Een andere gebruiker toegang geven tot je contacten

Als je Workspace gebruikt, kun je andere gebruikers in je domein toestemming geven om je contacten te openen en te beheren. Deze gemachtigden kunnen je contacten toevoegen en updaten met informatie zoals namen, telefoonnummers en adressen.

Gemachtigden voor contacten hebben nu meer beheeropties. Als je vóór de nieuwste update gemachtigden had, hebben die misschien geen toegang meer als je ze niet opnieuw hebt goedgekeurd. Je kunt mensen altijd opnieuw uitnodigen.

Belangrijk: Mensen toegang geven tot je contacten betekent niet dat je ze toegang geeft tot je e-mailaccount.

Vereisten

Iemand machtigen voor je contacten

1. Ga naar Google Contacten.
    • Zorg dat je bent ingelogd met je werk- of schoolaccount.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen En dan Toegang delegeren.
  3. Klik op Gemachtigde uitnodigen.
  4. Voer de naam of het e-mailadres in van de persoon die je contacten mag beheren.
    • Tip: Je kunt maximaal 25 namen invoeren, gescheiden door komma's.
  5. Klik op Sturen.

De gebruikers die je uitnodigt, hebben nu toegang tot je contacten.

Tip: Gebruikers kunnen gemachtigde contacten niet bekijken en bewerken in de app Contacten op een mobiel apparaat.

Wat gemachtigden wel en niet kunnen doen

Gemachtigden kunnen het volgende doen:

• Nieuwe contacten toevoegen met de knop Contact maken of Nieuw contact.
  • Contacten in de lijst met gemachtigde contacten bewerken of verwijderen.
  • Contacten zoeken via de zoekbalk.
  • Wijzigingen ongedaan maken.
  • Labels voor contacten toevoegen, bewerken en verwijderen in de lijst met gemachtigde contacten.
  • Het gedeelte Andere contacten beheren.

Gemachtigden kunnen het volgende niet doen:

• Contacten importeren.
  • Contacten exporteren of doorsturen.
  • Dubbele contacten zoeken en samenvoegen.
  • De instellingen of voorkeuren wijzigen.
  • Contacten zoeken in de prullenbak en hieruit verwijderen.

Contacten beheren waarvoor je bent gemachtigd

Als iemand in je organisatie je toegang geeft tot hun contacten, kun je deze beheren vanuit je account.

1. Ga naar Google Contacten.
    • Zorg dat je bent ingelogd op je werk- of schoolaccount.
  2. Selecteer in het linkermenu de naam van een persoon die jou heeft gemachtigd voor hun contacten.
    • Je kunt nu hun contacten beheren.
  3. Contacten die je toevoegt of bewerkt wanneer je hun contacten beheert, verschijnen in hun contacten, niet die van jou.

Je kunt nu het volgende doen:

• Hun contacten toevoegen, bewerken en verwijderen
  • Zoeken in hun contacten met de zoekbalk
  • Als je zoekt naar een gemachtigd contact met hetzelfde e-mailadres of dezelfde naam als een contact in de directory, wordt het contact in de directory geretourneerd in het resultaat van automatisch aanvullen
  • (Beschikbaar vanaf november 2023) Labels voor hun contacten toevoegen, bewerken en verwijderen
  • (Beschikbaar vanaf november 2023) Hun Andere contacten beheren

Als je wilt schakelen tussen mensen die jou hebben gemachtigd voor hun contacten, selecteer je de naam van de persoon die de machtiging heeft gegeven. Je kunt alleen contacten checken en beheren voor de persoon die je hebt geselecteerd.

Contacten zoeken waarvoor je bent gemachtigd

Als je bent gemachtigd voor veel contacten, kun je in de contactenlijst zoeken om snel een contact te vinden. Zo zoek je gemachtigde contacten:

1. Ga naar Google Contacten.
    • Zorg dat je bent ingelogd op je werk- of schoolaccount.
  2. Klik linksboven op Menu Menu En dan Gemachtigde contacten en klik op de naam van de persoon die jou heeft gemachtigd voor hun contacten.
  3. Voer in het zoekvak bovenaan de naam of het e-mailadres van het contact in en druk op Enter.

Opmerking: Als je zoekt naar een gemachtigd contact met hetzelfde e-mailadres of dezelfde naam als een contact in de directory, wordt het contact in de directory geretourneerd in het resultaat van automatisch aanvullen.

Gerelateerde bronnen

Contactgegevens opslaan wanneer je met mensen communiceert