Lägga till, flytta eller importera kontakter

Du kan spara namn, e-postadresser, telefonnummer och mycket annat i Google Kontakter.

Kontakter som har sparats på Google-kontot synkroniseras med Google Kontakter och alla dina Android-enheter.

Lägga till en kontakt

1. Öppna Google Kontakter på datorn.
  2. Klicka på Skapa uppe till vänster.
  3. Ange kontaktuppgifter.
  4. Klicka på Spara.

Importera kontakter

Från en fil
  1. Öppna Google Kontakter på datorn.
  2. Klicka på Mer till vänster och sedan Importera.
  3. Klicka på Välj fil.
  4. Välj filen.
  5. Klicka på Importera.
Importera från ett Gmail-konto

Steg 1: Exportera befintliga Gmail-kontakter

1. Öppna Google Kontakter på datorn.
  2. Klicka på Mer till vänster och sedan Exportera.
  3. Välj vilka kontakter du vill exportera.
  4. Välj Google CSV.
  5. Klicka på Exportera.
  6. Klicka på din profilbild uppe till höger och sedan Logga ut.

Steg 2: Importera filen

1. Öppna Google Kontakter och logga in med ditt andra Gmail-konto.
  2. Klicka på Mer till vänster och sedan Importera.
  3. Klicka på Välj fil.
  4. Välj filen.
  5. Klicka på Importera.
Problem med att importera kontakter

I följande situationer går det inte att importera:

• Du försöker importera över 3 000 kontakter åt gången. Dela i stället upp dem i flera CSV-filer.
  • Du uppnår gränsen på 25 000 kontakter. Läs mer om storleksbegränsningar i Kontakter.
  • Kontakterna har inte formaterats för användning med Google Kontakter. Kontakterna måste ha sparats i vCard- eller CSV-format.

Styra vem som sparas automatiskt som kontakt

Om du skickar e-post till någon som inte har lagts till som en kontakt sparas personens e-postadress automatiskt i gruppen Övriga kontakter i Google Kontakter. E-postadressen visas nästa gång du skickar e-post till personen i fråga.

Sluta spara kontakter du skickar e-post till automatiskt
  1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Välj Jag lägger till kontakter själv under Skapa kontakter för automatisk komplettering.
  4. Klicka på Spara ändringar längst ned.
Visa övriga kontakter som du har skickat e-post till
  1. Öppna Google Kontakter på datorn.
  2. Klicka på Mer till vänster och sedan Övriga kontakter.

Obs! På iPhone-, iPad- och Android-enheter visas inte Övriga kontakter.

Radera övriga kontakter som du har skickat e-post till
  1. Öppna Google Kontakter på datorn.
  2. Klicka på Mer till vänster och sedan Övriga kontakter.
  3. Välj kontakter genom att markera kryssrutorna som visas bredvid namnen.
  4. Klicka på mer Mer uppe till höger och sedan Radera och sedan Radera.