Lägga till, flytta eller importera kontakter

Du kan spara namn, e-postadresser, telefonnummer och mycket annat i Google Kontakter.

Kontakter som har sparats på Google-kontot synkroniseras med Google Kontakter och alla dina Android-enheter.

Lägga till en kontakt

1. Öppna appen Kontakter kontakter på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Lägg till Lägg till nere till höger.
  3. Ange kontaktens namn, e-postadress eller telefonnummer.
    • Välja i vilket konto kontakten ska sparas: Tryck på nedåtpilen Nedåtpil vid ditt e-postkonto.
    • Lägga till fler namnuppgifter: Tryck på nedåtpilen Nedåtpil vid Namn.
    • Lägga till ett foto: Tryck på Lägg till kontaktfoto Lägg till kontaktfoto högst upp.
    • Ange mer information, till exempel gatuadress eller anteckningar: Tryck på Fler fält.
  4. Tryck på Spara när du är klar.

Importera kontakter

Det går att lägga till alla dina kontakter i ett Google-konto. Efter importen finns kontakterna fortfarande på det andra kontot.

Från ett SIM-kort

Om du har ett SIM-kort med sparade kontakter går det att importera dem till Google-kontot.

1. Sätt in SIM-kortet i enheten.
  2. Öppna appen Kontakter kontakter på en mobil eller surfplatta med Android.
  3. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Inställningar följt av Importera.
  4. Tryck på SIM-kort. Välj kontot där du vill spara kontakterna om du har flera konton på enheten.
Från en VCF-fil

Kontakter sparade i en VCF-fil går att importera till Google-kontot.

1. Öppna appen Kontakter kontakter på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster följt av Inställningar följt av Importera.
  3. Tryck på .vcf- fil. Välj kontot där du vill spara kontakterna om du har flera konton på enheten.
  4. Sök efter och välj VCF-fil att importera.

Flytta en kontakt

Det går att flytta en kontakt från andra konton till ett Google-konto.

Om du flyttar en kontakt raderas den från det ursprungliga kontot.

1. Öppna appen Kontakter kontakter på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Markera en kontakt.
  3. Tryck på menyn Mer uppe till höger följt av Flytta till ett annat konto
  4. Välj Google-kontot dit du vill flytta kontakten.