosoitteita ja puhelinnumeroita.
  1. Valitse Henkilökohtaiset tiedot -kohdasta tiedot, joita haluat muuttaa.
  2. Seuraa ohjeita näytöllä.

Lisätietoja

Nimi

Voit vaihtaa nimeäsi niin monta kertaa kuin haluat.

Lyhytnimi
Jos et ole ilmoittanut nimeäsi mutta olet luonut käyttäjänimen, otamme sen käyttöön. Jos poistat käyttäjänimesi, et voi luoda uutta. Tämä käyttäjänimi eroaa Tietoja minusta ‑sivulle lisättävästä käyttäjänimestä. Jos haluat vaihtaa käyttäjänimen, siirry Tietoja minusta ‑sivulle.
Syntymäpäivä

Kun olet lisännyt tilille syntymäpäivän, sitä ei voi poistaa. Voit kuitenkin muuttaa sitä ja muokata sen näkyvyyttä.

Huom. Syntymäpäivääsi voidaan käyttää tilin suojaamiseen ja personointiin kaikissa Google-palveluissa.

Kuka voi nähdä syntymäpäiväsi

Syntymäpäivääsi ei näytetä muille Google-palvelujen käyttäjille oletuksena. Siirry Google-tilin Tietoja minusta ‑kohtaan, jos haluat muokata syntymäpäivän näkyvyyttä muille.

Miten Google käyttää syntymäpäivääsi

Syntymäpäiväsi avulla Google

• vahvistaa, että olet riittävän vanha käyttämään tiettyjä tuotteita ja ominaisuuksia (lapset eivät voi katsoa esimerkiksi YouTube-videoita, joissa on ikärajoituksia)
  • näyttää sinulle syntymäpäiväteeman Google Haun sivulla oikeaan aikaan
  • päättelee ikäryhmäsi personoituja suosituksia ja mainoksia varten. Voit poistaa personoidut mainokset käytöstä.
Sukupuoli

Google-tilin Sukupuoli-osiossa on muutamia vaihtoehtoja. Voit

• määrittää sukupuolesi
  • olla määrittämättä sukupuoltasi
  • lisätä haluamasi sukupuolen ja valita, miten Google sinuun viittaa.

Kuka voi nähdä sukupuolesi

Oletuksena sukupuoltasi ei näytetä muille Google-palvelujen käyttäjille. Siirry Google-tilisi Tietoja minusta ‑kohtaan, jos haluat muokata sukupuolesi näkyvyyttä muille.

Miten Google käyttää tietoa sukupuolestasi

Käytämme tietoa sukupuolestasi Google-palvelujen käyttökokemuksen personointiin. Määrittämällä sukupuolesi autat meitä parantamaan kokemustasi:

• Voimme personoida viestejä ja muita sinuun viittaavia tekstejä. Englanniksi palvelua käyttävät näkevät sinuun viittaavissa teksteissä esimerkiksi "him" tai "her".
  • Voimme tarjota osuvampaa, kiinnostavampaa ja personoitua sisältöä esimerkiksi mainoksissa.

Jos et määritä sukupuolta, käytämme sinusta sukupuolineutraaleja ilmauksia (esim. englanniksi "Send them a message").

Muiden tietojen muuttaminen

Vaihda salasana
  1. Avaa Google-tilisi. Kirjaudu tarvittaessa sisään.
  2. Valitse Tietoturva-osiosta Kirjautuminen Googleen.
  3. Valitse Salasana. Kirjaudu pyydettäessä sisään.
  4. Seuraa ohjeita näytöllä. Lue lisää vahvan salasanan luomisesta.

Lue lisää tietosuojasta ja turvallisuudesta verkossa.

Muiden näkemien tietojen valitseminen

Google-tilisi Tietoja minusta ‑sivulla voit valita, mitä tietoja muut näkevät sinusta Googlen palveluissa.

Katso, mitä tietoja voit muuttaa ja miten.

Aikavyöhykkeen muuttaminen

Kun olet matkoilla, voit nähdä tapahtumat paikallisen aikavyöhykkeen ajassa.

Lue lisää Google Kalenterin aikavyöhykkeen vaihtamisesta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita