Gi andre brukere tilgang til kontaktene dine

Hvis du bruker Workspace, kan du gi andre brukere i domenet ditt tillatelse til å se og administrere kontaktene dine. Disse administratorene kan legge til og oppdatere kontakter med informasjon som navn, telefonnumre og adresser.

Nå har kontaktadministratorer flere administreringsalternativer. Hvis du hadde administratorer før den nyeste oppdateringen, kan de ha mistet tilgangen hvis du ikke har godkjent dem på nytt. Du kan imidlertid invitere dem på nytt når som helst.

Viktig: Du gir ikke tilgang til e-postkontoen din når du gir tilgang til kontaktene dine.

Krav

• Katalogadministratoren din må slå på kontaktdeling. Hvis du er administrator, kan du se hvordan du slår den globale katalogen av eller på.
  • Du kan bare delegere kontakter til personer i samme domene eller organisasjon som deg.
  • Du og de som har tilgang, må være logget på kontoene deres på jobben eller skolen.
  • Du og de som har tilgang, må bruke datamaskin – ikke telefon eller nettbrett.

Deleger kontaktene dine

1. Gå til Google-kontakter.
    • Sørg for at du er logget på med jobb- eller skolekontoen din.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Og så Deleger tilgang.
  3. Klikk på Deleger tilgang.
  4. Skriv inn navnet eller e-postadressen til personen du vil gi tillatelse til å administrere kontaktene dine.
    • Tips:​ Du kan skrive inn opptil 25 navn, atskilt med komma.
  5. Klikk på Send.

Nå kan de inviterte brukerne se kontaktene dine.

Tips: Brukere kan ikke se eller endre delegerte kontakter med Kontakter-appen på mobilenheter.

Om hva kontaktadministratorer kan og ikke kan gjøre

Administratorer kan

• legge til nye kontakter med «Opprett en kontakt»- eller «Ny kontakt»-knappen
  • endre eller slette kontakter på listen over administrerte kontakter
  • søke etter kontakter i søkefeltet
  • angre endringer
  • legge til, endre og slette etiketter for kontakter i listen over administrerte kontakter
  • administrere andre kontakter

Administratorer kan ikke

• importere kontakter
  • eksportere eller videresende kontakter
  • finne og slå sammen duplikater
  • endre innstillingene
  • finne og slette kontakter fra papirkurven

Administrer kontakter som er delegert til deg

Hvis noen i organisasjonen din gir deg tilgang til kontaktene sine, kan du administrere disse kontaktene fra kontoen din.

1. Gå til Google-kontakter.
    • Sørg for at du er logget på jobb- eller skolekontoen din.
  2. På menyen til venstre velger du navnet på en person som har delegert kontaktene sine til deg.
    • Nå kan du administrere denne personens kontakter.
  3. Kontakter du legger til eller endrer når du administrerer andres kontakter, vises i vedkommendes kontakter, ikke i dine.

Nå kan du

• legge til, endre og slette vedkommendes kontakter
  • søke i vedkommendes kontakter med søkefeltet
  • se katalogkontakten i autofullføringsresultatet når du søker etter en delegert kontakt med samme e-postadresse eller navn som en katalogkontakt
  • (fra og med november 2023) legge til, endre og slette etiketter for vedkommendes kontakter
  • (fra og med november 2023) administrere vedkommendes Andre kontakter

For å bytte mellom folk som har delegert kontaktene sine til deg, velg navnet på delegatoren. Du kan bare se gjennom og administrere kontakter for personen du har valgt.

Søk i kontakter som er delegert til deg

Hvis mange kontakter er delegert til deg, må du kanskje søke i kontaktlisten for å finne en kontakt raskt. Slik søker du i delegerte kontakter:

1. Gå til Google-kontakter.
    • Sørg for at du er logget på jobb- eller skolekontoen din.
  2. Øverst til venstre klikker du på Meny Meny Og så Delegerte kontakter, og så klikker du på navnet til den som delegerte kontaktene sine til deg.
  3. I søkefeltet øverst skriver du inn navnet eller e-postadressen til kontakten du vil søke etter, og trykker på Enter.

Tips: Hvis du søker etter en delegert kontakt som har samme e-postadresse eller navn som en katalogkontakt, vises katalogkontakten i autofullføringsresultatet.

Relaterte ressurser

Lagre kontaktinformasjon når du kommuniserer med andre