Lägga till, flytta eller importera kontakter

Du kan spara namn, e-postadresser, telefonnummer och annat i Google Kontakter.

Kontakter som har sparats på Google-kontot synkroniseras med Google Kontakter och alla dina Android-enheter.

Lägga till en kontakt

1. Öppna appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Lägg till Lägg till fråga nere till höger.
  3. Ange kontaktens namn, e-postadress eller telefonnummer.
    • Välja i vilket konto kontakten ska sparas: Tryck på nedåtpilen Nedåtpil vid ditt e-postkonto.
    • Lägga till fler namnuppgifter: Tryck på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Namn.
    • Lägga till ett foto: Tryck på Lägg till bild högst upp. Ta eller välj en bild och tryck sedan på Välj.
    • Ange mer information, till exempel gatuadress eller anteckningar: Tryck på Fler fält.
  4. Tryck på Spara när du är klar.

Importera kontakter

Det går att lägga till alla dina kontakter i ett Google-konto. Efter importen finns kontakterna fortfarande på det andra kontot.

Från ett SIM-kort

Om du har ett SIM-kort med sparade kontakter går det att importera dem till Google-kontot.

1. Sätt in SIM-kortet i enheten.
  2. Öppna appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  3. Tryck på Åtgärda och hantera längst ned följt av Importera från SIM.
  4. Om du har flera konton på enheten väljer du det konto där du vill spara kontakterna.
Från en VCF-fil

Kontakter sparade i en VCF-fil går att importera till Google-kontot.

1. Öppna appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Åtgärda och hantera längst ned följt av Importera från fil.
  3. Om du har flera konton på enheten väljer du det konto där du vill spara kontakterna.
  4. Sök efter och välj VCF-fil att importera.

Flytta en kontakt

Det går att flytta en kontakt från andra konton till ett Google-konto.

Om du flyttar en kontakt raderas den från det ursprungliga kontot.

1. Öppna appen Kontakter på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Markera en kontakt.
  3. Tryck på menyn Mer uppe till höger följt av Flytta till ett annat konto
  4. Välj Google-kontot som du vill flytta kontakten till.