Een andere gebruiker toegang geven tot uw contacten

Als u Gmail gebruikt op het werk, op school of in een andere groep, kunt u andere gebruikers in uw organisatie toestemming geven om uw contacten te openen en te beheren. Deze gebruikers kunnen contacten toevoegen en updaten met informatie zoals namen, telefoonnummers en adressen. Als u iemand toegang geeft tot uw contacten, geeft u diegene geen toegang tot uw e-mailaccount.

Vereisten

• Uw directorybeheerder moet het delen van contacten inschakelen. Als u beheerder bent, vindt u meer informatie in De algemene directory in- of uitschakelen.
  • U kunt alleen mensen in uw organisatie machtigen voor uw contacten.
  • U en uw gemachtigden moeten zijn ingelogd op accounts via uw werk, school of een andere groep.
  • U en uw gemachtigden moeten een computer gebruiken, niet een telefoon of tablet.

Iemand machtigen voor uw contacten

Als u wilt dat een andere persoon uw contacten beheert, moet u uw contacten delen met deze persoon.

1. Open Contactbeheer.
  2. Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij Contactbeheer met uw werk- of schoolaccount.
  3. Klik linksboven op Menu Menu en dan Meer en dan Toegang delegeren.

Als u Toegang delegeren niet ziet, vraagt u uw G Suite-beheerder om het delen van contacten in te schakelen.

4. Typ in het vak Mensen uitnodigen de naam of het adres van de persoon die u uw contacten wilt laten beheren.

U kunt maximaal 25 namen opgeven, gescheiden door komma's.

5. Klik op Verzenden.

De gebruikers die u heeft uitgenodigd, hebben nu toegang tot uw groep Contacten.

Wat u kunt doen met gedelegeerde contacten

U kunt het volgende doen:

• Nieuwe contacten toevoegen met de knop Contact maken of Nieuw contact
  • Contacten bewerken in de lijst met gedelegeerde contacten
  • Contacten verwijderen uit de lijst met gedelegeerde contacten

U kunt het volgende niet doen:

• Contactgegevens afdrukken
  • Contacten importeren
  • Contacten exporteren of doorsturen
  • Duplicaten zoeken en samenvoegen
  • Wijzigingen ongedaan maken
  • Labels voor gedelegeerde contacten beheren
  • Gedelegeerde contacten automatisch laten aanvullen in Gmail of andere Google-services

Contacten beheren waarvoor u bent gemachtigd

Als iemand in uw organisatie u toegang geeft tot zijn contacten, kunt u deze beheren vanuit uw account.

1. Open Contactbeheer.
  2. Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij Contactbeheer met uw werk- of schoolaccount.
  3. Klik linksboven op Menu Menu en dan Gedelegeerde contacten en klik op de naam van de persoon die zijn of haar contacten aan u heeft gedelegeerd.

Terwijl de naam van de persoon is geselecteerd:
    • Contacten die u toevoegt of bewerkt, worden weergegeven in zijn of haar contacten, niet de uwe.
    • U kunt zijn of haar contacten bewerken en verwijderen.
    • U vindt zijn of haar contacten bij zoekopdrachten naar contacten.
    Wanneer u op de naam van een ander contact klikt, worden contacten van andere gebruikers niet meer weergegeven.

Contacten zoeken waarvoor u bent gemachtigd

Als u bent gemachtigd voor veel contacten, moet u mogelijk in de contactenlijst zoeken om snel een contact te vinden. Gedelegeerde contacten zoeken:

1. Open Contactbeheer.
  2. Zorg ervoor dat u bent ingelogd bij Contactbeheer met uw werk- of schoolaccount.
  3. Klik linksboven op Menu Menu en dan Gedelegeerde contacten en klik op de naam van de persoon die zijn of haar contacten aan u heeft gedelegeerd.
  4. Geef in het zoekvak bovenaan de naam of het e-mailadres van het gewenste contact op en druk op Enter.

Opmerking: Als u zoekt naar een gedelegeerd contact dat hetzelfde e-mailadres of dezelfde naam heeft als een contact in de directory, wordt het contact in de directory geretourneerd in het resultaat van 'Automatisch aanvullen'.